Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
siilid...vastake ruttu,palun
 
keegi 09. mai 2007, kl 11.01
kas siili tuppa tohib tuua?kui ei too tuppa,siis mida neile õues võib süüa anda?kas neilt haigusi võib saada?
 
... 09. mai 2007, kl 11.17
tuppa ma ei soovitaks tuua. meil on maal õues siilid, oleme andnud piima ja ka pannkooke on nad isuga muginud:)
 
anne 09. mai 2007, kl 11.26
...le
kas moosiga või meega=)?
 
berta 09. mai 2007, kl 11.27
metsloomi ei tohi kinni võtta ja ma arvan et maikuus leiab siil endale ise ka süüa.
 
MamaConda 09. mai 2007, kl 11.32
Siilid kubisevad tavaliselt kirpudest ja puukidest, lisaks on nad marutaudilevitajad. Tuppa ei maksa metsloomi tuua. Õues võib siilile pakkuda piima :)
 
abi 09. mai 2007, kl 11.42
siil kui metsloom ei kannata toorest lehmapiima! see on väga levinud valearvamus, et siilid joovad piima. kui üldse midagi anda, siis kasvõi hapupiima.
 
MA 09. mai 2007, kl 11.51
siilid armastavad kiisutoitu!
 
siilike 09. mai 2007, kl 12.11
meil olid ka kunagi siilid koduóues ja sóid inimestest járele jáánud ja koerast ára pólatud herkulaputru...
 
Arvan kah 09. mai 2007, kl 12.25
et siile kätte võtta ei maksaks ja tuppa pole neil vaja ka tulla, sest nüüd on ju soe. Anna neile kasside konserve. nad ju muidu söövad usse ja tigusid ja sellist kraami, nii et kasside lihatoit peaks neile hästi peale minema.
 
Kadri 09. mai 2007, kl 13.03
Ma küll keemiat täis konservi ei annaks. Parem siis juba hakkliha.
Ma arvan seda ka, et kui siil on harjunud piima jooma, siis ei juhtu talle sellest miskit häda. Paljud koerad-kassid ju ka söövad piima. Meil maal käisid siilid kogu aeg omal ettevõtmisel kassile ja koerale jäetud piima joomas. Koeraga muidugi tõusis neil suur tüli sellest, sest koer ei tahtnud, et siil tema piima ära jooks, siis aga ajas okkad turri ja keeldus lahkumast :)

Välismaal toituvad siilid näiteks mäkdoonaldsi toidujääkidest. Mäkdoonalds pidi isegi kohustuslikus korras mingid söögitopsid suuremaks muutma, kuna need jäid muidu siilidele pähe kinni ja siilid surid ära.
Muidugi ei pea ma seda heaks ja toredaks, kui siilid ja muud loomadki (karud näiteks) toituvad inimeste prügist.
 
k 09. mai 2007, kl 13.53
meil käib ka solgiauguääres söömas.
 
Maire 09. mai 2007, kl 14.56
Meil käiœid siilid koera kausist söömas. Ükskord oli üks siilipoeg kaussi sisse kukkunud ja pudru sisse kinni jäänud. Ei jäänud muud üle kui sooja veega siil puhtaks pesta. Tal oli vist pudru sees öösel külm ka hakanud, kui sooja vett tundis lükkas nii vahvalt oma varbad laiali ja nina ajas ka püsti. Pärast panime käterätikuga korvi sisse Seal ta toibus natuke ja kui askeldama tahtis hakata, lasime ta vabadusse.
Vat selline lugu juhtus.
 
chilipi 09. mai 2007, kl 15.07
Siil on üks paras oportunist ja kõigesööja, nagu rotidki. Nii ongi, et mis hamba all ei karju ja suust ära ei jookse, see pannakse nahka. Ega proteiin pole ära põlata.

Päris informatiivne leht sellest, mida siilid looduses söövad ja mida aiasiilidele pakkuda ja kuidas üldse oma aia siile poputada:

http://thehedgehog.co.uk/diet.htm
 
chilipi 09. mai 2007, kl 15.12
Siil on üks paras oportunist ja kõigesööja, nagu rotidki. Nii ongi, et mis hamba all ei karju ja suust ära ei jookse, see pannakse nahka. Ega proteiin pole ära põlata.

Päris informatiivne leht sellest, mida siilid looduses söövad ja mida aiasiilidele pakkuda ja kuidas üldse oma aia siile poputada:

http://thehedgehog.co.uk/diet.htm
 
suslik 10. mai 2007, kl 10.56
Mul aias palju tigusid, neid söövad raginal. Koerakausis kooserdavad, ronivad lausa kaussi sisse ja panevad kõik nahka. Ühte soovitust olen küll kuulnud. Kui siil tuua tuppa, siis hiljem tuleks ta lahti lasta enam vähem sama koha peale, kust te ta ära tõite. Neil pidavat olema omad rajad ja kui sellest rajast väga kaugele tuua, siis ei leia nad hiljem´näiteks oma pesa enam üles( ma mõtlen siis kui pojad juba). Piima ei soovitata. Minu meelest on siili tegevust huvitav jälgida just tema loomulikus keskkonnas. Ta on piisavalt aeglane loom selliseks jälgimiseks ja on tõeline nauding vaadata,kuidas ta omi tähtsaid siiliasju just õue peal toimetab.
 
paks kass 10. mai 2007, kl 13.56
siilid on puukide põhilised peremeesloomad, niiet parem neid mitte toas vabalt kondama lasta ja ka mitte süles palju sussutada.
 
k 15. mai 2007, kl 10.58
kes tahab siilile rõõmu teha, annab talle hakkliha. Ja ehk ka muna süüakse hea meelega. Ja pole vaja neid siile niiväga kimbutada - mõtle kui suur shokk ja üleelamine on ühele siilile on see kui ta satub õuest tuppa: kõik need hirmutavad lõhnad ja helid ja võõras keskkond. Parem on neid õues vaikselt jälgida ja nende armsat sebimist vaatata. Kui siilid teavad, et sa neid ei kimbuta, siis on nad ka julgemad inimese ümbruses.
 
kaire 17. august 2010, kl 16.03
Siilid kubisevad tavaliselt kirpudest ja puukidest, lisaks on nad marutaudilevitajad. Tuppa ei maksa metsloomi tuua. Õues võib siilile pakkuda piima



siilidele ei tohi mitte mingil juhul piima ega leiba anda!kuigi see meeldib neile aga siilil on piim tegelt kahjulik piim tekitab neile kõhulahtisust ja see võib neile saatuslikuks saada.
Vähene närimine on siili hammastele kahjulik.Neile võib anda kassi krõbuskeid konserve ja muud peale piima ja leiva.Siilidele tuleb ehitada majake selleks sobib ka pappkast et teised loomad nendele mõeldud toitu ära ei sööks.Tuleb teha kastile väike auguke kust kass läbi ei mahu ja panna kastipeale telliskivi,et suuremad loomad ei lükkaks kasti pikali.:)
 
MM.TT 17. august 2010, kl 19.56
Siilile ei tohi piima anda. Hapupiima võib.
 
sass 18. august 2010, kl 22.22
Kuulge LOOMAAIADIREKTORID jätke metsloomad rahule!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sööge ise oma piima ja krõbinaid ja ravige oma allergiaid. Las loom sööb ikka oma toitu PUNKT!
 
oi 18. august 2010, kl 22.54
Kui oskad soome keelt, googelda Siili kiikarissa. Asjalikke n6uandeid siilide kohta. See suvi on olnud Soomes kuiv ja siilid ei ole hästi toitu maa seest kätte saanud. Eriti palju on olnud väikseid nälginud siile. Soomes on inimesi, kes tegelevad siilide päästmisega vabatahtlikult ja sel aastal on nad aidanud 200 siili. Kohalikus lehes oli pikk jutt siilidest ja yhest nende aitajast. Tema oli koju v6tnud 2 nälginud siili ja pyyab neid nyyd talveks priskemaks sööta. Selleks, et siil talve yle elaks, peab ta kaaluma umbes 800 grammi.
Kui tahad siile aidata, anna neile leotatud kassikr6binaid ja vett. Siil pole koduloom ja abivajavat siili ei tasu peale toitmise-kasimise liiga häirida, et ta inimesega liiga ei harjuks.
 
oi 18. august 2010, kl 22.56
Ah jaa, veel pidin ytlema, et siilid v6ivad levitada salmonallat ja neid puutudes kasuta pakse kindaid.
 
siilike 19. august 2010, kl 01.41
no tere talv. Nüüd tegite siilidest kõigi hirmsate haiguste levitajad. See pole normaalne. Kas teate ka mis hagusi INIMESED levitavad? Igasugu tapvaid viiruseid võivad nad kanda.. irw
Mul aastakümneid siilid elanud ja pole mingeid haigusi.Tuppa pole mõtet metslooma võtta aga õues toita muidugi võite. Nad väga armastavad inimesi ja võimalusel jäävadki teie pere sõpradeks pikkadeks aastateks. Kui olete valmis neid toitma ka edaspidi,siis soovitan neid võimalusel aidata toidupalakestega.Neil tõesti rasked ajad
 
sapsik 19. august 2010, kl 11.02
Mul käib igal õhtul kella 9 ajal siil aias. Tuleb ootab rõdu all ja teeb kohe kõva müdinat, andes märku, et on kohal ja nõuab süüa. Söögiks saab kassikrõbinaid ja veetops on ka kõrval. On teine päris julge, kui lähen krõbinaid juurde panema, siis ära ei jookse, tõmbab ainult igaks juhuks natuke kerra. Kasse ka ei karda ja kassid ei tee temast ka välja.
 
sapsikule 20. august 2010, kl 11.36
 
ka siil 20. august 2010, kl 11.45
piima ei tohi anda!See tekitab kõhulahtisust.
Keefiri võib,mul on aias kõndimas nii umbes 10 siili,annan neile keefiris leotatud saia ja kassitoitu.
 
sedasi et 21. august 2010, kl 21.02
siil on tore tegelane looduses ka väeloomana.toiduks vast soolast pole mõistlik anda.kõigesööja muidu.
 
xxx 22. august 2010, kl 21.21
Metslooma toita pole vaja, kui tahate reaalselt kellelegi hirmsasti head teha, toetage parem mõnda varjupaika.
 
muhv 23. august 2010, kl 07.23
Miks tekib inimestel koheselt mõnda looma nähes reaktsioon, et nüüd tuleb see elusolend kõriauguni toitu täis toppida?
 
borg 23. august 2010, kl 10.01
Piima ei tohi siilile kohe kindlasti anda, rikub seedimise ära.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!