Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Hea kogemus
kodakondsus
 
my 08. juuni 2005, kl 20.06
milline riik kaitseb kahe kodakondsusega isikut
 
? 08. juuni 2005, kl 20.20
Mismõttes kaitseb? Kelle või mille eest?
 
vastus 08. juuni 2005, kl 20.58
Eks ikka need riigid, mille kodakondsus isikul on.
või?
 
äh 09. juuni 2005, kl 08.56
Ei saa üldse küsimusest aru :S
Et millistes riikides topeltkodakondsust antakse?Või mida sa teada tahad?
Helista KMAsse ja küsi!
Aga soovitan küsimust selgemalt neile esitada ;)
 
Norija 09. juuni 2005, kl 11.14
Küsimusel on ju tegelikult mõte sees küll.

Üldiselt peaks see olema nii, et kui Sul on topeltkodakondsus, siis on sul kolmandas riigis kas ühe või teise riigi kaitse. Mõlemaga kolmas riik üldiselt ei nõustu. Kusjuures ka kolmandal riigil on oma sõnaõigus, kumba kodakondsust ta Sul kasutada lubab.
Samas, näiteks siis, kui satud olema kolmandas riigis sel ajal, kui see kolmas riik sattub sõjaseisukorda ühega Sinu koduriikidest, siis kuulud ka Sina vaenuliku riigi kodanikuna interneerimisele. Teise kodakondsuse arvestamine on siis suur vastutulek.
Teine kodakondsus ei anna Sulle ühel oma kodumaal viibides õigust teise riigi kaitsele. Sa oled kodanik ja kõik. Samas, mõnedes eriolukordades, nagu seesama sõjaseisukord, võib ebameeldivusi tekkida.

Kahekordse kodakondsuse korral, nagu ka muude asjade korral kehtib muidugi ka see vana tava, et kõik riigid on võrdsed, aga mõned riigid on võrdsemad, kui teised. Ma kujutan ette, et USA kodanik võib teatud juhtudel ka Eestis Eesti kodanikuna viibides USA saatkonnast kaitset saada.
 
vetevana 09. juuni 2005, kl 20.24
ütleme nii, et mul on nii eesti- kui ka rootsi kodakondsus. Nüüd kui olen Eestis ja siin algab sõda, siis Rootsi ei saa mind taga nõuda, sest mul on ka selle riigi kodakondsus.Ne mjasa ne rõba, kahjuks.
 
Männik 30. detsember 2023, kl 16.15
Eesti võiks ka Lätist eeskuju võtta waasjadiblad välja saata aga enne kaotagu hallipassisektsioon ära. Niikuinii enamus võtab vene kodakondsuse siis saab neid rohkem välja saata
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!