Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
kui kaua kasvab...
 
kassipoiss 15. aprill 2006, kl 11.57
Kui kaua kass kasvab,meil siin 9kuune kassipoiss,kas ta kasvab veel või jääb selliseks kui on?Kuidas mõjub kastreerimine,kas siis jääb kasv pidama või kasvab ka kastreerituna veel ja kas paksuks lähevad kastreeritud kassid või kastreerimata?Küsimusi terve rida aga meil pole enne isast kassi olnud ja kiisu selline tubane poiss,kes väljas ei käi,sest pole nagu oma hoovi ja ei taha ka,et kass käib prügikastis sorteerimas (saab küll hästi süüa ja lausa valib mida süüa ja mida mitte,aga ega see vist ei takista ka prügikasti üle vaatamast) ja siis tuleb laste sekka ja ega suures majas saagi väljas käia,kes see ikka hakkab talle ust lahti tegemas käima jms.Meie kiisupoisile meeldivad mingid "Boss" krõbinaid,teised talle ei maitse ja kui neid ei anna,siis käib ja küsib (muidu häält ei tee) aga need nagu teevad paksuks,sest ta on paras õgard(kotike on kõhu alla) ja sööb ka värsket hakkilha ja Dr Sterni kassi vorsti,siis veel õuna ja tomatit,muud asjad talle ei maitse.
 
lulli 15. aprill 2006, kl 12.02
Paksuks lähevad kassid siis kui neid liiga palju sööta. Pärast kastreerimist on neil natuke suurem isu ja kui omanik siis piiri ei pea, vot siis lähevadki kassid paksuks.
 
mall 15. aprill 2006, kl 12.33
Meil 7-kuune ja plaanime opile viia,sest emane ka kodus.Algul mõtlesime varem teha,aga tahtsime,et täis kasvaks,kuigi arst lubas ka varem teha.Käib ka õues,kuid jookseb kui pöörane ringi ka teiste aedadesse,kus on koerad.Suur hirm on ,et temaga midagi juhtub,aga ta tahab nii õues olla.Kahju on ta rõõmudele lõppu teha,aga muud ei jää üle.Kui tuleb tuppa,siis on isu hea.Kui sul tubane kass,siis ära üle sööda,eks pärast oppi lähe jah vanemast peast paksemaks,mis pole ta tervisele hea.Kindlasti kasvab ka peale oppi,kui tehakse nooremalt,aga teie poiss vist enam ei tohiks eriti kasvada.Mul emase ja isase kassi iseloomud kui öö ja päev.Lase ikka ta värske õhu ja päikese kätte,kui rõdu on ja vaata,et alla ei kuku.Vahel nad kõõluvad päris ohtlikult.
 
kassiliisu 15. aprill 2006, kl 23.51
ei usu hästi, et steriliseerimine kasvule mõjuks. Kehakaalu osas on nii, et kui see suurenema peaks hakkama, mis aga pole üldreegel, siis loomapoes ja kliinikutes müügil krõbinad, mis mõeldud just ülekaalulistele kassidele. Ülekaalulisuse osas kasuta oma tervet mõistust, et ikka vähem rasvast ja see tähendab seda ka, et valmistoodete puhul vaata ikka millest tehtud on. Kui ei ole kirjas, millest tehtud ja kui palju rasva toit võrreldes teiste toitudega sisaldab, siis vali mõni selline toit (tavaline kala, liha, kana), millest tead, et see kassi paksuks ei tee:)

Muide, minule pole silma jäänud, see "Boss" kassi krõbinate toit, millisest poest ostad?
 
muhv 16. aprill 2006, kl 11.13
steriliseerimine ei mõju kassi kasvule. mul on kaks kassi - emane ja isane, kes mõlemad on lõigatud kuue kuuselt. praeguseks on emane ilus suur ja kohev kiisu ja isane kasvab nii, mis mühin. oluline on, et kassi ei söödeta üle.
 
kiisuk 16. aprill 2006, kl 13.49
Kastreerimine jahh kasvu kinni ei pane, meie isane sai opereeritud 6 kuuselt sest emane kassipoeg tuli majja ja sellega lõid isasel välja isase kassi vajadused, peale oppi aga kasvas veel umbes poole võrra, suurt kasvu ta ongi selline :) emane on väiksem sai opitud umbes 7 kuuselt ja tema on nüüd rohkem küll laiusesse kasvanud, kuigi sööb praktiliselt ainult krõbinaid.
Kui anda kvaliteetkrõbinaid siis neil on lausa paki peal palju kassi vajadus päeva jooksul on, ja rohkem tegelikult ei olegi vaja anda.
 
kassipoiss 16. aprill 2006, kl 14.23
Aitäh vastajaile,nii et siis 9kuune kassipoiss enam ei kasva,nagu ma aru sain?Noh aga selle süüa andmisega on ikka ka nii,et kui ta ikka tahab süüa,siis vaatab nii õnnetu näoga otsa ja küsib (näugub,muidu seda ei tee)no ja kuidas siis ei anna!Ja kui ise ei panegi kohe,siis lastest keegi ikka paneb,on selline ära hellitatud kassijõmpsikas,omal ühe lapse eest (kuigi ikka lapsi ka mitu) ja lastel ka väikevenna eest,kõik poputavad ja hellitavad,on ikka kõigile meil täiega "pähe istunud"
 
2KassiKodus 16. jaanuar 2020, kl 15.31
" Noh aga selle süüa andmisega on ikka ka nii,et kui ta ikka tahab süüa,siis vaatab nii õnnetu näoga otsa ja küsib (näugub,muidu seda ei tee)no ja kuidas siis ei anna!Ja kui ise ei panegi kohe,siis lastest keegi ikka paneb " asi on lihtne isegi kui kass vaatab sellise õnnetu kutsika näoga otsa tuleks teda lihtsalt ignoreerida ja peres võiks olla siiski vaid 1 inimene kes annab kassidele süija (meil emaga on kasside eest hoolitsemine paikka pandus mina annan neile süija jne ja tema koristab nende liivakasti) aega see võttab aga mingi hetk peaksid kassid siiski aru saama kes on toidu andja lihtsalt lastele tuleks selgeks teha, et naad ei anna kassidele midagi.. ja minu arvates pole hea kui mitu inimest annavad toitu neile kuna nii võibki juhtuda, et kass läheb paksuks ületoitumise tõttu
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!