Hea kogemus
Ehitusloa taotlemine, naabrite nõusolek
M. 19. aprill 2007, kl 16.13 |
mina 19. aprill 2007, kl 16.19 |
Liisu 19. aprill 2007, kl 16.19 |
See on nõutav näiteks siis kui on soov ehitada (või on juba ehitatud ning taotled hiljem ehitusluba) liiga lähedale oma krundi piirile. Seega peavad andma naabrid oma nõusoleku, et see ei sega neid kui neile liiga lähedal oled :P Aga muidu oli see piir vist 3 või 5 meetrit. Muidu on neil hiljem õigus nõuda sult nn maamaksu.
.. 19. aprill 2007, kl 22.08 |
Kadri 20. aprill 2007, kl 08.01 |
ei olene alati naabri hoonete kaugusest! Suur oli mu üllatus, kui ükspäev sadas mulle sisse täiesti võõras inimene ja ütles, et ta on Harjumaalt X vallast Y külast ja et tema on minu NAABER ja palus allkirja, et hakkavad maja ehitama. Minul on seal TÜHI krunt, pisut üle 4000 ruutmeetri, ja see krunt, kus nemad ehitama hakkavad, on minu kõrval küll, üle 5000 ruutmeetri, seal oli üks vana pisike maja, mis nagunii kokku lükati. Aga vahepeal oli see krunt maha müüdud ja mina uusi naabreid ei tundnud. Aga nemad saadeti kuskilt "kõrgemalt poolt" minu juurde allkirja küsima, isegi aadressi olid selle tarbeks välja nuhkinud, kuigi mind pole isegi üheski telefoniraamatus.
lenne 20. aprill 2007, kl 10.48 |
mina ei tea kas see nõusolek peab olema aga seda tean küll, et kaks minu naabrit on käinud minu käest allkirja võtmas, et mul pole selle vastu midagi, et nad oma majale teise korruse peale ehitavad.Ilmselt on see siis vajalik et hiljem mul pole õigust kobisema hakata kui näiteks naabermaja 2. korrus mul päikese äravarjab.
eh 20. aprill 2007, kl 16.20 |
see asi on valla poolt kehtestatud, et pärast ilmselt segadust ei oleks. Ise olin ka sunnitud küsima minema, kuigi kõik oli projekteerimistingimustega kooskõlas (tegemist ka Harjumaa X vallaga), ilma selleta ehitusluba ei anta.
Aga see allkiri on pisiasi igasugu muude asjade suhtes, mis vahel ehitusloa saamiseks nõutakse :-)
Aga see allkiri on pisiasi igasugu muude asjade suhtes, mis vahel ehitusloa saamiseks nõutakse :-)
ehitaja 24. september 2024, kl 20.19 |
Päästeamet nõuab 4m, linn paneb meetri juurde.
Kui annad allkirjastatud nõusoleku kinnistu piirile ehitamiseks, siis kaasnevad sellega ehituslikud piirangud. Sa tohid edaspidi ehitada 10 m kaugusele kinnistu piirist, kui ei ehita tulemüüri jne. Suuline nõusolek uue naabri tulekul aga ei kehti. Ta võib nõuda ehitise likvideerimist.
Võib nõuda, et naaber ehitaks ise tulemüüri, kui tahab hoone piirile ehitada.
Kui annad allkirjastatud nõusoleku kinnistu piirile ehitamiseks, siis kaasnevad sellega ehituslikud piirangud. Sa tohid edaspidi ehitada 10 m kaugusele kinnistu piirist, kui ei ehita tulemüüri jne. Suuline nõusolek uue naabri tulekul aga ei kehti. Ta võib nõuda ehitise likvideerimist.
Võib nõuda, et naaber ehitaks ise tulemüüri, kui tahab hoone piirile ehitada.
Lisa postitus