Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
saksa lambakoera toit
 
kats 24. jaanuar 2009, kl 10.37
milliseid krõbuskaid teie neljajalgsed kõige meelsamini söövad ning millist lisa toitu annate. uurin sellepärast et sooviksin oma koera menüüd muuta-läheb tal ära väga üksluiseks.
 
Saksa lambakoera omanik 24. jaanuar 2009, kl 11.13
Mina annan oma sakslasele Britti. Vahetevahel ka Specificut aga talle endale maitseb rohkem Britt :) Põhimõtteliselt midagi muud tal vaja ei lähegi lisaks - selles Britis komplekssöödas on kõik vajalikud ained ja vitamiinid olemas. Kui võimalusi on, siis võiks muidugi midagi muud ka anda. Nt: toorest hakkliha natuke, viinereid, pihve, pirne. Turu pealt on hea osta mingit suurema looma konti, mida ta saab lutsida ja närida.

Poes pakutavast valikust ostan vahel harva koerakonserve (Rokus, Pedigree, Chappy vms), erinevaid Pedigree maiusi (pehme kont, küpsised jne). Nende poetoitudega ei maksa liialdada, kuna tõukoer on seedimiselt väga tundlik ning talle on parim siiski tema spets-toit (Britt, Specific jt).

Loomapoodides on head mingisugused mineraalidest/looduslikud näirimis"Kujud" nt krokodillikujulised ja hambaharjakujulised. Need on tõukoertele väga head, eriti seedimisele. Poekondid kipuvad teda oksele ajama.

Ja veel hammastele on head mingi toode "Fresh"... täpselt ei mäleta... ühesõnaga sellised pehmed liistakud piparmündi lõhnaga, mis talle väga maitsevad :)Hommikul ja õhtul peale sööki andes (kasvõi pooleks teha) on väga head hammaste puhastamiseks ja hingeõhu värskendamiseks.

NB! Kindlasti ei tohi anda midagi magusat ega soolast! Inimeste toidulaua ülejäägid pole koera kõhu jaoks teretulnud.. ehkki ta võib väga näljase ja õnnetu näoga lauale vaadata - tema ei tea ju,et see talle vaid halba teeb.
 
tõeline sõber 24. jaanuar 2009, kl 14.48
Tere!!! Täitsa õige aga kui me andsime sakslasele toorest hakkliha tulid jamad, nimelt hakkasid talle väga meeldima kanad ja pidime linnud vanematele andma, sest ta hakkas murdma ja enne hakkliha polnud sellist muret ta vahest isegi magas kana aias... ja kondi keedame ka ära ;)
 
t 24. jaanuar 2009, kl 15.22
"Need on tõukoertele väga head"- ikka KÕIKIDELE KOERTELE!

Anatoomia ja füsioloogia on ikka pisikeste eranditega ühesugune. Ka krantsidel on hambad, soolestik jne.mis tahab samasugust hoolt ja armatust.
 
saksa lambakoera omanikule 24. jaanuar 2009, kl 16.18
viinerid ja pihvid pole hea koeratoit, kuna nad on soolased ja nende lihasisaldus on üsna olematu. maiuseks või preemiana võib anda, kuid põhisöögiks ei kõlba nad kohe üldse mitte. korralik lemmikloomapoetoit on peaaegu sama hea kui kliinikutoit (osasid toite müüakse nii kliinikutes kui lemmikloomapoodides) ning sobivad nii tõukoertele kui ka krantsidele. kõik tõukoerad pole tundliku seedimisega (kahju, kui sulle selline isend on sattunud) ning kõik krantsid pole tugeva seedimisega (mul endal on järjest mitu sellist krantsi olnud).
loomapoodides müüdavate pulkade, krokodillide ja hambaharjade peamine koostis on nisugluteen, mis hoiab seda massi koos. midagi ülikasulikku nad ei sisalda, kuid sobivad lihtsalt aegaviitvaks närimiseks. pole nad ka head kõigi koerte seedimisele, nii tõukoertele kui krantsidele. pigem on see individuaalne, kas koer talub nisugluteeni või mitte ning seedimisele kasulikuks teevad toidu hoopis muud asjad kui nisugluteen.
 
kakssakslane 24. jaanuar 2009, kl 16.25
Kvaliteetkrõbinad, lisaks toores liha, seakoot, veise süda, puljong. Kodujuustu,hapupiima ka vahel harva. Mitte kunagi ära anna oma koerale keedetud või praetud konti, sest kuumtöödeldud kondid purunevad kildudeks ja võivad tekitada oi kui palju pahandust.

Loomapoodide "maistustes" pole sendi eestki midagi kasulikku!
 
oehhh 24. jaanuar 2009, kl 16.41
Kui keegi valesti aru sai, siis ma ei annagi koerale hommikusöögiks kilo viinereid ja õhtusöögiks paar "krokodilli". Jutt käis maiustustest, mida harva anda- Põhitoit on üks ja ainus - kvaliteettoit (Britt). Tõin lihtsalt erinevaid näiteid, mis asju poes saada on ja mida koerakasvatajad ise soovitavad. Ja mul koeral pole üldsegi mitte nõrk seedimine - lihtsalt ei maksa liialdada nende poetoitudega. Need pole siiski nii kvaliteetsed, kui Britt jm kallid toidud.
 
pepe väike kuubalane 24. jaanuar 2009, kl 19.12
Pole olemas selliseid krõbuskeid, mis asendaks lihast, kalast, tangainetest, juurviljast keedetud pudru; lisaks paar ülepäeva toores liha ja närimiseks krõmpskondid. Kui tahad teada, millises vahekorras ja millest putru keeta, kirjuta meilile, saadan sulle tabelid.
 
pepe väike kuubalane 24. jaanuar 2009, kl 19.12
Pole olemas selliseid krõbuskeid, mis asendaks lihast, kalast, tangainetest, juurviljast keedetud pudru; lisaks paar ülepäeva toores liha ja närimiseks krõmpskondid. Kui tahad teada, millises vahekorras ja millest putru keeta, kirjuta meilile, saadan sulle tabelid.
 
pepe väike kuubalane 24. jaanuar 2009, kl 19.12
Pole olemas selliseid krõbuskeid, mis asendaks lihast, kalast, tangainetest, juurviljast keedetud pudru; lisaks ülepäeva toores liha ja närimiseks krõmpskondid. Kui tahad teada, millises vahekorras ja millest putru keeta, kirjuta meilile, saadan sulle tabelid.
 
oeh 24. jaanuar 2009, kl 23.20
tangained ja juurvili ei ole normaalne koera toit, normaalne koera toit on toores liha. BARF süsteem näiteks, peale liha ka siseelundid jms. kes sellega ei jõua tegeleda, see annab kvaliteetkrõbinaid. mis kuradi putru, ütle kohe pudruhuviline, et oled mingisugune vanakooli koeraomanik, nõukaaegne.
 
parem nõuka kui nälg 24. jaanuar 2009, kl 23.32
Oeh - oota veidi, kui majanduslangus sinu õuele jõuab, helbib ka su tõukoer suurima rõõmuga nõukaaegset putru.
 
oeh 25. jaanuar 2009, kl 00.06
ole rahulik, ei ta jõua ja enne hoian oma kõhu kõrvalt kokku aga koerale solki söötma ei hakka.
 
Gunnar 25. jaanuar 2009, kl 18.48
oeh, sa oled ikka väga rumal inimene:D
Kaasajal lihtsalt ei viitsita pudrukeetmisega vaeva näha ja söödetakse krõbinaid, mis kõik sisaldavad säilitusaineid . Jutt mingist kvaliteedist on tootjafirmade promo, kes käsikäes väikeloomakliinikutega ullikeste koeraomanike arvelt rikastuvad. Kui sinu arvates on kvaliteetsest toorainest keedetud puder solk, siis sööd ilmselt ise ka solki:DDD
 
oeh 25. jaanuar 2009, kl 18.54
minu koer sööb toortoitu, toorest liha, siseelundeid jms. millest sa aru ei saa? koera toit on toores liha, ta ei ole sul omnivoor ega toitu rohust või teraviljadest. see kui sinu koer putru sööb, on sinu viga, mitte tema oma valik. sina oled väga rumal inimene, omad koera aga sa ei ole viitsinud juba koolis bioloogiatunnis nii paljukestki kuulata, et teada mida koer sööb. mine hari ennast natuke, siis tule siia seletama.
kui ei ole võimalik koerale kvaliteetset toortoitu anda (kurat teab mis sodist kokkukeeratud hakkliha ei tule arvesse), siis antakse kvaliteetkrõbinaid, poekrõbinad on peamiselt seesama teravili lõhna ja maitseainetega, pudrust ei hakka üldse rääkimagi, koer ei seedi juurikaid ja teravilja, ta on lihasööja loom, tal puuduvad sellised seedeensüümid.
 
. 25. jaanuar 2009, kl 20.58
Nõus eelmisega
 
Gunnar 25. jaanuar 2009, kl 22.14
Mida sa,vanamoor,räuskad siin? Mul ei ole omal koera, aga olen töötanud teenistuskoertega üle 20 a ja tean väga hästi, kuidas neid toidetakse. Ära aja hullumeelse juttu, et koer peab sööma ainult liha.
 
to gunnar 26. jaanuar 2009, kl 16.45
Piinlik on sinu lolli räuskamist siin lugeda, väga piinlik. Koer on karnivoor, koera põhitoit peab olema toores liha, kindlasti mitte teraviljadest ja juurikatest keedetud puder. Oeh räägib õiget juttu, koer on mingil määral võimeline sellist toitu seedima, justnimelt mingil määral, veidi paremini kui kass, kes on täiskarnivoor, kuid see ei ole mitte mingil juhul koerale loomulik toit.
 
Gunnar 27. jaanuar 2009, kl 12.02
tulge taevast maa peale ja ärge toppige siia oma raamatutarkust, ühtki teenistuskoera ei toideta üksnes lihaga, oma eluvõõrast iba võite omavahel ajada, teiesugused panevad ka koeri riidesse, võtavad voodisse ja nimetavad endid koerte emmedeks:) öäk
 
to Gunnar 27. jaanuar 2009, kl 13.11
see, et sa oled teenistuskoerte talitaja olnud ja teinud mida kästakse, rokka ette andnud ja sitta kasinud, ei tee sind veel spetsialistiks. mis kuradi raamatutarkusest sa räägid, elementaarseid asju peaks igaüks teadma, näiteks seda, et koer ja kass on lihasööjad.
 
11 27. jaanuar 2009, kl 17.01
Mina pole kah nõus väitega, et koer peab ainult liha sööma. Minu omad saavad lisaks krõbinatele putru, puljongit, toorest kala, siseelundeid, vahest keefiri, hapukoort, kodujuustu maitseks. Lisaks aegajalt suuri loomakonte, kus liha küljes. Kõik on elus ja heas vormis.
Kui on rohkem kui üks või kaks koera, siis ei jaksa praegusel ajal ainult kvaliteetkrõbina või lihaga toita ja tuleb rohkem kombineerida.
 
Gunnar 27. jaanuar 2009, kl 17.27
mitte talitaja ja mitte olnud, vaid OLEN käesoleval ajal tööl teenistuskoertega, milliseid teie hellikutest ei saa iial, ja lõpetage nüüd oma inin ära, iga norm mõistusega inimene teab, et mingite hullunud koeratantede raamatutarkuse ja tegeliku elu vahel on ikka väga suur kuristik:)
EI TOIDETA TEENISTUSKOERA AINULT LIHAGA !
 
to Gunnar 27. jaanuar 2009, kl 19.18
kas sa oled algharidusega mees või, kui juba lahmimiseks ja tädikeseks tembeldamiseks läks? tõsiselt küsin? mina olen zooloog, ju ma ikka oma ala tunnen ja paremini, kui mingisugune koeratalitaja, vahet ei ole, teenistuskoerte või tavaliste krantside. teenistuskoer on üsna tavaline koer, ei ole tema seedimine kuidagi teistsugune. Pane oma mulk kinni ja lõpeta inetuste pildumine, teed oma margi täis.
 
Gunnar 27. jaanuar 2009, kl 19.25
ole zooloog, mina olen koerajuht ja mis siis sellest, siin ei arutleta ametite üle:)
ja ikkagi ütlen sulle, et TEENISTUSKOERI EI SÖÖDETA AINULT LIHAGA !
mulgu ja margi võid oma kõrghariduse arvele kirjutada:):):)
 
to Gunnar 27. jaanuar 2009, kl 20.14
inimestega tuleb ikka samas stiilis vestelda, muidu ei saada äkki aru.
see, miks teenistuskoeri lihaga ei söödeta, ei tulene sellest, et liha ei oleks kõige õigem koera toit, vaid mingisugustel muudel põhjustel, näiteks tahetakse kokku hoida.
Tom Tom 29. aprill 2017, kl 22.25
To saksa lambakoera omanik.
Teen sinu kohta loomakaitsele avalduse!
Nii rumal inimene, kes oma koera kõlbmatu toiduga tapab, peab koerapiinamise eest vastusele võetama. Sa oled hull ja hullule pole võimalik koera õiget toitmist ära seletada!
 
viimasele 04. mai 2017, kl 02.25
Kas selle avalduse tegemiseks enam vanemat teemat ei leidnud?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!