Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Kuidas ja kust leida oma isase Scottish Fouldi paaritamiseks emast
 
krix 30. oktoober 2006, kl 12.31
Tere!
Mure selles,et kodus imearmas paberitega isane Scottish Fould aga nagu isasele kassile omane meeldib talle märgistada...ning näen lahenduseks vaid kastreerimist...aga sooviks enne seda lõpliku protseduuri,et temas nö. märk maha jääks. Emase leidmisega suht kiire,kuna hiljem võib ta jääda märgistama harjumusest ning kastreerimine oleks asjatu(kuid seda pissimist ma enam välja kannatada ei kavatse).Kassil olemas vajalik näitusehinne "exellent",mis annab õiguse kolmeks paarituseks.Felix klubist aga öeldi,et paarilist saab otsida vaid näitusel kui keegi tunneb mu isase kassi vastu ise huvi...ise lootsin naiivselt ,et nad kuidagi ise aitavad sellel teemal...(ei saagi aru mida ma selle aastamaksu eest siis saan...).Aga järgmine näitus alles mai keskel....selleks ajaks võin oma kiisu küll vaid kastraadina näitusele viia...Kas keegi soovib paaritada? (kass on pruunitäpiline valge, lühikarvaline...võin saata huvi korral pilte ja muud infot kassi kohta mailile)
 
tjah 30. oktoober 2006, kl 12.55
aga hormoontabletid? üks minu kass saab hormoontablette ja ei märgista.
 
Raini 30. oktoober 2006, kl 13.33
Aga võta omale emane shotlane ka - paar teemat edasi on yx saadaval - kui kõik, mis vaja tehtud, siis olex neil koos tore.
http://public.fotki.com/kass4sandra/terase_kassid-1/emane-kiisu/
 
chilipi 30. oktoober 2006, kl 14.13
Koertel on ka nii, et emased on need, kes isaseid valivad. See lihtsalt on nii, kuna emase omanik on see, kellele jääb kogu kassipoegade kasvatamise vaev. Pealegi on emane see, kes isasele maksab paarituse eest, niiet isase pakkumist võib võtta ka raha norimisena. Ära solvu selle peale, see on loomadel lihtsalt nii kombeks, et emane valib ja maksab valitud isase kasutamise eest.

Emast kaaslast mina ei võtaks. Emase jooksuaeg võimendab märgistamist ja sellele lisanduvad ilmselt ka vokaalsed sonaadid kaunitarile. Pealegi on sul siis probleem emase jooksuaegadega, kassipoegadega ja emase steriliseerimisega.

Mina ei muretseks ka eriti selle pärast, kas kassist jääb märk maha. Mõnest tema pesakonnakaaslasest ju jääb! Ta pole oma sugupuu ega tõu viimane esindaja. Ilma näitusehindeta ei saa aga kuidagi otsustada, kas tema oleks jällegi selline nii hea tõu esindaja, et just temaga paaritada tahetaks. Võib muidugi selguda, et on superhea esindaja ja paljud tahaks paaritada ja nii jääkski kastreerimata.

Pea nõu kasvatajaga, kellelt kassi ostsid. Tema oskab sulle öelda, kui hea kass ta on ja kas tal on üldse lootust Eestist kellegagi paaritada või on kõigiga nii omavahel suguluses, et ka väga hea näitusehinne ei too pruute. Lisaks kaalu seda, kui oluline on sulle mugav kooselu kassiga, mida oled valmis välja kannatama. Paaritamine muudab loomi üldiselt veelgi isasemaks, niiet isegi kui kohe paaritamise järel kastreerid, on märgistamine raskem kaduma.
 
chilipi 30. oktoober 2006, kl 14.19
Muide, sa ei pea ju kassiga tingimata Eestis näitusel käima. Klubi võiks sulle anda lähimaade klubide kontaktid. Seal võivad näitused varem toimuda. Sama info leiad ilmselt ka ise Google abil otsides.
 
krix 30. oktoober 2006, kl 15.05
Ega jah, ilus kooselu kassiga on mulle tähtsam kui see ,et temast märk maha jääks... Põhiline,et tema ei märgistaks ja me oleme parimad sõbrad edasi...kuid ometi kuidagi julm tundub see kastreerimine,eriti kui tal pole poegi olnud...aga see vist minu enda mure ja süümepiinad ,et võtan talt võimaluse selleks.
Iseenesest tema isa on küll väga hea näitusekass, kuid vaid paari pesakonna isa...nii et ei tohiks olla tal väga palju sugulasi eestis,kellega teda paaritada ei tohi(isa on üks esimesi eestisse toodud Scottish Foulde kui ma ei eksi).
 
Kadri 30. oktoober 2006, kl 16.39
Noh isegi kui su kass käiks paaritamas, ta ei teaks nagunii, et pojad saab. Nii et tema küll sinust ei mõtle kui julmurist, kes tal lapsi saada ei lubanud :)
 
hei 30. oktoober 2006, kl 20.48
Ma arvan, et tean, kes sa oled, teemaalgataja :). Uurin teiste kasvatajate käest, kas nad teavad mõnd emast straighti, kes peigmeest ootaks. Helistan sulle, kui midagi selgub. Tundub, et ostsid kiisupoisi minu käest :).
 
hei 30. oktoober 2006, kl 20.58
Ära hormoontablette küll anna!
 
krix 30. oktoober 2006, kl 22.19
jah,hormoontablette anda ei tahakski...need ei pidanud just kassile kasulikud olema ja paaritada teda ikkagi ei tohi kui neid anda(klubist öeldi nii)...
See oleks väga tore kui sa(hei) saaksid mind aidata ... Loodan,et olen see kelleks mind pead:)
Tänan abi eest igaljuhul;)
 
daaaaaaaaa 30. oktoober 2006, kl 22.47
eeeee......selle tõu nimetus on ikka Scottish Fold;))
 
... 31. oktoober 2006, kl 11.32
Tänases Päevalehes oli just reklaam, et Cato näitus toimub 18.-19. november Kristiines. Ega see paarilise leidmine ka emastel kerge pole, enamus isaseid kastreeritud, olemasolevad ei sobi sugupuult või välimuselt jne, jne. Sobiva isase puudumise tõttu sai just üks liigagi ilus emane steriliseeritud. Lihtsaim viis isasel silma jääda, on ennast näitusele kirja panna ning suhelda seal teiste kassipidajatega.
 
ee 31. oktoober 2006, kl 21.25
18.-19. nov küll Cato näitust pole, äkki on Felix ja Fife?
 
sulawesi 31. oktoober 2006, kl 22.07
Novembris toimub ikka Felixi (Fife) näitus. Endal on emane pärslane ja esimeseks peigmeheks on meil kasvataja kass, aga edaspidi olen sama probleemi ees. Paljud head isased on kastreeritud ja üks isane isegi jäi mulle silma, kuid kahjuks on perenaine liiga uhke, seega veavelt, et sellest asja saab. Õnneks pärslasi on rohkem seega on lihtsam võibolla paarilist leida. Kuulutusi pole eriti mõtet panna, sest peamisteks vastajateks on seal nagunii paberiteta kasside omanikud või siis pole kass näitusel käinudki.
 
krix 01. november 2006, kl 12.25
No-ja...see Scottish Fold vist selline tõug mida igale näitusele ei lasta...kuulub isegi Felixi kodulehel "Veel mitte tunnustatud tõud" alla...nii et minu lontu peab ootama ikkagi maini, sest nii ütles mulle ka Felixis toru tõstnud inimene. Kuidagi lootusetu... Aga kas kellegil on kogemusi isase üle kaheaastase kassi kastreerimisega? On sellel veel mõtet või on märgistamine juba selleks ajaks nii sisse harjunud, et teha pole midagi... Võibolla jõuan veel seda kannatada aga pole kindel millal mu kannatus lõplikult katkeb...
 
sulawesi 01. november 2006, kl 21.41
Cato korraldab ju WCF näitusi, kus saavad ka Foldid ning Straightid osaleda.
Järgmine näitus peaks toimuma 2007-nda aasta maikuus.
 
Kats 28. veebruar 2019, kl 22.21
Tere,meie Skottish strait emane otsib hetkel isast.
Võtke vajadusel ühendust 58141471
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!