Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Kuidas õpetada kasse magama?
 
magamatu 24. november 2006, kl 08.31
Kassid (3 ja 6 aastane) ärkavad lolli järjekindlusega viimased pool aastat kell viis. Varem oli umbes võrdselt öid, kui ralliti mööda korterit ja nõuti süüa (kuigi toidukauss täiesti tühi pole kunagi) ja lõbustusi, aga nüüd ongi jäänud vaid sellised ööd. Isegi kellakeeramisega harjusid nii nädalaga. Tegemist on nende poolt tõsise murega, et pere magab sisse, kuna tahtlikult veeretatakse kõlavamaid mänguasju ja pillatakse asju maha ning kui inimesed on üles tõusnud, siis minnakse rahus magama.
Kuidas õpetada kasse hiljem ärkama?!
 
berta 24. november 2006, kl 09.10
meil oli sama probleem ja ainuke lahendus oli kahjuks see, et kassid magavad köögis, saavad seal sohval pikutada ja väike maja on neil ka. kassid olid harjunud vanas kodus kell 5 hommikul süüa saama, kui pensionärist isa ärkas, nii mitmeid aastaid. tahaks muidugi, et kassid saaksid vabalt kodus ringi liikuda igal ajal, aga kell 5 hommikul selle nimel küll ei taha ärgata :(
anname neile enamvähem kella järgi süüa ka, kauss on muul ajal tühi, ehk õpivad ära, et enne kaheksat polegi mõtet ärgata :P
 
nugis 24. november 2006, kl 10.37
aga kas keegi ei pane kasse ööseks kuhugi kindlasse ruumi. mul naaber paneb sauna kinni ööseks ja normaalne ongi. lapsed peavad ju öösel magama!!! Mina kui kassi omaks siis ka ei laseks tal öösel traalida vabalt ringi. ja kui mind kodus pole siis on ka ühes toas kinni. mis seal imelikku et ta ühes toas kinni on, memmedel ju on ühetoalised korterid - miks ta peaks terves majas kolama kui me magame
 
kiisukodu 24. november 2006, kl 11.58
kass on ööloom ja sellepärast tegutsebki öösel rohkem - sööb ja mängib ja tuiab ringi... ja sellepärast mina ei poolda seda, et kass ööseks ühte väiksesse ruumi kinni panna. kui kass magada ei lase, siis tuleb ta lihtsalt magamistoast välja tõsta ja las ta siis müttab teistes tubades. ainult tubane kass liigub reeglina niigi liiga vähe ja milleks siis seda vähestki veel keelata.
 
magamata 24. november 2006, kl 12.20
Uste sulgemine kahjuks ei tööta, kuna noorem kass läheb sellest hüsteeriliseks ja prõmmib vastu ust.

Peab vist lihtsalt hakkama kell 9 magama minema, aga enne peab proovin ära teises teemas nimetatud 'kassiteleviisori' :)
 
ebanormaalne 24. november 2006, kl 13.17
on pereelu seada looma järgi - appi. vaesed lapsed ja mees sul
 
magamatu 24. november 2006, kl 13.59
ebanormaalne on hakata lambist lastest rääkima :)
 
khm 24. november 2006, kl 14.48
kes ütles, et köök väike on? meil on köök 15 m2 pluss veel esik ja vannituba, kuhu nad saavad minna ja seal mürada ilma, et inimesi üles ärataks. mulle näiteks ei meeldi, kui kass kell 5 hommikul tuleb voodisse ja süüa nõuab, seega tegelegu köögis ja esikus oma öiste laamendamistega. kahekesi on neil nagunii lõbus, olgu siis ruumi rohkem või vähem.
 
kiisukodu 24. november 2006, kl 15.28
see hüsteeritsemine kestab ehk nädala ja siis on teil asi paigas ja edaspidi rahu majas.
 
jah 24. november 2006, kl 15.31
Arvan kah, et ega siis ise loomade pärast kuutõbiseks jääma ei pea. Mul kass kah öösiti alumisel korrusel, kus köök ja saun ja riietusruum ja esik - ruumi küllalt. Ta harjunud kah juba, ei protesti midagi, aga kui magamistuppa jättsa, kukub keset ööd mööbeldama ja kräunuma. Kuidas ma nii hommikul kooli/tööle läheksin, kui ööde kaupa magada ei saa?
 
ka 24. november 2006, kl 18.08
mina ka arvan nagu need kes arvaad et looma pärast ei maksa ise lolliks minna. et oleks aga kiisul hea jätan kõik muu sinna paika - ei maga või lähen varem magama kell 9.
haige ju
 
magamatu 24. november 2006, kl 20.53
Ahah, hakkan siis normaaleks ja magan sel ajal sügavalt, kui nad mööda tube jooksevad ja asju ümber ajavad :)

Ja kahjuks see hüsteeritsemine ei kesta tal vaid nädalakest. Lootsin, et siinsetel suurte loomapidamiskogemsutega inimestel on rohkem soovitusi kui vaid see, et peaks majja kolima, siis ei kuuleks kui nad alumisel korrusel hüsteeritsevad või rallivad :)
 
kiisukodu 24. november 2006, kl 22.00
mida sa täpselt ootasid siis?
ka kõige suurema kassipidamise kogemusega inimene ei saa sulle öelda mingeid võlusõnu, mida sa siis täiskuu ööl pead kassidele kõrva sosistama....
su kassid käituvad nii, sest nad on KASSID. kasse on muidugi ka erineva iseloomuga - on rahulikumaid ja möllumaid. iseloom sõltub ka veel vanusest, steriliseerimisest.
inimesed siin räägivadki sellest, kuidas nad on oma elu korraldanud, et kassil ja inimesel koos võimalikult hea elada oleks. mina isiklikult leian, et kassil ei ole hea elada, kui ta pidevalt mingisse väiksesse ruumi kinni panna. pean õigemaks seda, et juhul, kui kass magada ei lase, siis ta lihtsalt magamistuppa ööseks ei saa. teisest toast kostva lärmi vältimiseks tuleb võimalikke lärmiallikate arv miinimumin viia ja kui see ka ei aita, siis kasutada näiteks kõrvatroppe. point on selles, et ei olegi midagi, mis sa saaks kassidele teha - ainult endale (ja oma korterile).
 
reet 24. november 2006, kl 22.49
Olgu korteris üks suletav ruum (või mitu omavahel ühendatud ruumi), kuhu kassid ööseks lähevad. Seal peaks olema liivakast ja padi või paar magamiseks, veekauss ka. Selles ruumis ei tohi olla midagi, mis kassi võiks ohustada - mürgised toataimed, ümberlükatavad asjad jne. Kui planeering on väga avatud, siis peab ilmselt kassiomanik ennast magamistuppa sulgema. Paari-kolme nädalaga peaks kassid ära harjuma. Sealjuures on tähtis jääda järjekindlaks ja kasside haledale kisale mitte järele anda, et ainult üheks ööks... Nagu jonnaka väikese lapse puhulgi, kui korraks järele anda, on kogu eelnev töö maha visatud ja tuleb hakata uuesti treenima, ükskõik, kas tegu on magamise, pissimise või söömisega.
 
kiisupätt 24. november 2006, kl 23.29
minu kass nt ärkab lolli järjekindlusega umbes pool tundi enne äratuskella, kui kõige magusam uneaeg.
kuna on kahetoaline korter, siis saan ta teise tuppa saata. algul järgnes sellele kisa ja ukse kratsimine ning laameldamine, aga kui ma järjekindlalt enne toast välja ei läind, kui ta vait jäi ja maha rahunes, siis nüüdseks on see ajalugu. tõsisem koolitus oli paarinädalase puhkuse ajal, kus sai asju nii sättida, et sai oodata rahus kuni tüüp ukse taga oma laulu lõpetas. max mis oodand olen on 45 minutit, aga nüüdseks mõjund enamvähem. oli seda vaeva väärt.
muidugi lihtsam lahendus on kõrvatropid, nendega ei kuule õieti kassi kui ta kratsib.
ja öösel ei tasuks kassile süüa anda. minu oma ei saa kunagi enne kui ma ise natu juba üleval olnd või siis ise midagi näksind või dushi all käind. krõbinad olemas ja ta ei tee näljast nägu ka.
 
:) 25. november 2006, kl 00.36
aga kõrvatroppidega, kas te siis sisse ei maga.kuidas te äratuskella kuulete:)
 
kiisupätt 25. november 2006, kl 02.39
ma kartsin ka algul, et äratuskella ei kuule, aga kuuleb küll õnneks. vähemalt siiani olen kuulnud:))
kell teeb vast vähe kõvemat häält, sest kui kass ka oma kisatuurid üles võtab või teises toas kõva paugu teeb, siis ikka ärkan/kuulen. aga selline vaikne mäuuuu, tavaline krabistamine ja pappkastide lõhkumine ei sega kui tropid kõrvas. mul õnneks kass hommikuti/öösiti ei karju kõva häälega, teeb sellist vaikset mäuud või siis krabistab niisama.
proovi nt laupäeval järgi, kas kuuled. siis ei ole ohtu, et sisse magad ja kui edaspidi saad öösiti magada, siis on üks laupäeva hommik väärt varast äratust ju:)))
algul troppidega natu harjumatu magada, aga mõne korraga harjub täitsa ära. neid apteegis müügil.
 
eesti tütreke 25. november 2006, kl 18.48
mulle küll meeldib kui kiisu hommikul mu juurde tuleb, nühib vastu nägu ja nurrub mõnusalt ning lõpuks heidab mu peale magama :) mõnus!
Ma suht rahke unega ka, et ei kuule ta trallitamist :)
 
kannataja 12. mai 2023, kl 07.42
vana teema, aga võtan siiski üles uuesti. mul käib kuues kuu. kass ärkab kell 3 , uue kella järgi kell 4. magama läheb kell 23 umbes. ukskõik kui väsinud ta magamamineku ajaks ei ole, ikka ärkab samal ajal. täna hommikul mõtlesin esimest korda, et peaks ta vist ära andma. mu vererõhk on niigi 200 kanti, sellised magamatused mõjuvad veelgi rängemalt. ja kui päeval peaksin hoopis kodukontoris tööd tegema, siis mina sellel ajal hoopis üritan magada. imelik asi on see, et päevasel ajal magab kass ALATI minuga koos. st. kui mina sätin magama, siis tema ka varsti kõrval. ma ei taipa, miks ta seda öösel ei suuda teha. olen tal mitte lasknud päeval magada. vahet ei ole. trallib ringi ise kogu aeg haigutab. aga vot minul magada ei lase öösel, niikui ärkab. ma olen suht hullumas juba. muul ajal käitub nagu kass ikka, oskab hell olla ja nurrub. õues käime ka, paela otsas. mõtlesin et sellest piisab, et öösiti magaks. nädalaga ei ole mitte miskit muutunud. mida teha?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!