Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
aga mind huvitab kits
 
keegi veel 14. jaanuar 2007, kl 01.01
Esialgu teoreetiliselt,eks hiljem paista.
Eelnevaid kommentaaride pealkirju nähes jääb muidugi mulje,et tegemist valdavalt kassisõprade foorumiga.Aga kui keegi midagi ka kitsekasvatusest teab,siis võiks vastata.
Millest alustada ?Kust muretseda kitsed ?Kas kitsesõpradel on ka mingi oma foorum,kust nõu küsida või kogemusi vahetada ?
Tegelikult küsimusi veelgi,aga hakatuseks aitab.
 
kat 14. jaanuar 2007, kl 01.10
mu tädil on kits.Eks ta ka ilmselt uuris, kes,kus ja millist kitse pakub,mis hinnaga.Uuri kuulutusi.Kõige pealt oma lähiümbruses ja kui sealt ei leia, siis kaugemalt.Eraldi foorumit nagu ei oskagi nimetada.Peaks uurima,lambakasvatajatel on oma lambakasvatajate selts,lühendatult siis ELS (Eesti Lambakasvatajate Selts),vast on selline ka kitsekasvatajatel.Aga on ikka vahva loom küll!Meil selline hästi sõbralik ja vahva,laseb silitada,sööb peost,kui sul juhtub hernest,õuna või muud sellist head asja käes olema.
Igatahes edu sulle ja anna siis teada ka, kuidas läheb! :)
 
k 14. jaanuar 2007, kl 02.02
Soov ja Kuldne Börs on kohad, kus põllumajandusloomade all vahel ehk pakutakse. Siis kitsekasvatajalt saadki lisainfot.
 
berta 14. jaanuar 2007, kl 02.02
kits on rohkem nagu taluloom, sellepärast me siin nendest polegi eriti rääkinud. aga kui sa hakkad kitse lemmikloomana oma tubades pidama, siis tahaks sellest küll rohkem kuulda :D
 
soni 14. jaanuar 2007, kl 11.37
Muide, Tallinna loomaaed müüb pidevalt kameruni kitsi. Need näevad välja nagu tavalised kodukitsed, aga on väiksemad. Sellised elurõõmsad, mitmevärvilised ja mökitavad:)
 
k. 14. jaanuar 2007, kl 11.44
Arvesta sellega, kits sööb õue täiesti lagedaks, kaasa arvatud kuivava pesu ja ka okkalised taimed. Mina teda aeda küll ei võtaks, kui siis peaks ikka tara ümber olema. Tädi juures pani kadakad ka nahka ja puud olid paari meetri kõrguselt paljaks näritud. Mõtle enne ikka sügavalt järgi, kas sul sihukest paharetti on vaja.
 
m 14. jaanuar 2007, kl 12.52
Samas kas tahad suurt kitse või minikitse, samasugune, aga sööb vähem ja piima annab ka vähem, kui selle pärast võtaksid. Minikitsed on Raja talus, aadress on miniloomad.ee
 
berta 14. jaanuar 2007, kl 14.06
kameruni kitsed on nunnud jah :)
kits on üldse väga punk loom, huvitav oleks nendega suhelda. kui mul oleks suur maja ja veel suurem aed, siis võtaks küll kitsi ja muid loomi. mu korterisse ei mahu isegi rohkem kasse, kuigi tahaks :(
 
keegi veel 14. jaanuar 2007, kl 14.38
Tänan vastamast.Teen eelluuret,momendil ei hakka kitse võtma,aga tulevikus arvan,et küll.Maad jagub ja ongi vaja,et "niidaks".Aga miks loomaaed neid kameruniomi müüb ?
 
kat 14. jaanuar 2007, kl 15.47
ju nad siis paljunevad nii kiiresti,et neil lihtsalt ei jätku ruumi nende kõigi jaoks.Ja nii nad siis müüvadki ära.Vahepeal oli mingite mägikitsedega ka sama jama,neid oli seal lõpuks nii palju,et nad pakkusid neid teistesse loomaaedadesse.Aga meil käib kits koos lambakarjaga karjamaal.Mudugi ta vahest paneb sealt lõikama,aga mitte mujale kui ainult õue peale ja aiamaale,seal siis hea kapsaid nosida.Suvel sõin kitsega koos herneid ja õunu.Meil oli tööjaotus,mina sõin herneid,tema kaunu.Õunu korjasin puude alt maast,osad sõin ise ja osad andisn kitsele.Ta on niiiiiiii suur sõber,kui jälle lähed ja kuivikukott või miski roheline peos on.Muidugi, on ta sõber ka niisama.
 
soni 14. jaanuar 2007, kl 18.53
Kameruni kitsed lihtsalt paljunevad loomaaias kiiresti. Seal on pidevalt näha palju tallesid ja tiineid emaseid.
 
''' 14. jaanuar 2007, kl 21.14
http://www.maaleht.ee/?page=1404&grupp=targutalita&artikkel=1646
 
. 15. jaanuar 2007, kl 11.06
meil on kodus kitsed, 3 emast ja sügisest ka sokupoiss. Väga lahedad tegelased, lammastest on nad kordades targemad. Pidamine iseenesest lihtne, ja söögiga ei pirtsuta. Ja kitsepiim on teadagi kasulik kõigile. Meil joovad seda ka koerad ja mingeid toidulisandeid vaja pole, karv läigib ja tervis korras.
 
kat 15. jaanuar 2007, kl 15.29
sain teada,et kitse kasvatajad saavad samuti nõu küsida ELS leheküljelt.Tegu siis lambakasvatajate seltsiga.
 
kägu 15. jaanuar 2007, kl 17.22
kameruni kitsed need samad mis on loomaaias ja ka Raja talus;) ja see, et nad pisikesed on ei tähenda, et nad vähem paha suudaks teha kui tavalised kodukitsed..
 
Kiitsakas 19. aprill 2020, kl 15.20
Meil ka siin Vaeste Patuste Alevis üks aasta sain Vikerkaare poest vanu tomateid täitsa ilma rahata. No ma ise neid ei tarbinud aga mul oli too aeg kitsed ja söötsin neile sisse. No mõtlesin et kaks asja kas viskavad sõrad sirakile või hakkavad ketsupit lüpsma. Ei kumbagi jätkasid rõõmsalt mökitamisega
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!