Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
paha hais suus
 
kelli 11. märts 2007, kl 20.07
millest see küll olla võib minu taksil,ta kahe aastane,sööb kodutoitu(ise keedan pudru koos lihaga)
 
hmm 11. märts 2007, kl 22.09
pudlu ei ole koeratoit :P
 
chilipi 11. märts 2007, kl 22.13
On see nüüd järsku tekkinud? Kas koer ei võinud kuskil näiteks junne süüa?

Vaata oma koera hambaid ja igemeid. Kui hambad on valged, igeme servas pole pruuni hambakivi, igemed ei ole punetavad, siis võid välistada igemepõletikust tuleva leha. Vaata ka tagumisi purihambaid. Kui hambad on sellised, millega inimene juba hambaarsti juurde hambakivi läheks eemaldama, siis on koeral samamoodi vaja käia hambakivi eemaldamas. Koertel tehakse seda üldiselt narkoosis.

Veel võib jubedat suuõhku põhjustada kuuldavasti ussid ja neeruhädad. Võid vet arstiga nõu pidada, telefonitsi või kohale minnes.
 
.. 11. märts 2007, kl 22.26
loomadel ongi ju paha hais suus:)
 
chilipi 11. märts 2007, kl 22.47
No ei ole. Mul on küll selgelt vahe, et ühe koera suust ei tule mingit lõhna, teisel koeral on pidevalt pesemata suu lõhn (tal tuleb regulaarselt hambaid pesta, hambakivi on kerge tekkima). Ühel tuttaval koeral on juba pikka aega selline lehk, et sa ei taha, et ta sulle näkku hingeldab. Mõnel koeral on tõesti tugevam koeralõhn kui teisel, aga problemaatilie lehk on tõesti selline, nagu oleks päkapikud suus käinud. Kui tekib, tunneb iga koeromanik selle ära.
 
lollus 11. märts 2007, kl 23.23
Apppiiikkeennee,ärge ajage jaburat juttu!Mul 12 aastane slk.Kordagi pole hambaid pestud,kui paha lõhn tuleb,siis Gefiliuse keefiiri või hapupiima anda!!!SEE HAIS TULEB MAOST!!!
 
jah 11. märts 2007, kl 23.44
Endal ka kodus taks ja hiljuti hakkasin ka tundma koeral paha lõhna suus. Hambaid 2.nädala tagant ilusti pestud.
 
suure koeraga 12. märts 2007, kl 10.39
Ei hakka midagi soovitama vaid räägin oma kogemusest. Koeral hambaid ei pese (häbi tunnistada aga laiskusest). Annan talle iga päev või siis ülepäeviti toorest konti närida ja ei mingit paha haisu suus.
Vahepeal sai kondi andmisega pikk paus peetud (pärast paari korda oksendamist)ja suu hakkas koeral haisema ning hammastele tekkis ka kollane kate. Hakkasin siis uuesti konte andma. Nüüd on hambad jälle valged ja suu ei haise. Kuna ta mul neid närimiskonte ja muud sarnast ei söö, siis ostan talle poest supikonte. Tegemist on suurt kasvu koeraga.
Ta on mul küll kuivtoidu peal aga hambaid see siiski piisavalt ei puhasta.
 
jah 12. märts 2007, kl 11.55
Jaa, meelde tuli,arvan, et enda kutsal sama viga. Jätsin kontide andmise umbes poolteist nädalat tagasi ära ja nüüd lõhn käes(kuigi öeldakse, et ei tohi konti anda).
 
barbs 12. märts 2007, kl 12.15
pärakupaunapõletik võib ka seda tekitada.

väikestel koertel on eriti oht selle tekkeks. saba juurde (alla tegelt) tekib selline väike punn, mis on mingit ainet täis (mitte mäda, aga selline tugevam rasvjas aine).
see põletik annab ka koera hingeõhus tunda. arsti juures tühjendadakse paun ära.

loe siit ka pärakupaunapõletiku kohta (Taksiklubi foorum) http://www.taksiklubi.ee/foorum/viewtopic.php?t=112

kui tead, mida otsida, siis saab ise ka katsuda, kas koeral on punn (ehk pärakupaun umbes). kui ei tea, siis ei oska otsida. mitte mingil juhul ei tohi aga ise seda punni pigistada v tühjendada. koer võib sellest veremürgituse saada.

soovitan arsti juures ära käia. see paunapõletik võib muidu kurvalt lõppeda (veremürgitus). eriti arvestades, et taksidel on soodumus sellele haigusele.
ohumärgiks on ka see, kui koera hingeõhk on äkki haisema hakanud (ehk siis, et varem pole olnud).
 
jah 12. märts 2007, kl 12.48
Tean, pärakapaunapõletikku meil ei ole.
 
chilipi 12. märts 2007, kl 12.56
Loomulikult on koerasid, kellel ei ole hambakivi, ükskõik mida ta ka sööb. Väga veab. Samas on koeri, kellel juba mõni kuu peale jäävhammaste tulekut on hambakivi. Ja on koeri, kellel peab just selle pärast iga päev hambaid pesema. Individuaalsed eripärad. Ja väikestel koertel on hambakiviga sada korda rohkem probleeme.

Kontide närimine aitab tõesti hambaid puhtana hoida. Konti tohib koer saada ainult toorelt ja oleks hea, kui ta saaks kondi koos lihaga - muidu võtab see kondipuru tal kõhu kinni. Koertekojas on pikk teema sellest, miliseid konte koerale anda. Aga muidugi on ka sellest erandeid - koerad, kes ei oska konti süüa (neelavad tervelt alla) või kes sellest alati saavad kõhujamad (oksendamine, kõhulahtisus jms). Sellistel koertel on vaja leida midagi muud, mida nad näriks (lihakäntsakas? kuivatatud nahk?) või tuleb hambaid pesta.
 
Amatöör Kirjanikk 07. veebruar 2019, kl 18.04
See oli too aeg kui Jupp saadeti töötukassa kodanikupalga pealt toidutehasesse proovipäevale. Pandi ta kapustasi läbi massina riivi ajama Seal lasi ta sitta mille peale just parajasti mööduv Meistrinna tähendas et ega neid kapsaid hapendada pole vaja ainult tükeldada. Seejärel arvati et aitab sest naljast küll ja Jublakas pandi kakuliini taha pannikaid kartongi toppima. Junsul mõlemal pool seisid asised naised liini ääres Matsakas Mamma ja Paks Baba. Noh umbes tema jämmused ja Blondiini pikkused amatsioonid kes õhkasid siis mõlemast küljest hellust hoolt ja armastust läbi töökuse. Kõik kulges kenasti kui Tjunsul väike puhitus peale tuli. Peale seda kui müdisev magu oli surve soolikasse surus ning üleliigse rõhu langetus alumise väljundava kaudu teoks oli saanud hakkas lähematel naistel jooksuaeg sest see kannikast kadund elav keemia muutis ümbruse na elavaks. Natukse aja möödudes tegi terve tsehh atsihh ja Matsakas Mamma võttis noomivalt sõna: "Kuule poju mul on tunne et äkki sulle sobib mõni laudatöö rohkem." Pisike: "Jah ma olen laudatööd ka teinud." Paks Baba: "Aga äkki hakkaksid sinna poole juba astuma ega meil siin lõhnadega olla ei tohi." Siis Matsakale Mammale: "Tead ma olin ka kunagi sigalas põrsaste peal aga no sellega võrreldes oli põssadel nigu prantsuse parfüüm selle kõrval. See on kurat teab mis. Ja higi järgi lehkab ka siin liini ääres." Töömiis tarkuseteraga tõestama: "Tee tööd näe vaeva hakka higistama siis tuleb ka armastus aga mitte muidugi töö vastu." Matsakas Mamma: "No on plärapaunik ülevalt august tuleb loll lause ja alt hapu hais." Väike Värdjas: "Nojaa vaat hügeen ei ole geenides Aga kas on sellist geeniravi." Matsakas Mamma: "Ui pojuke see ravi oo ammu olemas selle nimi on vesi ja seep." Paks Baba: "No miks sina küll lõhnad nõnnaviisi." Jupp: "Mõnitad vä." Baba: "No aga on ju kas sa ise oma lõhna ei tunne." Jupp: "Lõhn ja lõhn. Tead lõhnata võid sa ise oma parfüümiga kodus lilleaias. See siin on ikka vähemalt hais kui mitte lebra. Ja üldse üks teadlik tööline peab olema must kui siga loll kui lammas ja fasistide vastu vihane kui viirpapagoi." Matsakas Mamma: "A miliste fasistide." Jupp: "Ekspluateerivate."Ja selle peale ütles Priske Papa ehk Baruto Mantlipärija et ouu lödipüks sul on sääretorud pooles vinnas muretse endale naksid traksid mille peale Pisike Prillidega Plika oma reheahju juures päris naerma hakkas
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!