Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Ahv koduloomaks
 
ahviarmastus 22. mai 2006, kl 17.22
Tere,

Kas keegi oskab öelda, kust oleks võimalik endale ahvi osta ning äkki on kellegil kogemusi ahvi pidamisest?
 
tjah 22. mai 2006, kl 18.09
Lauteri loomapoes miskid pisikesed on.
Ahvile siis väga suurt puuri või lausa oma tuba vaja ja kuskil kindlas kohas ta oma hädasi ei tee, nii et koristada saad palju palju, kui just laudas elada ei taha.
 
g 22. mai 2006, kl 21.16
Kui ahv pubekaks kasvab, siis pead ikka ära andma, sest siis ta saab suguküpseks ja läheb kurjaks. Enamus ahve, kes Eestis müüakse on salakaup.
 
maris 22. mai 2006, kl 22.07
tekkis huvi, mis ahvid need seal loomapoes on. minu teada peaks keelatud olema selliste loomade pidamine. kuigi ahvikesed on ikka imearmsad ja aegajalt olen ka mõelnud, kui lahe oleks selline lemmik, on nad siiski metsloomad.
 
chilipi 22. mai 2006, kl 23.06
Marmosettahvidest kirjutas mõne aja eest ajakirjas Lemmik. Vaata raamatukogus vanu numbreid või http://www.lemmikajakiri.ee

Vangistuses sündinud ahve võib müüa küll. Kuna stepikilpkonni, kes ka enamik salakaup oli, enam müügil pole, siis ilmselt ka salakauba ahve pole meil.
 
Ahv koju 05. oktoober 2011, kl 13.29
Minu arvates on ahv armas ta võiks isegi koduloomaks võtta. Ei no kui pubekas tal tuleb siis võib ju midagi ette võtta näiteks osta endale kohe 2 ahvi üks emane teine isane siis tuleb sul terve sugu hunnik nummisid ahve saad tuttavatele anda lehte panna müüki jne. Mina küll võtaks endale ühe pärdiku koju nad on nii näänad :):):):):):):):). Ja pealegi siis ei pea endale last sünnitama. Ongi juba laps olemas. Ja tegelt enne pubekat saab teda õpetada normiks ja ka mõini trikk õpetada. Ahv on nagu inim koer või inim kass. Tegelt ahv on ju ikkagi pool inimene seega ta on võimeline õppima mitte nagu mingi panter või elevant nagu seal telekaks reklaamis hull ostab endale kaks suurt elevanti.
 
heigo 05. oktoober 2011, kl 16.28
mul on 1 juba 3a kodus,ghanast pärit.kohutav elukas on kuid ära minna ka ei taha.
 
mhmm 06. oktoober 2011, kl 18.37
Aastaid tagasi oli uudis, kuidas pere lemmikloomast ahv rebis perenaise sõbrannal näo peast :)
Edu siis sellise "toreda" loomaga
 
oehh 25. oktoober 2011, kl 01.05
Äkki teeks enne selgeks, kas ja millist liiki ahvi on üldselubatud pidada ja milliseid tingimusi ahv vajab. Ahvid üldiselt ei sobi lemmikloomaks (v.a. pisikesed marmosetid vms. taolised) ja on pealegi seltsingulised loomad, kes normaalseks eluks vajavad karja.
 
issand 25. oktoober 2011, kl 10.25
No sa oled ikka mega julge tegelane, mu hea tuttaval oli pisike pärdik, kellel lõpuks oli jõudu rohkem kui gorillal, lambist ründas perenaist ja rebis pool käest ribadeks, siinai suur arm käel, hakkas veel lapsi ründama ja läks täitsa segaseks, lõpuks tuli magama panna. Neil ikka mingi metsalse intstinkt vist. Teisel tuttaval rebis ahv naabri kassi sõna otses mõttes pooleks!:S Kardan ahve rohkem kui mõnda kaukaaslast:(

Ei soovita võtta!!!!
 
Peeter 25. oktoober 2011, kl 18.48
Väga ASJALIKUD SÕNAVÕTUD.Võtab ikka päris tummask. Kui kellelgi on tõsine huvi omada mõnda nn. ahvi saaks abi ja infot lao.linnujaam@mail.ee
 
ömm 27. oktoober 2011, kl 18.49
mis asi on "nn. ahv"? :D
 
.... 30. oktoober 2011, kl 21.07
ahvid pidid täiskasvanuks saades vägivaldseks muutuma, ma ei tea täpselt mis asjaoludel, v6ibolla vabaduse, liikumise puudus vms. usa-s on endistele lemmikutest ahvidele varjukad, sinna viiakse need, kes on inimesi rynnanud. rynnakud on ootamatud ja väga t6sised, ikka korralikud jäljed jäävad ja laste puhul on ahv lemmikuna eriti ohtlik, sest lapsed teevad ootamatid liigutusi v6i ei taha yhte v6i teist nänni käest loovutada jne.

varjupaikadega tegelejad r6hutavad, et ahvi kui metslooma ei tohiks lubada lemmikuna pidada. no nii nagu hunte, ilveseid, metskasse jms ei v6eta lemmikuks, kuna nad on oma loomult metsloomad ja selleks hingelt jäävad. ja teiseks, milleks neid vangistada, nende syda ihkab vabadust yle k6ige.

eks sa ise tead, v6tad v6i ei v6ta, kuid minul tekkisid sellega seoses just sellised m6tted ja arvasin heaks neid sinuga ka jagada:)
kas sul peres lapsi on? sugulaste lapsi? v6i plaanid kunagi laps saada? ahvid on vist ysna pikaealised, suur hulk inimesi ei suuda oma elamises leida lahendust koera/kassi ja lapse kooseksisteerimisel. ma ei tea miks aga ma arvan, et aastate pärast kujuneb sulle m6ningaid probleeme. metslooma koju v6tmine on riskantne tegu.
 
uued tuuled 31. oktoober 2011, kl 15.26
Loomaarmstajad tahavad iga hinna eest metsloomast omale piinatavat lemmiklooma teha.
Selleks ongi metsloomade pidamine keelatud, et nad ei ole lemmikloomad, inimese loodud keskkond on nende piinamine ja nende ahvide ja kilpkonnade elu lõppeb või lõpetatakse kaugelt enne nende vanaks saamist, sest enam pidada ei ole võimalik.
 
tulge mõistusele 01. november 2011, kl 00.46
Elusees ei võtaks ega tahaks endale ahvi. Ahv on maailma kõige koledam loom. Onju- nägu jube ja per.se paljas jne, teevad seal puurides ainult lollusi.
Meil Eestis ei saa inimesed koertega ka hakkama, võtavad mingi x- tõu ja siis ei oska kasvatada. Kui veel ahvid ka lubatud oleks, siis oleks ikka arstidel tööd küll. :) Metsloomad jäägu ikka nendele mõeldud kohtadesse...
Katrin Aedma 05. mai 2012, kl 01.49
Tere! Otsin ahvi ja ahvi peremeest, et teha koostööd. Kas oleks huvi? Palun meili info@idamaa.com või helista 513 2444 Tänan!
 
Pärdik 05. mai 2012, kl 14.55
Tean, et mingil mammil on kodus ahv, aga ei mäleta enam, kuskandis ta elab. Telekas näitas ükskord. Ettevaatust nende loomadega, võivad väga jubedalt rünnata.

http://images.watoday.com.au/2009/11/12/854449/charla_nash_420-420x0-420x0.jpg
 
emilija 11. august 2012, kl 16.35
kas keegi teab kust ahvikesi osta saab,ja kui palju nad maksavad
 
. 11. august 2012, kl 21.03
otsi nädalavahetusel ööklubidest, neid seal päris palju.
 
Banaan 12. august 2012, kl 01.45
Palun ärge ostke endale ahvi! Te ei kujuta ettegi, kui palju tööd ja vaeva selle loomaga on. Nad kipuvad ka päris metsikud, ettearvamatud ja kurjad olema.

Te ju ei taha selliseks saada: http://2.bp.blogspot.com/_8iQjWsbvQdY/TDM2wm_G20I/AAAAAAAAAKA/w7ffgpLeB3Y/s1600/pitbull+attack+picture.jpg

See, et mõned ahvid on armsad, kenad ja sõbralikud, on pigem erand. Ameerikas on vähemalt varjupaik, kuhu inimesed oma hullud ahvid viivad, aga Eestis ei saa te mingit abi.
 
. 12. august 2012, kl 13.21
eestis on naiste varjupaik olemas.
 
. 12. august 2012, kl 13.21
ahv jääb koju diivanile logelema, nii käib siin riigis.
 
marie 09. juuni 2018, kl 22.57
mina tahan küll omale pärdiku võtta. Tegelikult ahvid ei ole kurjad (vähemalt osad), tuleb neid lihtalt õpeada ja ilusti kasvatada. Ahvid on tegelikult üsna targad, ja nad on nagu väikesed inimesed, aga natuke erinevad vn.
Ahvid on parimad koduloomad kes ültse olla saavad

SOOVITAN OSTA!!!!
 
marie 09. juuni 2018, kl 23.00
Ahvikesi saab osta leheküljelt http://www.kuuluta24.ee
Seal väga armsad ahvi beebid
 
Peeter 20. september 2018, kl 15.36
On siis reaalselt ka kuskil ahve müüa meil Eestis?
 
kivike 24. september 2018, kl 12.33
No mis sa ise arvad, kui reaalne see on riigis, kus on seadusega keelatud metsloomi inimestel kodus pidada. Seadus sedapuhku ei spetsifeeri, kas meie vöötmes elavad metsloomad või misiganes teistsugused. Ja arva, kas on võimalik meie riiki tuua legaalselt sellist looma nagu ahv, selleks et see müüa erakätesse, kes sellise eluka pidamisest essugi ei tea. Eestis ei osata koeri/kassegi pidada, mis veel mingist eksootilisest loomast rääkida. Metslooma riiki tuua saab minu teada ainult eriloaga ja kindlasti mitte erakäed.Pluss veel sellesama ahvi kodumaal võib ta olla liigina looduskaitse all.
 
marta renaldi 29. märts 2019, kl 00.19
Capuchini ahvid müügiks. Kõik meie ahvid on Kodu kasvatatud, väga seltsivad ja armastavad mängida inimestega, lastega ja teiste lemmikloomadega. Meie ahvid on väga terved ja vaktsineeritud. Ilus beebi Capuchini ahvid, mis teevad parimad sise- ja peretoidud, mis on valmis headeks ja hoolivaks koduks.

Meil on nii lapsi kui ka täiskasvanud Capuchini ahv.
Meie ahvid teevad suured lemmikloomad.
Nad sobivad ka aretamiseks.
Need ahvid on pudelist toidetud alates sünnist
kaadrid on ajakohased ja nad teevad suurepärase kaaslase igasse koju.

See ahvid kasvasid meie kodus. Kõik paberitööd ja tõestatud põlvnemine on olemas.
Meil on kõik dokumendid ja sertifikaadid, mis on vajalikud eluslooduse rahvusvaheliseks importimiseks ja eksportimiseks.

Kõik beebid on pöörane, mähkmed ja kõik paberitööd, terviseohutuse sertifikaadid ja stardikomplektid, sealhulgas valem, beebi tekk ja mänguasjad. Nad on väga sotsiaalsed ja kergesti käsitsitavad.

Kui otsite müügiks ahve, võtke meiega ühendust juba täna, et saaksime arutada praegu meie hoolduses olevaid primaate, pöörduda igal ajal meie e-posti aadressil marta.renaldi@outlook.com
 
Henri1985 21. juuni 2023, kl 12.48
Mis hinnaklassi 1 ahvipärdik jääks muidu ? Aitäh
 
Eestlane7 08. september 2023, kl 13.14
Oleksin ka huvitatud ühest pärdikust, sama küsimus mis eelmisel =)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!