Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Hea kogemus
topelt kodakondsus
 
suss 23. jaanuar 2006, kl 22.18
oskab keegi öelda, mille alusel topeltkodakondsust taotletakse ja kuidas selle taotlemine yldse toimub.jutt siis eesti ja soome kodakondsusest.
 
naiska 23. jaanuar 2006, kl 22.49
Eesti riik ei aktsepteeri topeltkodakondsust!
 
. 24. jaanuar 2006, kl 00.13
kodakondsuse seadus:
http://estlex.ee/estlex/kehtivad/AktDisplay.jsp?id=13679&akt_id=13679
 
aga 24. jaanuar 2006, kl 01.35
kas taotled Soomes?kui siis väga lihtsalt
 
aga 24. jaanuar 2006, kl 01.38
lähed kohalikku politsei jaoskonda ja vahetad passi ära.saad kaksoiskansalaisuuden Suomi/Viro :)
 
kkk 24. jaanuar 2006, kl 11.37
Eesti riik toetab küll topeltkodakondsust
 
Lilly Munster 24. jaanuar 2006, kl 13.12
Ei, Eesti riik ei toeta topeltkodakondsust! See peaks ülalviidatud kodakondsusseadusest välja tulema. Samas on nende nõuete rakendamisega sünnijärgsete kodanike suhtes tõsiseid takistusi, põhiseaduse §8 ütleb, et kelleltki ei tohi võtta sünniga omandatud Eesti kodakondsust. Seega kui inimene ka ei loobu oma topeltkodakondsusest pole ta'ga Eesti võimudel midagi peale hakata.
 
eestlane 25. jaanuar 2006, kl 09.25
Lilly Munsteril on õigus.

Eesti seadused ei võimalda topeltkodakondsust. See tähendab siis seda, et iga välismaalane, kes soovib saada Eesti kodanikuks, peab kinnitama, et ta ei ole mõne teise riigi kodanik. Kui hiljem selgub, et see isik on siiski mingi teise riigi kodanik, saab temalt Eesti kodakondsuse ära võtta ja isiku riigist välja saata.

Kui sa oled aga sünnijärgne kodanik, siis tõesti põhiseaduse järgi ei saa sult Eesti kodakondsust ära võtta. Seda isegi siis kui astud mõned teise riigi kodakondsusesse. Nii võibki sünnijärgne Eesti kodanik olla korraga mitme riigi kodanik. Põhiseaduses sätestatud õigusi ja kohustusi ei saa alama astme õigusaktiga lihtsalt muuta.

Vastus siis teema algatajale:
kui oled sünnijärgne eesti kodanik ja tahad samal ajal ka soome kodakondsust, siis taotle seda Soomes. Topeltkodakondsuse võimalikkus sõltub Soome seadustest. Kui Soome seda ei luba, siis pead Eesti kodakondsusest loobuma või jääma Eesti kodanikuks. Kui Soome lubab topeltkodakondsust, siis pole probleemi. Kui sa oled aga naturalisatsiooni teel Eesti kodakondsuse omandanud isik (ei ole sünnijärgne kodanik), siis pead Eesti kodakondsusest loobuma kuna topeltkodakondsuse korral saab sinult sellisel juhul põhimõtteliselt Eesti kodakondsuse ära võtta.

Kui oled aga hetkel Soome kodanik, siis Eesti kodakondsuse saamiseks pead Soome omast loobuma.
 
Männik 30. detsember 2023, kl 16.21
Eesti võiks ka Lätist eeskuju võtta waasjadiblad välja saata aga enne kaotagu hallipassisektsioon ära. Niikuinii enamus võtab vene kodakondsuse siis saab neid rohkem välja saata
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!