Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
kuri kass - mis teha?
 
Pille 10. oktoober 2006, kl 11.25
Meil on umbes aasta ja 3 kuune kastreeritud isane kass. Üldiselt on ta hästi tore ja armas tegelane, aga mõnikord poeb talle nagu kuri vaim sisse ja ta hakkab meid kohe vihaga ründama. Eriti hirmus on tema komme küüntega näkku hüppata. Mees suudab teda taltsutada (nt puhub tugevasti näkku) aga mina tast küll jagu ei saa. Kas te oskate mingit nippi soovitada, kuidas kiisut saaks ümber kasvatada? Meil on varsti beebi ka tulekul, ma kohe tõsiselt muretsen ta julgeoleku pärast, aga kassi ei ole kellelegi ära anda ja ega ei taha ka!
Tänud kõigile vastajatele!
 
Margit 10. oktoober 2006, kl 11.37
See komme tuleb ära harjutada. Karistamisega. Pritsid vett talle näkku või puhud või sakutad. Igatahes enne beebi sündi peaks see komme olema võõrutatud muidu pead hakkama 24/7 last ja kassi omavahel mitte kokku laskma ja niimoodi aastaid (see pole aga võimalik). See on tõsine probleem ja kui kommet küljest ei saa, siis laps on ikkagi tähtsam kui hullunud kass ja tuleb otsus teha kas kass ära anda või magama panna.
 
kassid 10. oktoober 2006, kl 12.01
on jõledad loomad.
 
ä 10. oktoober 2006, kl 12.12
kas ta täiesti heast peast hakkab näkku kargama, või tuleb see nt kätega mängimise käigus? kui nii, siis tuleb teda õpetada mänguasjadega mängima, mitte teiega
 
naine 10. oktoober 2006, kl 15.23
kui kass nii kuri tuleb ja peab teda karistama, näpuga vastu nina ja ta hoiab sust eemale, ronib sul sülle aga kui teeb pahandust sis kohe karistada. Ma ei tea kas ta käib väljas ka, kui sis on lihtne, nii kui pahandust teeb, kohe näpuga nina vastu ja ta teab mile eest sai, hiljem pole tal enam meeles, ja sis kohe välja visata, kui välja ei saa sis kasvõüõi koridori, või hoopis kuhugi kus on tema ümbrus, oma pesa vms. Sis hakkab aaru saama et see on tema ja et peremehed olete teie, mitte ainult sinu mees.., tean et kass on ju armas ja pehme ja vahva.. aga kui ta käest läheb sis on jama:S raske ümber kasvatada. Kuid väikse lapsega on probleeme, võimalik et see kass armastab lapsi..ja hakkab teda hoidma sel ajal kui teile kargab näkku...kõik on võimalik, kuid arvan et midagi peaksid proovima:) edu sulle temaga

Looma armastaja:)
 
s. 10. oktoober 2006, kl 15.53
Ohjah, mul vanematel samasugune kass. Kui miski ei meeldi kohe küünte ja hammastega kallale. Minul ka jõud temast üle ei käinud...

Aga kui mul poja sündis, siis temaga oli kass leebus ise. Uskumatu aga tõsi, minul võis küünte ja hammastega käeküljes rippuda aga kui lapse juurde sai oli tõeline nurrmootor ise.
Ma küll kassipsühholoogiat ei valda, aga arvan, et ega kass päris loll ole, ju saab aru, et teine on pisikene alles ja teda ei puudu :)
 
minni 10. oktoober 2006, kl 18.07
aitab väga hästi mingi müra tekitamine nt. võtmekimbu kõlistamine. Mina olen seda siis kasutanud kui isased hakkavad jõudu katsuma. Alguses tegin kõvat ja vastikut häält nagu vares kraaksub aitas ka.
 
g 10. oktoober 2006, kl 18.50
teemaalgataja
tead kurjadele iskutele sattuvadki tavaliselt kurjad loomad ja see et te kassi kastreerisite näitab teie julmust ja kurjust !
 
. 10. oktoober 2006, kl 23.04
halvasti olete kassi kasvatanud. ilmselt narrinud ja kiusanud, vbolla löönudki.
normaalne kass nii ei käitu.
muutke oma suhtumist kassi ja muutuge paremateks inimesteks. küll kass siis aru saab ja muutub samuti.
 
neiu 11. oktoober 2006, kl 03.07
mu kassil oli kunagi sama komme läks ühel hetkel lihtsalt hulluks küli oli näos kinni kül jalas vanemad tahtsid ta isegi ära anda aga mina ei olnud nõus ... ja ühel hetkel kass lõpetas need tembud ära (oli ka umbes 3-4kuune) nüüd on ta 4 aastane ja väga viisakas kuigi vahel ikka tuleb ja hammustab
 
Merily 08. jaanuar 2020, kl 17.53
Mu kass on umbes 5aastane ja ta kardab mind ja kui ma lähedale tulen läheb ta minust kaarega eemale ja kui ma kassi silmadesse vaatan tundub et ta tahab näkku hüpata ja kui ma hakkasin ta tuppa viima tahtis ta käpaga lüüa ja ma tõesti ei tea mida teha ja muidugi ta vaatab kodus väga palju ringi ja se tõesti hirmutab . Muidugi mu eelmine elukaaslane oskab teispoolsusega väidetavalt hästi läbi käi ja ma ei tea mida teha ja kas see üldse mõjutab .
 
To Merily 08. jaanuar 2020, kl 22.38
Löö kass maha ja võta varjupaigast uus
Sellise kassi pärast jätta varjupaigaloom sinnapaika?
 
Laine 27. jaanuar 2020, kl 16.52
teema algatatud 2006 ja arvatavasti on see kass juba surnud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!