Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
otsmikukoopa põletik v kasvaja?
 
labrador 08. veebruar 2009, kl 18.56
tere

kas on kellegil olnud kokkupuuteid antud tõbedega? 6a labradoril hakkas u pool aastat tagasi ühelt poollt ninassõõrmest aeg-ajalt vesist voolust erituma. kuna voolus oli vahel rohkem vahel üldse mitte siis ei pööranud sellele erilist tähelepanu, koer oli ise rõõmus. Nüüd 1 nädal tagasi tuli ninast verd, kohe palju. nii on juhtunud veel paar korda. käisime arstil ja ninapool on seest turses, mingit leidu ninast ei leitud. kuid röntgen näitas, et pea otsmikukoopas on tugev struktuurimuutus, see peaks tähendama siis kas kasvajat v infektsiooni e mäda siis. kuid arsti arvamus oli, et kasvaja sest põletikunäitu veres ei olnud. olen nüüd väga segaduses, sest koeral ise ei ole väliselt midagi häda, on väga rõõmus, sööb-joob isukalt, mängib. aga ninast tuleb nüüd regulaarselt veresegust mäda. Kuna hakkas tarbima ka antibiootikume, lisaks ninaturset mahavõtvaid rohtusid ning k-vitamiini süste siis kas on võimalik, et tuleb mäda välja v on ikkagi kasvaja. ei tea mida teha. arst pakkus varianti, et pähe auk puurida ja koeanalüüs võtta v loputus teha. aga ei tahaka koera piinama hakata... on kellelgi samalaadseid sümptomeid esinenud?
 
w 08. veebruar 2009, kl 19.39
centa ja hormoon peale.
 
labrador 08. veebruar 2009, kl 19.45
mis on centa ja mida see teeb? ning mida teeb hormoon, kas need on kasvaja kahtluse puhul v otsmikupõletiku puhul näidustatud v mõlema? aitäh...
 
b 08. veebruar 2009, kl 21.22
selliseid asju peaks siiski oma arstilt küsima, mitte fooruminõuannete järgi koera ravima hakkama, mis võivad koera hoopis kiiremini teistpoole vikerkaart viia...
 
madu 08. veebruar 2009, kl 21.29
Minu vanemate koeral oli see, lõppes kahjuks kurvalt - nad elavad maal ja polnud nõus koera linna arsti juurde lubama ( et koer ei käi rihma otsas jne, jne), lõpuks oli tal suur muna otsa ees. Eelnevalt rääkisin oma loomaarstile sellest, kes andis üldiselt lootust, kui ravida, kuid jah - selleks oleks ta pidanud arsti juurde saama.... Nii et kohe arsti juurde.
 
labrador 08. veebruar 2009, kl 22.50
me ju oleme arsti juures käinud ja sealt rohud ka saanud, ei ole olnud plaaniski ise ravi välja mõtlema hakata. kuna arst ei andnud eriti lootust, sest arvas et tegu kasvajaga siis tahtsin lihtsalt kuulda, et mida ma peaks tegema, äkki kellelgi on analoogne juhtum olnud. aga tahaksin küsidam et mis haigus oli postitaja madu vanemate koeral, kas kasvaja v otsmikukoopa põletik. samuti ei plaani ma fooruminõuannete järgi koera ravida, tahtsin ju vaid infot kuna arst ei osanud suurt tarka öelda. ja tahaks ikka koera terveks tagasi saada, mitte hakata matuseid planeerima nagu mulle tundus peale arsti juures käimist...
 
b 09. veebruar 2009, kl 00.24
sa võid ju mõne teise arsti arvamust ka küsida, kuid kellegi teise koera juhtumi puhul ei pruugi sa kuigi targemaks saada, sest koerad on erinevad ja nende haigused ja kulg on erinevad, isegi kui sümptomid on samad.
 
chilipi 09. veebruar 2009, kl 11.46
Käi kindlasti veel teise arsti juures, et saada kinnitav diagnoos.

Kui on korralik kinnine mädapaise, siis veres ei pruugi mingit näitu olla. Nt emakapõletik - kui mädakolle on kapseldunud (alati ei ole!), siis pikka aega ei ole mingit põletikunäitu, aga kui see kord valla pääseb, on lugu paha.

Ka ajukasvajaga võib väga pikka aega elada, kuna aju on paindlik. Funktsioonid kantakse üle teistele aju osadele. Lõpuks aga muutub kasvaja suurenedes surve nii suureks, et tekivad peavalud või tekivad sundkäitumised-manerismid. Need tunned oma koera puhul ilmselt ära. Koerad on väga head valu peitjad, muide, niiet paljud hakkavad valu välja näitama alles siis, kui see täiesti talumatu on. Niiet kui sul peaks koer hakkama välja näitama, et tal on valus, siis suhtu sellesse tõsiselt.
 
madu 09. veebruar 2009, kl 23.10
Me ei saanudki täpselt teada, oli see kasvaja või otsmikukoopa põletik, sest arstile ta ei saanud.... ja vanemad panid ta magama.
Kahjuks ei suutnud ma neid mõjutada. Aga sümptomid olid absloluutselt samad ja koer oli tõesti näiliselt terve, sõi hästi, oli rõõmus. Mina soovitan ka minna mõne teise arsti juurde.
Ise konsulteerisin dr Joostiga Tatari loomakliinikust ja tema minu kirjelduse põhjal küll kasvajat kohe ei kahtlustanud, sain aru, et tegemist on suht teada-tuntud haigusega. Tõsi küll - see esialgne arvamus oli minu jutu põhjal, muidugi ütles ta, et koera peab nägema + analüüsid jne, et täpset diagnoosi ja ravi määrata.
 
Lilli 26. juuli 2020, kl 00.36
Mis labradori koerast sai? Minu colliel analoogne seis - ninast eritub veresegust nõret - ühelt poolt, koer ise rõõmus ja sööb, vaid aeg - ajalt esinev ninakinnisus segab - puhistab magades. Kevadel, kui verirsus 1 x oli, sai ABd ja 2 kuud oli rahulik, nüüd suvel, algas nõrevool uuesti samast ninapoolest ja AB ei aita enam ... Mitmes kliinikus käidud ( kolmes juba) ja seis ikka selline, et midagi ei tea - aina tuleb veresegust eritist. Vereanalüüsid korras.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!