Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
1 kuune küülik
 
ANNELY 09. oktoober 2007, kl 21.26
Tere!
mul selline mure..
ostsin omale 2 päeva tagasi 1 kuuse lontkõrv küüliku ja avastasin nüüd et tal ei ole kaela peal karvu...kas see on normaalne? või peax kohe arsti juurde pöörduma?

ette tänades
Annely
 
mina 09. oktoober 2007, kl 22.28
Kust sa ta ostsid? Kas loomapoest? Seal neid eriti hästi ei kohelda nii et tõesti, esimese asjana peaksid temaga arsti juurde kontrolli minema.
 
elusloodus 09. oktoober 2007, kl 22.57
Stessiga võivad karvad kohati maha visata (koduvahetus). Vaevalt ta kohe ostes kiilakas oli. See paistaks ju välja. Kas sa müüjaga ei saa kontakti võtta? Ta oskaks kindlasti aidata.
Surmatõbi see aga pole ja inimesele ei nakka. Lase igaks juhuks Bio Killi või paar Strongholdi tilka selle karvutu koha peale (saad kliinikust). Nädala-paariga kasvab uus karv juba asemele.
Meil kunagi oli sama asi. Arst võttis parasiidiproovi ka. Laboris kõõmalesta ega muud küll ei leitud, aga peale rohupanekut läks kasukas kohe korda. Mida kiiremini rohu paned, seda kiiremini korda saad. Muidu võib minna laik suuremakski ja näeb kauem kole välja.
 
annely 09. oktoober 2007, kl 23.08
tänan info eest.. lähen omme arstile
 
annely 09. oktoober 2007, kl 23.10
ostsin loomapoest, Järve selverist. ei märgand vaadata kuidas karva kasv oli, aga lähen omme siis loomaarsti juurde ja näitan seda.
tänud
 
mina 10. oktoober 2007, kl 08.01
Ma märkasin jah neid pisikesi küülikuid järve selveris. Küsisin müüja käest kui vanad nad on ja ta ütles et paari päeva pärast saavad kuuseks, tegin märkuse, sest nii väikseid ei tohi loomapoes olla. Hea et nad kõik ruttu koju said, sest heina antakse neile seal väga vähe, öeldi et nemad ei hakka loomi ära hellitama.
 
! 10. oktoober 2007, kl 10.40
Kui said poest parasiitidega looma, siis pead neid kindlasti sellest teavitama, sest neil on haigus sees ja nakkuse saavad ka teised, kes sinna müüki viiakse. Puure tuleb ju ka kindlasti desinfitseerida ja teistele loomadele ravi teha. Võid oma looma neile ka ette näidata.
 
? 10. oktoober 2007, kl 17.44
Mis arst arvas? Kas olid lestad? Mis ravi määrati? Mis pood ütles?
 
! 11. oktoober 2007, kl 16.28
No on ikka targad koos.Esimene asi on minna loomaarstile mitte arutada siin kui palju nad poes süüa saavad ja kui noorelt tohib neid poes pidada.Müüki võetakse loomad peale võõrutamist,tissi otsast ei kisu neid keegi ära.Ja pealegi tuuakse loomad poodi inimeste kodudest mitte ei paljundata kusagil poes taga nurgas.
 
käälik 11. oktoober 2007, kl 16.31
Poes Jänes kiilakas ei olnud.käisin ka seda pruuni nunnut vaatamas.Pidin äragi ostma.ja oli 1 ainuke jänes
 
? to ! 11. oktoober 2007, kl 17.31
on kindel vanus, alla mille küülikut ema juurest ära võtta ei tohi: minimaalselt 6 ja ideealjuhul mitte alla 8 nädala! pojad ei ime siis juba enam mõnda aega, aga õpivad tieste poegadega emalt käitumist ja suhtlemist, vastasel korral võivad pojad kergesti uues kodus kurjaks minna, hammustada, valimatult pissida, jne. Aga müüja ei taha neid toita ja viskab tissi maha jätnud pojad poodi - saagu uued omanikud hakkama, kuidas tahavad!
 
mina 11. oktoober 2007, kl 17.32
Inimeste kodudes ka paljundatakse neid, et saaks ikka kuskilt kasumit.
 
teiste rahakotti piilujatele 11. oktoober 2007, kl 18.31
Inimene kasvatab täiskasvanuid loomi, et oleks võtta õiget tõugu vanemad, keda aeg-ajalt paaritada. Vaktsineerib loomad ja teeb muud mis vajalik. Kasvatab poegi selle vanuseni, kuni pood nood vastu võtab. Saab poest (oma tehtud töö eest) ~250 krooni ja pood müüb looma 800-1000 krooniga edasi. Kasvataja "kasu" POLE VÕRRELDAVGI poe vahenduse eest saadavad kasuga. Nagu eelpool lugeda võis, oli loom poes vaid mõned päevad. Kes kasu saab?
Kuna poed võtavad vastu vaid selles vanuses poegi, kes peavad juba iseseisvalt hakkama saama, siis mismoodi poestostja oma kodus enam hakkama ei saa? Pojad saavad ju poes ikka vanemaks, mitte ei lähe nooremaks.
 
mina 11. oktoober 2007, kl 18.53
Olen nõus et loomapoodides müüakse neid palju kallimalt. Kuid tean küülikukasvatajaid, kellel kogu aeg pisikesi jänkusi pakkuda, 500kr tk. Sellel juba mingi tagamõte peab olema.
Mul ei oleks midagi selle vastu kui 1 kuused küülikud oleksid loomapoes, kui neil oleks seal normaalsed tingimused. Kui müüja ütleb, et küülikule heina pakkumine on looma ära hellitamine ja peab hoopis kuivtoitu sööma, siis see ei ole normaalne, sest küüliku põhitoit on hein.
 
... 11. oktoober 2007, kl 19.03
1 kuuse küülikupoja ema juurest ära võtmine (ja veel lemmikloomaks, kelle psüühika peab korras olema) ei ole normaalne!!!
 
Hmm 11. oktoober 2007, kl 19.20
Vaadates poodides puuri on loomadel hein ju jalge alla tallatud.Ja ma arvan,et poed ei hakkaks toidu arvelt kokku hoidma kuna mõned loomad võivad poes olla kauem kui paar päeva.Ning loomale mitte süüa andes kauba kvaliteet langeb.
 
annely 15. oktoober 2007, kl 19.33
käisime 1 kuuse jänkuga nüüd arstil, kaela juurest kaob karva aina rohkem ära., ostsin jänestele mõeldud vitamiini tilgad, seda kasutades pidi karv tagasi tulema. Enne käisin ka Kristiine loomapoes sellest juttu tegemas, seal oli see teema juba tuttav, et ühe perenaise jänesed, keda pood vastu võtab, on kehva tervisega. naine pidavat jänkut liiga tihti lubama paarituda ja pojad ei ole tugevad seetõttu. kristiine pood selle naise jänkusid enam vastu ei võta, aa arvas et Järve selver seda veel siiski teeb.Peax neid teavitama minema, kui nad seda veel ei tea.
 
kummaline 16. oktoober 2007, kl 00.54
Annely, sa oled kummaline inimene....Mul on samast pesakonnast küülik ja ilma probleemideta ning ostetud 2 päeva varem kui sinu oma....
 
annely 16. oktoober 2007, kl 08.58
to kummaine.... ei tea kust sa võtad kust pesakonnast mu küülik on.. sort võib sul sama olla, aa ühest perest nad nüüd küll pole. ja usun et ma ikka olen rohkem oma küüliku tervisega kursis kui sina.
 
to:annely 17. oktoober 2007, kl 15.03
Annelyle teadmiseks,et järve kauplus ei võta ka tolle naise käest küülikuid kes tihti oma jänest paaritab(tal on musta ja valge kirjud).Ja need jänesed olid ühest pesakonnast Autor:kummaline jänesega.
Aga mis arst diagnoosiks pani oleks huvitav kuulda?Jänes võib stressist oma karva maha visata.Oled sa kindel,et sa oled talle ideaalsed tingimused loonud?
 
Jänku 04. veebruar 2023, kl 13.21
https://reporter.kanal2.ee/7696424/janestehotell-pakub-hongkongis-jankudele-spaahoolitsust
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!