Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Hea kogemus
USA Ebayst tellimine
 
Tellija 06. aprill 2013, kl 22.46
Tahaksin USA ebayst endale vibraatori tellida. Kas see lastakse ikka tollist läbi ja kas sel peab ka CE märgistus olema? On kellegil kogemusi tellimisega?
 
einoh 06. aprill 2013, kl 23.06
pole küll ostnud ebayst vibraatorit, kuid kui nad euroopasse saadavad on ikka CE märgistus tootel. kuid no sa võid ju müüjalt küsida seda. mis selles vibraatoris nii erilist on, et seda ei lasta tollist läbi, äkki seletad mulle?
 
meesterahvas 07. aprill 2013, kl 00.02
Väljaspoolt EL-i tellimisega on selline jama, et kui kauba väärtus on üle 22 euro, siis tuleb seda deklareerima hakata ja käibemaksu maksta. Kui ise ei deklareeri, siis teeb seda Eesti Post või kullerfirma. Muidugi raha eest. Vibraator on selline asi, mille soetamine võiks käia võimalikult libedalt. :)

Seega soovitan USA eBay asemel kasutada:

http://www.ebay.co.uk/

Inglismaa eBays saab valida "Item location" all kas UK või Euroopa Liit. Vahet pole, kas UK või mõni muu EL maa, kõik sobib.

Väljaspoolt EL-i tulnud pakid kisutakse vist kõik lahti ka tollis. EL-s sees on aga kaupade vaba liikumine.

Kui pakk pannakse teele Euroopa Liidu riigist, siis jõuab kiiremini kohale ka.
 
meesterahvas 07. aprill 2013, kl 00.06
Seda veel, et kui on juba ebay.com konto olemas ja lingitud PayPaliga, siis see sama konto kehtib ka Inglismaa eBays. Mina aga ebay.co.uk lehele, logi sisse ja hakka ostma.
 
einoh 07. aprill 2013, kl 01.20
ebay konto on igalpool üks ja seesama ega sõltu paypalist, vahet pole inglise, saksa, usa, poola jne. mina ostan üldiselt saksa ebayst asju, kuid ka ebay.comist, kui midagi vaja on. pakke pole küll lahti kuskilt kistud ja pole ammu mingit tolli maksnud, kas see summa polnud mitte 45 eurot.
 
meesterahvas 07. aprill 2013, kl 02.10
PayPali mainisin seetõttu, et ega eBay kontoga pole ilma PayPalita midagi peale hakata.

Minul on vist kõik pakid, mis on väljaspoolt EL-i tulnud, tollis lahti kistud ja pärast kokku pandud.

Maksude kohta Eesti posti lehelt:

"Impordimaksude (käibemaks, tollimaks) ja tollivormistuskulude lisandumisega peab arvestama kauba tellimisel riikidest, mis ei kuulu Euroopa Liitu. Käibemaks tuleb tasuda üle 21,98 väärtusega euro paki vastuvõtmisel. Üle 150 euro väärtusega saadetiste puhul lisandub ka tollimaks."
 
einoh 07. aprill 2013, kl 02.19
EL riikidest tellides ei lisandu tolli- ega käibemaksu.
Kui väärtus ületab 21.98€ ning saadetud väljaspoolt EL-i, siis lisandub.Kui saatmne toimub füüsiliselt isikult füüsilisele isikule, siis selle väärtus võib olla 45€ ega lisandu midagi.

Ehk puust ja punaselt: mingilt firmalt tellides väljaspool Euroopa Liitu, lisandub käibe- ja tollimaks, mis on toodete puhul erinevad, kui kauba väärtus ületab 21.98€
Kui tegu pole firmaga, vaid suvalise inimesega väljaspool EL-i, siis väärtus ei tohi ületada 45€. Vastasel juhul kuulub maksustamisele.
Tuleb tähele panna ka seda, et postikulu läheb samuti arvesse.
 
juhhei 07. aprill 2013, kl 09.13
to einoh
üks oluline seik su tekstis puudub!!!!
see suvaline inimene väljaspool EL-u peab märkima sinna paki peale,et see on sinule saadetud "KINGITUSENA" / "GIFT" ehk siis mittekaubanduslik saadetis siis see saab olla 45e.
muidu on see määr 21.99e.
 
naine 07. aprill 2013, kl 11.46
einoh-il on puudu veel üks oluline osa ehk siis TOLLIMAKS lisandub juhul, kui summa ületab 150 eurot. Käibemaks juba alates 22 eurost (see 0,02 eur ei ole arvesse võetud, sellepärastei hakka keegi deklarit nõudma).

"PayPali mainisin seetõttu, et ega eBay kontoga pole ilma PayPalita midagi peale hakata."

Rumalamat juttu pole lugenud... PayPal ei ole kohustuslik maksevahend, kuigi enamus eelistab seda, kuna on üks turvalisemaid. Aga siiski on paljudel võimalus maksta ka krediitkaardiga.

Ise tellin e-bayst ja pole üldse vahet, mis riigi saidiga on tegu, tähtis on hoopis toote asukoht ehk maa, kust kaup teele pannakse. Selle järgi arvestatakse, kas makse tuleb maksta või ei tule.
 
Rhal 10. jaanuar 2022, kl 13.22
Tellisin eBay-st kaupa väljaspoolt EL-i ja pidin 20% kauba ja postiveo hinnast kohe juurde maksma.

Google-st leidsin sellise selgituse:

"Does eBay send taxes to states?

Yes, eBay adds sales tax to all orders shipped to buyers in states with marketplace facilitator laws. The only exception is for buyers who have a state-issued sales tax exemption certificate and have uploaded it to eBay. Some items, however, are tax exempt in some states.11. sept 2020"

"Does eBay remit sales tax for sellers?

Based on applicable tax laws, eBay will calculate, collect, and remit sales tax on behalf of sellers for items shipped to customers in certain states. ... Sellers offering delivery in the U.S are not able to opt out of selling items into the required states or to opt out of eBay automatically collecting sales tax.".

Kas nad siis saadavad selle raha ise Maksu- ja Tolliamet ja mina ise midagi deklareerima ei pea või pean ikkagi deklareerima ja sisestama kuskile, et eBay-le juba tasusin kauba maksumuselt ja saatekuludelt arvutatud käibemaksu?
lenfagkseee 07. juuli 2022, kl 13.29
Ebay klientide ülevaateid - https://hespac.com/ebay.htm Väga hea odav kaup ja olen väga rahul teenustega.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!