Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
kesklinnas siilipojad,kuidas neid kaitsta/aidata?
 
siil 26. juuli 2006, kl 23.15
kas kellelgi kogemust siilipoegadega / siiliperega?
meil siin kesklinnas päris mitmeid pesakondi ringi tuterdamas, hetk tagasi tõstsin siilipojakese autoteelt könniteele, kuid mis edasi, ma ei tea kus on ta pesa:(
mis teie teeksite?
 
marh 26. juuli 2006, kl 23.23
Leidsin ise samuti hiljuti kesklinnas siili.Jäi kripeldama, et kuidas ja mis saab temast...samas oli see igavesti suur siil ja arvasin, et kui ta nii kaua on siin elanud, siis elab ka edasi. Samas võisid tal kusagil pojad olla ja kui ma oleks teda nn "päästma " hakanud, siis oleksid need pojad ju nälga surnud.

Ma arvan, et ära tee midagi...loodame paremat ja kui teel koperdavad siis aita neid seal ära ikka.
 
marh 26. juuli 2006, kl 23.24
Huvipärast küsiks mis kandis need siilid tuterdavad?
 
siil 26. juuli 2006, kl 23.51
tuterdavad kesklinnas Tallinna Vangla lähedal,Magasini tänaval ja nad on nii 15 cm pikkused,ehk siis väga väikesed ja neid saab palja käega teepervele tösta ilma probleemita, neil pole veel tugevat 'siilikarva' peale kasvanud, nad veel nii titad(
 
. 27. juuli 2006, kl 08.52
15 cm siil polegi enam nii väga väike, parem oleks nad ikkagi tänavalt ära võtta ja linnast välja toimetada. Kui endal võimalust ei ole, olen nõus aitama, oman linna lähedal maamaja ja saaksime neil algul silma peal hoida ja hiljem loodusesse lajti lasta. Sel ajal suvel ka endal maja juures mõnikord noored siilid ringi laskmas, ilmselt on see mingi iseseisvumise aeg või nii, ja siis teevad nad igasugu lollusi, nt. päästsime ühe marjapõõsavõrku kinni jäänud sama suure tegelase.
Linnas pole nende koht ja ilmselt leiavad nad varem või hiljem oma otsa kas autorataste all või koera hammaste/inimese käe läbi.
 
emm 27. juuli 2006, kl 09.27
Aga sel juhul tuleks korraga üles leida terve perekond, koos ema ja kõigi teiste poegadega.

Mina ise arvan samas, et las nad olla seal esialgu nii nagu on.
 
kutsu 27. juuli 2006, kl 10.26
Tore inimene . kommentaari taga, kohe käed külge ja aitama, arvan ka, et autorataste alt tuleks nad päästa. Kui korraga kogu pesakonda ei saa kätte, siis hiljem saab ka leitava järgi viia maale.
 
marh 27. juuli 2006, kl 10.35
Siilid peaks iseseisvaks saama alles augustis ja ei tohiks minna neid sealt lihtsalt ära viima.
See on sama kant kus mina neid näen....no nii 500-1000 meetrit on see raadius, siist.

Helista loomaaeda ja küsi sealt kuidas parem toimida oleks! Ma usun, et nemad oskavad seda paremini öelda.
 
. 27. juuli 2006, kl 10.56
August algab järgmisel nädalal.Ja kui nad kõnnivad mööda autoteid- siis on see minu arust vägagi ohtlik, ükskõik, mis muu lahendus on parem. Sellises eas siilid söövad juba iseseisvalt ning neid on võimalik päästa ka ükshaaval.
 
elin 27. juuli 2006, kl 11.07
Kindlasti võiks kinni püüda terve siili perekonna ja nad linnast minema toitmetada.
Palun anna teada kui oleks selleks abi vaja.
 
kats 27. juuli 2006, kl 14.02
ju käisid siilid lihtsalt perega jalutamas.

elan ise ka enamvähem samas kandis (natuke edasi,seal kus eramajade rajoon on)
loomad linnud siin täiesti tavalised, paanikasse ei tasu küll sattuda.
meil nt aias elavad nahkhiired, naabritel, kel ligi 3000 ruudune krunt, mitu siiliperet juba aastaid.
veerenni mäe otsas elas mitu aastat rebasepere ja vangla taga, end sõjaväeosa territooriumil, mitu jänest, samuti olen seal näinud metskitsi ringi uitamas.

las loomaad-linnud elavad oma elu, oma koduvõpsikust neid ära tassida pole küll mõtet - vähemalt seni, kuni see tohutu vanglatagune maalahmakas (veerennist tselluloosimäeni) veel kinnisvarahaide kätte läinud pole.
ja eks siis, kui läheb, peavad nad ülemiste kaitsetsooni üle kolima, seal ehk veidi turvalisem.
 
Okaskasukaga põrsas 02. juuli 2021, kl 19.57
Igatahes Nõukogude ajal sumas siil suures sotsialismi udus aga praegu on ta õnnelikult pilves. Tänavu aasta avas mu siil hooaja täpselt kaheksandal märtsil kui kassi mollid kolisema hakkasid. A mul on ta eriline põssa iga kord kui on molla tühjaks söönud situb sinna sisse toidutänuna. Kord olid külakassid ümber toidunõu aga siil tuli kui võist läbi ja ja kõutsid kargasivad kõik molli ümbert nelja ilmakaarde. Ning kord kui pojad olid need vilistasid millegipärast. Ja üks aasta õhta ma seisin õues palja jalu ja tuli eemalt tõmbas ninaga ja tuli mu varvaste juurde ning hakkas neid närima. Eriline kannibal ma olin niikui siilimagnet kohe.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!