Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
nümfkakaduu
 
Riina 04. oktoober 2007, kl 22.29
Ostan nümfkakaduu
 
kass 05. oktoober 2007, kl 10.48
Börs neid rääbiseid täis, osta, kes sind keelab.
Aga aru ma ei saa neist, kes endale sellise kriiskaja koju ostab, pealeselle lõhuvad tapeeti ja mis iganes neile kätte satub ja jagu saavad-hävitavad.
 
. 05. oktoober 2007, kl 13.02
Lindudega on sodi väga palju. Udusulgi jm on puuriümbrus täis kogu aeg. Kui koristad, siis ikkagi õhuliikumisega lendab jälle kusagil miskit.
 
* 06. oktoober 2007, kl 12.58
Kui kodus on vaikne, siis ei kriiska need linnud ka. Kui siis kevadel rõõmustavad päikese ja lindude üle, keda aknst näevad.
 
tutt 06. oktoober 2007, kl 16.18
minul karjub koguaeg ja kahetsen, et sai selline lind ostetud, sest hääl on neil ka vastik kriiskav. Tuleb välja, et lind vait oleks pean toas kikivarvul käima ei või telekat vaadata ja ka akna eest ei saa kaardinaid ära tõmmata, aga jah vait on ta öösel vaid.
 
........ 06. oktoober 2007, kl 20.40
nümfkakaduudel on üldse sellised peenikesed udusuled, mis lendlevad kui ta vaid tiibu raputab ja väga paljud on just vaid nümfkakaduudele allergilised, ei soovita sellist lindu endale valida.
 
Rem 06. oktoober 2007, kl 21.06
... mis asja te siin räägite.. Nümfkakaduu on väga hea ja tark lind. Niisama ta küll ei karju. Mul kodus 4 tk. Arvestades viirudega on nad väga vaiksed linnud. Kõik oleneb kasvatajast...
Kui sa ikka mingi närvihaige oled kodus Hüppad ja kargad puuri juures ja ei lase tal rahulikult olla siis mudugi Võib ta sul päev otsa röökida. Enne kui Linnu võtad tee mingi uurimis töö ...näit googelda ja siis tead mis linnuga tegemist ja kuidas kasvatada ÕIGESTI...ja allergia suhtes.. väga väheseid inimesi on kellel tõesti allergia peaks olema nende vasta.
Lihtsalt inimene ostab endale Nümfi kuna on kuulnud, et ta võib õppida rääkima ...läheb paar kuud mööda.. inimesel kaob viitsimus linnuga tegeleda..ei suhtle temaga ei lase teda puurtist välja, ei viitsi puuri puhastada j.n.e vot siis jah lind tahab ise kontakti luua. Siis jah võivad nad õiendada....ja siis leitakse hea vabandus, et Neil on allergia... No täitsa lõpp..sõnu lihtsalt pole.. Täpselt nagu tsintsilladega ...algul võetakse .. nii nunnu j.n.e.. Kui paar juhet kodus läbi närib siis kiirelt pannakse müüki, et Alleergia tõttu... aga selle peale ei mõelda et Tsintsillade karv ei tekita allergiat...Tõesti Inimesed Tule taevas appi ...Mis te kirute siin....
 
ram 06. oktoober 2007, kl 22.01
Sa oled siis õnnelik inimene kui ei tea mida allergia tähendab:)
Aga minul võtab hinge kinni kui puutun kokku nümfidega õe juures:(:`)
 
Rem 06. oktoober 2007, kl 22.11
Nagu ma eelpool ütlesin, et VÄGA VÄHESTEL inimestel on allergia nende vastu. Ja ma võin õnnelik olla jah, aga see ei anna õigust linde kritiseerida....
 
ram 07. oktoober 2007, kl 11.32
Oma kahe lausega ei ole kedagi kritiseerinud:) Võtaksin omale heameelega sulelised kui vaid tervis seda võimaldaks.
 
viirudega 07. oktoober 2007, kl 20.11
Viirudega võrreldes on nad tõesti vaiksemad, sest viiru vidistab terve päeva, aga samas kui nümfid suu lahti teevad, siis nende kriiskamine nüüd küll kõrvale meeldiv ei ole.
Minu arust on nümfid ja viirud täitsa aegunud, viirusid kõik poed täis näha, et nad enam ei lähe ja on aegunud.........
Peale on tulnud väga huvitavaid linde suurematest nt. rosellad, oman ka iseühte sellist kaunitari. Hääl on muidugi ka vali, aga võrreldes nümfiga häälitseb tõesti vähem ja värvid on ikka tõesti ilusad.
Aga, kes ei kannata valju häält, siis on ka igasugu amadiinilisi, kes on viirudest palju sümpaatsemad ja selle ajastu linnud.
Ja allergiat on praeguse ajastu lastel päris palju, nii et ei saa öelda, et väga vähestel ning see paneb paljudele piirid peale, et ei saada omale lemmikut-id lubada.
 
sonja 08. oktoober 2007, kl 10.42
To kass:Kuidas sa endale lubad selliseid väljendeid linnu kohta?Rääbiseid?Räme inimene....
Kui sulle mõni loom või lind ei meeldi,ei või ometi selliselt suhtuda temasse...
 
kass 08. oktoober 2007, kl 13.56
Ok rämedad rääbised .............
 
olga 16. veebruar 2008, kl 16.25
krt sind tuleks hakklihamasinasse visata!!!
 
koer 21. oktoober 2014, kl 00.30
sõin kassi ära, räige karvutu haisukott oli, aga alla ta läks :)
 
nümfikas 21. oktoober 2014, kl 15.45
Olen neid linde mõned aastad tundma õppinud. Kasvatanud ise, hoidnud kellegi oma ja suhelnud palju erinevate inimestega kellel nümfkakaduu kodus.
Võid osta närvihaige nümfi kes pidevalt kriiskab ja võid saada toreda vaikse sõbra. Palju oleneb muidugi sellest milline kodu sul endal on ja mida saad pakkuda linnule. Teinekord aga võid teha kõike, kuid lind on nagu vaimsete probleemidega. Sa ju ei tea alati kes on tema vanemad ja millises kodus ta üles kasvas. kui paaritatakse halbade omadustega nümfe siis loogiline, et pojad on samasugused.
 
Küsimus 21. august 2015, kl 12.56
Kuidas saada lind tagasi puuri. Ta ei usalda mind, ega kedagi?
 
seidi 22. august 2015, kl 14.45
Õpeta teda kõigepealt puuri usaldama.
 
seidi 22. august 2015, kl 14.53
Soovitan küsida nõu http://papagoimaja.forum.co.ee/
Seal on sarnaseid küsimusi esitatud. Võib-olla leiad mõne nõuande, mis sulle ja sinu linnule kõige paremini sobib.
Seda probleemi mis teil on, pole väga keeruline lahendada. Natukene pühendumist. Mõne nädalaga saaksid talle kindlasti selgeks teha, et puur on tore koht. Kui papagoil peas kõik korras on, siis on võimalik talle ka teatud käsklusi õpetada. Nt "koht" või "puur" jne. Nümfkakaduu on hästi õpetatav.
 
Matias 31. august 2015, kl 14.19
Päris huvitav, mis tähendab, " kui papagoil peas kõik korras on " ?
 
seidi 31. august 2015, kl 21.40
Ka papagoil võivad olla psüühilised probleemid.
 
jjjjjj 08. september 2015, kl 22.35
Kui lind ei ole oma uue puuriga harjutatud siis ei saagi enne kui pimedas mõni rätik peale heita ja siis puuri panna.
Lind peaks esimesed nädalad uues kodus olema ainult oma puuris ja sellega kohanema, see muutub tema turvakohaks ja siis on kerge teda toiduga puuri meelitada. Parem on esialgu toita lindu ainult puuris. Puuris sees saab lindu treenida ja oma käega harjutada. Hea on hoida lindu puuriga enda lähedal, nii ta harjub uue omanikuga, Youtubes on palju videosid lindude treenimisest.
 
seidi 09. september 2015, kl 18.15
Papagoide treenimiseks on erinevaid võtteid. Mina näiteks ei poolda nii kaua uut lindu puuris hoida. Samas esimesed paar päeva küll. Oleneb ka linnust. Seda on näha mis sorti iseloomuga on tegu. Üldiselt lemmiklinnud teavad mis on puur. Et see on tore ja hea koht. Linnule tuleb varuda lihtsalt aega. Nümfidega on nii, et alguses tahavad nad lennata. Las lendavad isu täis. Seejärel hakka õpetama. Hädaga jah, olen ka mina linnu pimedas kinni püüdnud ja puuri pistnud. Kuid see on erand.
 
Skylar 21. juuli 2018, kl 09.06
Nad on tegelikult head linnud niiet ärge hinnake neid nii halvasti las nad karjuvad kui teile ei meeldi et nad karjuvad siis minge teisse kohta ÄRGE olge närvi haiged miks te siis üldse võtsite nümfi kui teile ei meeldi......ja kui teil on nümf siis andke talle hea,mänguline,huvitav elu minu oma on iga päev mängu himuline ja ütleb tere hommikust ja lehvitab hästi tore lind on nümf
 
tundmatu 11. august 2019, kl 00.38
Nümfkakaduud on tegelikult väga lahedad linnud.Kui sa talle mõne puuvilja kätte annad siis ta ei karju enam.Või mine lihtsalt eemale kui sulle ta karjumine närvidele käib.Nümfkakaduud on tegelikult väga armas ja väga lahedad linnud.
 
papagoi 25. september 2019, kl 11.04
Linnud on väga erinevate iseloomudega ka liigisiseselt. Asja tuleb vaadata laiemalt mitte oma lindude järgi. Nad on toredad linnud, kuid kõik oleneb mida konkreetne inimene toredaks peab.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!