Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Kas võtta kassipoeg või pakkuda kodu hüljatud täiskasvanule!
 
Liisu 01. juuni 2006, kl 11.28
Tere

Mida teeksite teie?

Kas võtta endale 3 kuune kassipoeg ja kasvatada nö oma käe järgi??

Või võtta täiskasvanud kass varjupaigast.

Mõlema puudused/eelised on mulle tegelikult (kui mõelda aruka inimese moodi) teada, aga siiski.

Paluks asjalikke nõuandeid :o)))
 
kathy 01. juuni 2006, kl 11.43
mina võtaksi küll varjupaigast kassi, arvan, et seal on ka kiisupoegi!!!
Nii saame natukenegi aidata kodutuid loomi. Ise võtsin tänakassi koos väikese pojaga, kiisupoeg on juba 1,5 aastane, on hästi sõbralik kodukiisu nüüd, emakass , kes on tänaval kasvanud,on ka sõbralik, kuid sülle võtta ennast ei lase.
Tee heategu ja sa ei kahetse, anna kodu õnnetule loomakesele!!!
 
liisu2 01. juuni 2006, kl 12.12
mina võtsin ca 1-kuuse tänavalt leitud kiisu. kasvatasime küll nö "oma käe järgi", kuid ikkagi on tegemist kassiga, kes süles olla ei taha ja paisid tahab ka ainult erandjuhtudel. seega võtaksin kiisu, kes ei ole enam väga pisike ning kelle iseloomu on juba natuke rohkem näha. kui kassi loomus Sulle muidugi oluline on...
 
pontu 01. juuni 2006, kl 13.06
Kassiga on teisiti kui koeraga...ega teda ikka niiväga oma käe järgi ei kasvata. Kass on selline iseteadlik loom. Kui aga tahad pääasta mõnd kodutut...siis soovitan küll täiskasvanud kassi, sest pojad saavad reeglina kergemini endale kodu. Soovitan võtta MTÜ Kassiabi hoiukodudest, sest seal on teada ka kasside iseloom ja käitumine. Ja neid on seal nii palju, et saad valida ka välimuse järgi endale meelepärasema. Need kassid on seal ju ka päästetud tänavalt või varjupaigast.
Vaata neid siit:
http://tibu.tele2.ee/varjupaik/album461
 
Pipi 01. juuni 2006, kl 13.18
Võtsin ühe pisikesena kodust ja teise alla aastasena varjupaigast. Seega on mõlemad kogemused olemas. Pisikesena võetud kiisu tuli samuti halva hoolitsusega kodust- tõrjusime putukad, lestad ja ussid. Kuna tahan kassile pakkuda parimat elu, siis olen oma kassipojast võtnud kiisu nii ära hellitanud et et... Uhke kiisu ei olnud pai tahtja ja üldse omaette tegutseja. Kui perre saabus aga alla aastane tegelane, siis muutis see meie elus palju. Esialgu (2 nädalat halvemuse poole, sealt edasi ainult paremaks) tundus, et muutusi nagu pole, uus kiisu sai omaks ja armsaks. UUS KIISU aga on poole aastaga õpetanud "uhkele" kiisule, et laua peale pole sünnis hüpata, et pai on NIIIII hea saada, nurru tasub lüüa ja pugeda tasub, mööda jalgu on hea hõõruda.. Kummaline, aga uhkest kiisust on saanud leebu-leebu armas kassike!!
 
marii 01. juuni 2006, kl 13.19
kindlasti võtaksin varjupaigast ! vähemalt ühe kiisukese saaksin siis päästa. ja mitte enam päris pisikest poega, vaid juba natuke suurema kiisukese. ega jah kassi oma käe järgi eriti ei kujunda, võib ainult tema usaldust võita. kiisudel ikka igaühel oma iseloom...
 
Pipi 01. juuni 2006, kl 13.41
Mina siiski usun, et varjukast võetud kiisu on palju tänulikum päästmise eest (nagu minu kiisu), kuigi alguses tuleb Sul ta usaldus võita. Asi on vaeva väärt! Ise küll kodudest kiisut ei võtaks:) Armastus looma vastu on seda suurem kui tead, et oled ta päästnud, mitte loom lihtsalt ei vahetaud kodu..
 
Anne 01. juuni 2006, kl 13.45
Arvan samuti, et võta pisut vanem kodutu kass. Minul on kaks kassi, vanem (eks)isane toodud perest ja noorem emane Mustamäelt päästetud. Isane oli täielik rets ja pai ei taha siiamaani eriti, väike emane on nii tänulik ja leebe kassike, väga rahulik ning armas kass. Olen lugenud väiteid, et tänavakassid on närvilised aga minu oma on rahulik. Hoiukodudes on nii palju toredaid kasse, kelle iseloom on juba teada
 
lippy 01. juuni 2006, kl 13.57
Minul on 2 pojana võetud kassi ja minu sõbrannal 2 täiskasvanuna võetud (1 oli u. 2-aastane, teine nii 10 aastat vana). Sõbranna on oma kassidega rohkem rahul, ta valis nad just iseloomu järgi, tahtis rahulikke sülekasse, eriti armas on vanem kass. Minu kassid on loomulikult ka superarmsad, aga 1 on väga elitaarne ja ülbe, ei lase end eriti katsudagi ja teine on täielik laamendaja:)
 
kk* 01. juuni 2006, kl 15.12
meil on kass võetud kodust, kuigi nüüd vist võtaksin ainult varjupaigast, et neid õnnetiud veidigi aidata... ja samas see kas kass hakkab sülle tahtma või mitte, see ei olene võtukohast vist eriti... ikka iseloom tähtsam ja seda näed juba veidi suurema kassi juures... mõnda annab kasvatada, mõnda mitte, kass on kass...
 
täiskasvanud kassi kasuks 01. juuni 2006, kl 15.46
meie võtsime ka varjupaiga, täpsemalt hoiukodu kaudu, ja täiskasvanud kassi. oleme väga rahul, sest esmalt räägiti pikalt kassi iseloomust ja harjumustest, uuriti, kas ta ikka sobiks meie juurde elama, jne. vanema kassi eelis on ka see, et ta rohkem harjunud üksi olema ja saab ise endaga hakkama. poega pead alguses ikka kantseldama ja kui päev otsa tööl oled, võib kass õnnetuks muutuda või sa ise leida koju tulles eest ootamatuid üllatusi ;-)
 
kish 01. juuni 2006, kl 17.23
mina kavatsen kunagi otse tänavalt võtta kassipoja v suurema kassi.. aasta jagu nendega jahmerdanud ja pole hullu midagi. Mõni kassike tänaval pole seal sündinud vaid inimeste poolt sinna visatud ja sellel pole pättuse geene kah..
aga jah kasside võluvus seisneb ka selles isepäisuses :D mulle meeldibki selline kavalpea kes ei nühi ja jalgu maha ei jookse alt
 
kassiomanik 01. juuni 2006, kl 19.34
Kui see on esimene kass, siis on varjupaigast arukam tuua.Üle aastase kassi puhul saad infot looma iseloomu, harjumuste kohta jne. Oluline, et see oleks igast kandist kaalutud otsus ja hakkaksid kassi armastama. Abi saad loomafoorumist ka alati. Otsusta ise.
 
E. 02. juuni 2006, kl 12.46
Kui tahad täpselt teada, mis iseloom kassil on, siis võta Kassiabi hoiukodust!
 
pontu 02. juuni 2006, kl 13.35
Kui minul oleks plaan võtta, siis võtaks kindlasti ühe neist. Kuigi valida oleks raske, sest üks on armsama ja ilusam kui teine :) Ilmselt võtaks kohe kaks.
http://tibu.tele2.ee/varjupaik/album1483
http://tibu.tele2.ee/varjupaik/album1609
http://tibu.tele2.ee/varjupaik/album1569
http://tibu.tele2.ee/varjupaik/album1572
http://tibu.tele2.ee/varjupaik/album1573
http://tibu.tele2.ee/varjupaik/album1408
http://tibu.tele2.ee/varjupaik/album1545
http://tibu.tele2.ee/varjupaik/album1421
http://tibu.tele2.ee/varjupaik/album1197
http://tibu.tele2.ee/varjupaik/album1304
http://tibu.tele2.ee/varjupaik/album1300
http://www.loomadehoiupaik.ee/?id=2614
http://www.loomadehoiupaik.ee/?id=2382
neid sai nüüd päris palju, aga see on ka hullumaja, mis toimub...hoiukodud ja varjupaigad on kassidest pungil...lisaks muidugi ka tänavad... kurb
 
arvan 04. juuni 2006, kl 17.39
Liisule: siin pakutud mõtted on huvitavad ja omamoodi kõik õiged.Vaatasin pontu pakutud aadressidel pilte, palju ilusaid kasse-nad ongi ju kõik tegelikult ilusad ja armsad.Valisin välja ühe, kes mulle kõige enam meeldis, et sulle soovitada.See on www.loomadehoiupaik.ee/?id=2614 kolmevärviline pikakarvaline emane reg numbriga 1559.Temast saaks kindlasti Sulle nunnu sõber.
Liisa Lättekivi 09. oktoober 2018, kl 15.13
Tere minu vanaema juures on nälginud kassipoeg märjamaal täpsemalt ja seal pole lähedal kusgil varjupaika ja isa andis eile talle kassi konservi siis ta sõi väga suure isuga ja täna isa otsustas võtta ta endale sest mu vanaema ega kegi teda ei toida ju,kas see on teie arust õige otsus?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!