Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Hea kogemus
Spiraali eemaldamine
 
spiraal 13. veebruar 2013, kl 13.49
Kas keegi oskab soovitada asjalikku naistearsti Tallinnas, kes selle protseduuri oskuslikult ära teeks? Panek ei olnud valus, aga mul on suur hirm eemaldamise ees, kuna üks Pelgulinna arst ühel läbivaatusel ütles nii tähtsalt, et ta ei kujuta küll ette, kuidas selle spiraali kätte saab, kuna niidid on nii lühikeseks lõigatud. Tema arust tuleb seda teha narkoosi all. Samas üks teine Pelgu arst läbivaatusel ütles, et eks protseduuri käigus paistab, kas on vajadus narkoosiks. Ma tahaks, et arst oleks väga kompetentne ja samas ka inimlik. Ma olen nõus ka hea eraarsti juurde minema.
 
küsimus 13. veebruar 2013, kl 14.02
Kas Teil tõesti oma kindlat naistearsti polegi, keda olete aastaid juba usaldanud?
 
Annemai 13. veebruar 2013, kl 15.09
Kui niidid on liiga lühikesed, siis ei aita enam naiste arst vaid kirurg. Teha tuleb nimelt keisrilõige ja spiraal eemaldada läbi kõhunahale ja emakale tehtud lõhe kaudu.
 
maiann 13. veebruar 2013, kl 15.14
annemai, sa jäta oma rumalus enda teada. See lauslollus ei ole enam isegi naljakas vai päris hale, sest ilmselt pead seda postitust vaimukalt naljakaks.
Kahjuks Tln naistearste ei tea.
 
toktorr 13. veebruar 2013, kl 15.18
see viimane esineja ei tea inimese anatoomiast küll mitte midagi
 
mina 13. veebruar 2013, kl 15.38
mina võtsin oma spiraali ise ära. proovi, kas saad niidil otsast kinni ja sikuta. panemise kõrval suht nohu muide :)
 
n27 13. veebruar 2013, kl 22.27
Mina tõmbasin samuti ise välja, aga mul olid ikka päris pikad niidid spiraalil. Kui niidid olematud, siis vaevalt ise sellega hakkama saad. Aga proovida ju võid!

Iga naistearst saab sellega hakkama, eemaldamisega ma mõtlen, ei ole vaja karta, et keegi ebainimlik sind retsima hakkab. Kõigest tuleb otsast kinni haarata ja tõmmata (naistearstil mingid pintsetid ikka olemas). :)
Hirmul on suured silmad, rahune maha ja mine käi ära. Hullem on, kui üle aja läheb ja naha sisse kasvab. Vat siis on valus, kui naha küljes tuleb lahti tõmmata!
 
eh 13. veebruar 2013, kl 23.34
Pole see hullu midagi! muuseas ma lasingi niidid arsti enda soovitusel lühikeseks lõigata kuna kasutan palju tampoone ja kartsin kogemata vale "asja" väljatõmbamist.ära karda!
 
issand 14. veebruar 2013, kl 01.14
Miks te naised end retsite, mille nimel ? Ma ei lase iial endale sisse midagi sellist panna, miks peaks ? Ja enamusel on valus nii panek, kui võtmine. Ja ise ära võtta ? Kus teie mõistus on ????
 
issandale 14. veebruar 2013, kl 08.59
Meie mõistus on oma kohal, aga teie oma?
See, et sina endale iial miskit sisse ei lase panna, siis eeldan, et sa ei seksi ka, seega sulle polegi vaja.
Mina tahan aga seksi nautida ja seepärast proovin kõik rasedusvastased vahendid läbi, et leida endale sobiv. Spiraal ei sobinud ja pidin jääma kondoomi peale, sest aastast aastasse enam keemilisi tablette ei soovinud sisse süüa ja need tekitasid meeleolu muutusi.

Kui sina ei tea asjast, siis ära levita kuulujutte stiilis enamus-on-valus. Kes see enamus on? Sinu tuttavad?
 
gh 14. veebruar 2013, kl 19.35
Minul küll spiraali eemaldamine mingi suur ega valus protseduur ei olnud.Käis kiiresti ja peaaegu ei tundnudki.Ma ei taha hästi uskuda,et sinulgi midagi hullu on.Ära ometi lase ennast hirmutada!
 
marge 15. veebruar 2013, kl 05.05
mul on alati paigaldamine valulik olnud, kuid eemaldanud on mul spiraali perearst (tõesti ei tea, kas see on lubatud, kuid usaldus maksab ka midagi - pole kunagi valu tundnud)
 
m 15. veebruar 2013, kl 20.47
hallo poolearulised, nii suur kepinälg on koguaeg et peab spiraali panema ja kumme ei jõua seega osta? haledad kujud ;)
 
kuule "m" 15. veebruar 2013, kl 21.02
Miks peab kasutama kummi, kui on olemas ka muud rasedusvastased vahendid, mis on pealegi kindlamad, kui kondoom?
Hale kuju tuli oma olematu aju demonstreerima? Parem ole vait, kui suu külvab vaid poolearulist mõttelaadi. :D
 
kuule m 15. veebruar 2013, kl 21.26
Peab ikka olema tobu,kui ka püsisuhtes kondoomi kasutada.
 
püsisuhe või ei 15. veebruar 2013, kl 23.25
On olemas palju variante, naine ei pea kannatama!!
Asi see kummi siis on kasutada!!
 
naine 16. veebruar 2013, kl 08.57
viimasele,

miks sa küll arvad, et kummiga seksides naine ei kannata? Minule nt ei sobi eriti kumm, sest kohe hakkab seest kuivama ja pean kasutada lisaks libestit. Milleks mulle seda vaja, kui saab ka ilma selleta?
Ma enda arust tean kõiki variante, aga ehk valgustad mind? :D
 
mhh 18. veebruar 2013, kl 01.15
:)ma ei ütleks, et spiraali kasutamine mingi katsumus oleks. Samuti ei ole selle paigaldamine ega eemaldamine üldjuhul valus. Ebameeldiv võibolla aga tupest proovi võtmine pap testi jaoks on enamvähem sama. Kummiga püsisuhtes? Mu meelest kummi kasutamine püsisuhtes ja kindla partneriga on palju suurem ebemeeldivus ja ebamugavam.
 
.... 14. detsember 2014, kl 01.24
Iga günekoloog teeb seda ning minu arstil võttis eemaldamine aega alla 1 min nii, et ma ei saanud arugi, kui juba protseduuriga kõik oli. Katsus kõhtu ja niite ning tõmbas väljaja katsus kõhu üle.
 
Sandra19 14. detsember 2014, kl 11.47
Mina kasutan plaatrit. Pillid panid pea väga valutama ja spiraali ei pandud mulle. Olen 3 aastat kandnud ja ei ole rasedaks jäänud :) valus ka ei ole :D
 
Chicopee 14. detsember 2014, kl 22.45
Mu meelest on kummaline, et kondoom püsisuhtes tabu on. Ma olen viimased 5 aastat ainult kondoomi kasutanud. Tervislikel põhjustel küll, aga siiski... Ma oma suguelu üle küll ei kurda, pigem läks see peale hormoonidega lõpparve tegemist just paremaks. Spiraali pole kasutanud, aga ükski günekoloog pole seda soovitanud ka. Hormonaalsed vahendid (pillid, plaastrid, rõngas) tekitasid erinevaid hädasid alates seksiisu kadumisest lõpetades kasvajatega piimanäärmetes.
 
juta 15. detsember 2014, kl 09.21
kummiga kaob spontaansus!
 
keeduspiraali 15. detsember 2014, kl 09.39
saab ju ise teetassi seest ära võtta?
 
Thea 21. detsember 2014, kl 13.03
Kummi paigaldamise saab ka eelmängu nauditavaks osaks teha, üksteist silitades vahepeal kumm peale rullida...
 
kersti 21. detsember 2014, kl 17.49
uskumatu on see, et teemaalgataja ei küsinud kordagi kummi kasutamise kohta. aga igasugused siin kohe oma eelistusi kiitma ja teisi valikuid maha tegema...Kahjuks pealinna naistearste ei tea. Aga oma kogemustest kinnitan- spiraali panek ega eemaldamine ei ole ole olnud valus . Ebamugav mõnele naisele vbl küll aga see oleneb inimese enda tundlikkusest ja pigem kartusest.
 
Moderaator 22. detsember 2014, kl 16.07
Mina olen kõigil oma töökaaslastel spiraalid pöidlaga eemaldanud.
 
Katz-Kessu 18. veebruar 2021, kl 10.52
issand Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Miks te naised end retsite, mille nimel ? Ma ei la
> se iial endale sisse midagi sellist panna, miks pe
> aks ? Ja enamusel on valus nii panek, kui võtmine.
> Ja ise ära võtta ? Kus teie mõistus on ????

Ma pigem küsiks vastu, et kus selle postitaja möistus on? Läbisin eile just selle opi, kuna günekoloog ei saanud kätte. Toibusin narkoosist ja astusin haiglast välja! Nüüd lihtsalt otsin infot, et millal vöin peale eemaldust vahekorda astuda
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!