Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Hea kogemus
Moskva
 
Kristiina 22. oktoober 2002, kl 11.24
Plaanis Moskvasse minna... kas keegi oskab soovitada mida vaadata, kuhu minna, kus ööbida =) Mille eest hoiduda... millest kindlasti ilma jääda ei tohiks.
 
zed 22. oktoober 2002, kl 11.53
Kohvik Moskva on jagunenud kahele korrusele. Esimesel korrusel asub kohvik, kus on suur tee- ja kohvivalik, erinevad koogid ja saiakesed (otseloomulikult ka vana hea Moskva sai!) ja värsked a la carte salatid. Kõike siin pakutavat on muuseas võimalik kaasa osta! Suurema nälja korral saab restoranimenüüst valida enesele meelepärase kehakinnituse ja lasta selle enesele serveerida kohvikus.

Elavat muusikat saab restoranis taustaks kuulata teisipäeva õhtutel.

Ööbida võid kas salaja laua all või mõnes mugavas WC- boksis.
Hoiduda tuleks lollustest.
Millest kindlasti ilma jääda ei tohiks- oma rahast ja tervisest.
 
L. 22. oktoober 2002, kl 12.49
zed, Sa vist pole kuulnudki,et on olemas ka linn nimega Moskva.
Küsija pidas ju seda silmas.
 
Joosep 22. oktoober 2002, kl 15.38
Vat Moskvas pole küll käinud, aga Pereburis küll ja tahaks tagasigi, kevadel eriti vaatamisväärne koht nimega Peterhoff, ilusad ning võimsad purskaevud võtavad küll sõnatuks eriti kui veab päiksepaistelise ilmaga :)
 
Maria 22. oktoober 2002, kl 16.52
Olen just augustis käinud.
Nii et alustan.
Eelkõige muretse endale Moskva kaart, kus on metroo liin peal. Ja kui käid linnas ja tundub, et eksisid või ei lea teed, siis küsi kus on lähim metroo jaam sealt saad juba igale poole.
Kindlasti käi:
1. Kreml. Kutafjevskaja torni juures see on v Aleksandrovskom sadu, ostad täis pileti kus on see kõikide kirikute külastamine. Selleks, et saada Almaznyi fondi või Oruzheinaja Palatasse, tule kell 9 sinna kassade juurde ja võib olla saad osta pileti ekskursioonile. Nad on kindlatel kellaegadel ja mina näiteks sinna ei saanud. Kuigi tulin kell 11 pileti järgi aga oli kõik väljamüüdud.
2-. Punane väljak. Nädalavahetuse on sissepääs vaba. Seal asub Vassili Blazhennyi kirik, suvel sinna sisse müüdi pileteid, mine kindlasti vaata seda seest ka. Vapustav
3. Mavsolei. Minu arust oli huvitav vaadata. Aga ka nii sama ei saa. See on muidu tasuta. Sel ajal kui mavsolei on laht Punane välja on kinni ja saa pead seisma mingi suures järjekorras ja sina veel ei lasta mingite suurte kofridega ja kottidega. Sa pead kas vähe asju kaasa võtma või siis jätma mingiss hoiukaamerasse, aga seda ma ei soovitaks sulle. Selleks et saada Mavsoleisse, mina näiteks teesklesin, et olin mingite Itaalia turistidega koos.
Aga parem seal Ajaloo muuseumi juures saab osta ekskursiooni vene keeles, Mina küll kahetsesin et ei võtnud, lihtsalt kuulasin kõrvalt ja see oli väga huvitav. Aga uuri kä välja kuhu saab selle ekskursiooniga. Neid on eraldi Punase väljaku jaoks ja Kremli jaoks.
4. Mine Tretjakovskaja galerejasse.
5. Usadba Kuskovo
6. Usadba Kolomenskoje
Nendes kohtades on lihtsalt mõnus jalutada ja vaadata ja hingata.
Kindlasti käi Arbati tänaval. See on jlakäiate tänav müüakse igasugust pahna. Esinevada muusikud, räägitakse anekdoote jne.
Kui sul on huvi raamatute vastu käi spordikompleksis Olimpiiski, seal on raamatuturg ja saad väga odavalt igasuguseid kunstialbumeid, ajalooraamatuid jne. Aga muidugi vene keeles.
 
Maria 22. oktoober 2002, kl 17.06
Jätkan veel edasi. Tuli veateade, et liiga pikk sõnum:))
Kui sa lähed Moskvasse esimest korda, kohe hoiatan ette, raha ja pass hästi peidetud. Hoia eemale igasugustest imelikest inimestet, kui hakkavad raha küsimu vms tee nägu et ei saa aru.
Kui lähed rongiga, siis saabud Leningradski jaamale, kohe ole ettevaatlik, see on üks jubedamaid kohti, mul oli kohe shokk.
Üks kõik kuhu sa Moskvasse lähed võtta pass kaasa kuna toredad miilitsad võivad küsida registreerimist, sina saad seda hotellis, ja tea, et registreerida tuleb kolme tööpäeva jooksul saabumisest alates. Muidugi kui militsa hakkab sulle midagi muud rääkima parem leppi temaga kokku, mina andsin talle 100 rubla ja ta õnnelikult jooksis minema. Poedes seal ei ole mõttet käia, riided on väga kallid aga muidugi valik on super suur ja lai.
Mingi keskmiste hinnadega kauplust mina küll ei leidnud. Kõik mingit butiigid.
Söögikohta ja majutus ei saa sulle soovitada. hotell peaks ikka olema metroo lähedal. Mina ise elasin sõpranna juures.
Muidu ära tänaval eriti midagi osta kui oled väga näljane siis metroo juures on sellised butkad nagu Kroshka Kartoshka ja Russkije Bliny. Need on Ok ja normaalse hinnaga.
Ja veel, kaardiga ära maksa, sest Venemaal on imelik kaarditasumise süsteem, kui sa maksad kaardiga ostuhinnale lisandub mingi kaardimaks+poe kulu + + +- Võta rohkem sularaha.
Mulle 2 nädalaks piisast 5000 RUR'ist. Vahetuskurss oli kõige parem Tavidis.
Kui tänaval jalutate pange passid ja raha kuhugi nii,et neid ei saaks ära varastada.
Arvesta sellega, et seal on tõesti must ja ära nendes sinistes wc käi, sured ära. Käi Mcdonaldci wC. Nad on suured ja keegi ei märka, et sa ei ole klient.
Jälgi oma asju, sest metroo varastatakse. Metoos sõitmiseks osta 10 korra kaart. Sõita tuleb palju mul 5 päevaga kulus 2 kaarti.
Nad on odavad. Muidu igal pool teeskle, et sa oled venelane siis on piletid palju odavamda. ja sellised sõnad nagu tänan, vabandus, kas te saaksit öelda, unusta ära. Kui oled nahhalne siis sind kuulatakse. Muuseumides võivad küsida passi, ütle et ei ole ja üldse ole ülbe, siis passi ei küsita.
Need on minu kogemused.
Ja veel kui põleb roheline tuli ja lähed üle tee, vaata kindlasti ringi, autod ei pruugi seista. Üldse liiklus on lihtsalt massendav. Ja veel peale puhta Tallinna õhku, seal ei saa hingata, aga mina olin augustis ja siis seal olid mingi tulekahjud metsades.

Aga ikkagi reis oli super. Omad + ja oma-. Igatahes järgmine aasta kavatsen jälle minna. Head reisi.
 
CITY 22. oktoober 2002, kl 20.39
zed....icc :):):);)
 
nahaalsus ise 22. oktoober 2002, kl 21.09
super!!! :-)
 
lenotška 23. oktoober 2002, kl 20.27
MAVSOLEI...uuuuuu! Nalja ma armastan:)
 
zoocoll 24. oktoober 2002, kl 08.52
Et loll nalja ka armastab, on muidugi tore. Iseasi, kas ta igakord aru saab, kus see nali tegelikult on. Aga naervat inimest on kena vaadata, lase aga edasi.
 
coco 31. oktoober 2002, kl 22.52
no nii, teema vist ammendatud:))
Maria, põhjalik jutt, tubli!

rahakotiks soovitan sellist kaelale riputavat, siis on ülikindel ja ära heledaid riideid (jope, mantel) selga küll pane - autod pritsivad s..a kohe üle.
ja kui teatris-muuseumis venelast mängida ei õnnestu, siis ole valmis, et piletid mitme-mitme kordselt kallimad. ja kui küsitakse mis venelane sa oled, siis Karjalast või Ivangorodist sellest ka kerge välku aktsent:)

oi, mul läks siin mingiks "jakui"tamiseks...:)
 
kkk 04. november 2002, kl 01.59
Ära jumala eest massiüritustele mine, võetakse pantvangi!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!