Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
miks jänes kraabib oma pesa?
 
Mures 18. aprill 2007, kl 08.31
Mure selline : jänes hakkab varahommikul oma pesas ringi traageldama. Kraabib mis hirmus oma saepuru ja heina sealt ühest kohast teise, oleks nagu kellegi või millegi peale vihane. Vahepeal rahuneb ja siis hakkab jälle hirmsat moodi kraapima. Miks ?
 
arvan 18. aprill 2007, kl 08.35
noh, aga vaata, milliseid käike jänesed looduses uuristavad. kui minu vanemad veel küülikuid pidasid, siis nad ühtelugu üritasid oma jooksuaia alt käiku läbi kaevata
 
eh 18. aprill 2007, kl 08.41
jänku koristab tuba. Las möllab. Anna mõni kalts, siis triigib käppadega seda.
 
B 18. aprill 2007, kl 11.05
Minu jänks kraabib puuris ühe koha saepurust täitsa paljaks. Talle meeldib palja aluse peal peesitada.
Ja muidugi niisama sahmerdada on ka tema jaoks põnev.
 
.. 18. aprill 2007, kl 11.46
no aga miks te panete küülikule saepuru alla? see ei meeldi küülikutele - allapanu olgu ainult tualetinurgas. ja "laamendama" hakkavad küülikud koos päiksetõusuga, kui neid puurist lahti ei päästeta, hakkavad ka kaevama, sest looduses on neil terved maaalused linnad ja käigustikud. küülik ongi aktiivne hommikul ja õhtul (videvikuloom ikkagi!) päeval ja öösel ta magab.
 
Miki 18. aprill 2007, kl 13.12
kas segab magamist? saad äkki toa ukse kinni panna vms.
mul on ka küülik, aga puuris ma saepuru ei kasuta, ainult majapidamispaberi panen ja hein on sõimes. kraabib harva puuris olles v äkki ma ei kuule, kui ma magan. puurist väljas kraabib küll põrandat, riideid ja patju:) diivanitelt koristab asjad ära, st. viskab need põrandale.
 
u 18. aprill 2007, kl 15.43
Meie jänku on peres olnud juba7 a. Pappkarp on ühes puurinurgas, kokkupandud majapidamispaber teises. Seda( tema WC) vahetan 2x päevas.Aea-ajalt tekib vajadus pesa ehitada. Siis käristab paberi ribadeks, lisab heina, toaseinalt tapeediribasid kui kätte saab ja kõik see rändab pessa-jänku on emane.Lahti ei tohtinud teda siis lasta kui keegi veel magas- kohe puges tekikoti alla ja hakkas kraapima. Nii mõnigi tekikott sai pitsilised augud.
 
Kris Tina 04. jaanuar 2019, kl 15.21
Mure selline : jänes hakkab varahommiku ja õhtutil oma pesas ringi traageldama. Kraabib mis hirmus oma graanuleid ühest kohast teise, oleks nagu kellegi või millegi peale vihane. Vahepeal rahuneb ja siis hakkab jälle hirmsat moodi kraapima. Ja siis kui üritad pai teha hakkab turtsuma ja nügib. Ligi ei lase. Ja nii juba teist päeva..Jänes saab päeval palju joosta.majake tal puuris olemas.
Miks ? Oskab keegi midagi soovitada?
 
hm 04. jaanuar 2019, kl 20.36
mismoodi te saate jäneseid pidada - need ju metsloomad ja vajavad koduspidamiseks eriluba! Kui aga ei tunne loomaliiki, keda koduloomana pidada, siis ei leia ka pidamiseks nõuandeid, sest otsitakse vale asja. Seega - kui kodus on ikkagi küülik, kes on hoopis teine elukas kui jänes, siis otsigegi omale probleemide lahendusi küülikupidamise kohta! Kui maakeeli vastuseid ei leia, siis inglise keeles on küülik rabbit (ja jänes hare).
 
Vahet pole. 05. jaanuar 2019, kl 00.18
Potti pista kõlbavad ühtmoodi mõlemad.:))
 
to: Vahet pole. 05. jaanuar 2019, kl 09.37
Sellega nõus! Küüliku küpsetamine on küll lihtsam, liha sageli pehmem jänesel, kes elanud vabalt ja aktiivselt. Kuid kui see küülik on mingi udupeen tilluke tõug, siis potti on üsna vähe panna. Küülikukasukates on mitu põlvkonda lapsi suureks kasvanud, lapsena väga meeldisid, siidise nunnu karvaga, kerged ja soojad, kuid kippusid kiiresti kuluma. Samal ajal said lapsed ka väljas rohtu kitkuda ja vanaemade peetavaid küülikuid toita, paljudel olid õuenurgas puurid ja suured küülikud olid just jõuludeks nuumamisel. Ja juba siis teadsid lapsed, et need elukad on küülikud, jänesed jooksid põldudel ja võsavahel, aeda tulid talvel ja kippusid siis kurja tegema. Hämmastav, kuidas tänased lapsed-noored nii suure ja lihtsalt leitava info juures küll nii saamatud ja rumalad suudavad olla...
 
05. jaanuar 2019, kl 09.37-le 05. jaanuar 2019, kl 20.53
oled sa ikka jäle inimahv, vastik su postitust lugeda, millise mõnuga sa oma musta haisvat sisu endast välja lased.
loodetavasti oled steriilne ning endasugust saasta siia ilma ei sigita.

aga teemaalgatajale - jänku tahab rohkem vabadust ja jooksuruumi. ära hoia teda kaua puuris. sinu meelest piisav vabadus pole tema meelest seda.
jänkule tuleks tegelt terve tuba vabaks teha, hea oleks kui saaks ka õuealas joosta, oleks vastav rohuala piiratud puuriga.
kui teil pole selliseid tingimusi, siis pigem ande jänku neile, kes saaks tema eest paremini hoolt kanda, kus te jänku oleks õnnelikum.
edu lahenduste leidmisel.
 
jajah 05. jaanuar 2019, kl 21.14
laske aga muidugi (uruloom!) küülikuke õue aeda jooksma! Meil polegi veel sellist küülikuprobleemi nagu on näiteks soomlastel ja rootslastel, kus linnades peavad jahimehed küülikutele vibujahti pidama, sest muudmoodi ei saa. Ja see probleem on alguse saanuid justnimelt lemmikloomapidajatest, kes on oma nunnukesest ära tüdinenud ja õue sokutanud. Ninnunännu! JÄNES on Eestis metsloom ja teda keegi korterisse ei taha ja looduses on tal oma koht olemas, küülik looduses on meil aga võõrliik. Nagu sosnovski karuputk.
 
jajahile 05. jaanuar 2019, kl 21.25
sa oled düslektik, ilmselt. ära demmi seda siin kõigile.
jutt oli puuriga piiratud õuealast.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!