Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Hea kogemus
relvaloa taotlemine
 
kay 15. märts 2008, kl 20.36
kes on hiljuti taotlenud, millest tuleks alustada? Igasugune nõuanne on kasuks!
 
KUPI 15. märts 2008, kl 20.55
Sul ei ole vaja teada, sest lollidele ei anta!!!!!!!!
 
kupile 15. märts 2008, kl 21.09
antaksegi lollakatele ja veel lollakamatele, sina võid ka taodelda KUPI!!!
 
nõuanne 15. märts 2008, kl 21.19
http://www.politsei.ee/?id=99
 
kay 15. märts 2008, kl 21.24
 
Mina tahaks teada 16. märts 2008, kl 10.43
Miks soovib inimene relvaluba? Mis on see,mis ajab sind sinna relvaeksamile ja siis veel koju relva ka ostma? st kui plaanid osta, samas milleks teha eksam kui ei osta?
 
kay 16. märts 2008, kl 11.43
tänapäeval on pätte nii palju, oleks mingi kindlustunnegi
 
Mina tahaks teada 16. märts 2008, kl 12.00
Huvitav, kus sa elad, et neid pätte palju on? Sa ei pea vastama, ma lihtsalt arutlen siin omaette, et kus kandis Eestis on nii kole elada. Võib-olla kuskil pärapõrgus elades oleks kindlam tunne jah.

Mul on ametirelv ja ausalt öelda ei taha sedagi aga amet nõuab. Koju ei tahaks iialgi endale relva, minu meelest on relvast rohkem probleeme, kui kasu. :) Samas relva käsitlemisoskus on kasulik teadmine niisamagi -nii igaksjuhuks kunagi ei tea kus vaja läheb.
Relvaeksam on raske ja paljud kukuvad esimesel korral läbi aga edu sulle.
 
kay 16. märts 2008, kl 15.10
kui kukungi läbi, mis sellest? Proovin siis teinekord uuesti.
Kuidas saab relvast rohkem probleeme olla (kui on kapp kus seda hoida)? Relv kaitseks mind ka hulkuvate koerte eest, kes jalgrattureid ei salli. Pipragaas ju koertele ei mõju ja ennast pureda lasta on ka tobe.
 
... 16. märts 2008, kl 15.23
... Ja siis lased koera maha? :D
 
kay 16. märts 2008, kl 15.59
alati ei pea maha laskma, võib nats hirmutada:)
 
anubis 16. märts 2008, kl 16.38
Mul isiklikult pole mitte midagi relvakandmise vastu, kui seda õilsal hädakaitse eesmärgil teha või sportimiseks kasutada. Aga kui sa lihtsalt külakoerte hirmutamiseks relva tahad, siis unusta see mõte parem ära - võid sellise tegevuse eest kohtu alla sattuda, süüdistatuna avaliku korra raskes rikkumises relvaga ähvardades vms. Kui paugutada tahad, siis hangi stardipüstol - selle jaoks pole luba vaja. Relvaloa hankimisel pead niikuinii Relvaseaduse ja vastavad Karistusseadustiku (soovitan ka Loomakaitseseadust uurida) punktid pähe tuupima ja nendest ka aru saama; nii et eks ise otsustad, kas tulirelv sulle ikka vajalik on, kui selle kasutamisel ka seaduse piiresse tahad jääda.

P.S.
Pipragaas MÕJUB koertele - õpi seda kasutama. Gaasijuga tuleb koerale näkku lasta, mitte turja peale. Kui sul on kitsa joana pihustav balloon, siis osta selle asemel pihusti, mis pilvekese välja laseb (pepper-fog vms kirjaga balloonid) või spets koeravastane gaas. Peenikese joaga nii väikese ja liikuva sihtmärgi tabamine on väga keeruline, eriti stressisituatsioonis. Põhiline viga, mida tehakse, on see, et lastakse ülevalt alla, aga selle aja jooksul on koer edasi-tagasi liikunud, ning juga tabab kas koera selga või tühja maad. Võimaluse korral tuleks koera molu kõrguselt lasta maaga paralleelselt koera poole, nii et pealeliikuv (või taganev) koer saaks igal juhul sahmaka vastu vahtimist.
 
pinnaltuputaja 16. märts 2008, kl 17.09
selle kõige juures ei maksaks unustada, et oled ratta(liikuva) seljas ning koera piserdades võid saada sahmaka saada ise mõnelt möödaseisvalt puutüvelt:)
 
Mina tahaks teada 16. märts 2008, kl 18.00
No koera see relv nüüd küll ei ehmata, tema ei tea ju mida see teeb. Ei usu, et teemaalagataja koeri hakkab hirmutama.

Üldiselt, kui midagi juhtub siis juhtub see nii ootamatult, et sa ei jõua reageeridagi. Või kui jõuad ja hirmutatav saab su relva endale?
Reeglina hoitakse relva ikka luku taga ja laadimata, kui midagi juhtub kuda sa selle kiiresti kätte saad?
 
maru rahulik peab olema 16. märts 2008, kl 20.15
kas eestis pipragaasi kandmiseks luba ei olegi vaja?! riigis, kus mina resideerin, tuleb ka gaasi kandmiseks relvaluba taotleda. ja korduseksamitel käia kord aastas.

surfi kallis kay natuke netis ja keeda endale cayenne -piprast mittetappev enesekaitsevahend. vói osta kórgsagedusheli tekitav jubin.

ärge kallid eestimaalased hakake ameeriklasteks.
 
? 16. märts 2008, kl 21.13
mis tähendab et keeda cayenne? Kõrgsagedusheli tekitavad jubinad on vist USA-s rohkem müügil?
 
maru rahulik peab olema 16. märts 2008, kl 22.38
jep, need jubinad bla-blaa, aga need ei tapa ju, peletavad ainult eemale, you know. chili, cayenne - pritsipudelisse ja ... kipitab pórgulikult silma sattudes.
 
? 16. märts 2008, kl 23.56
Mis mõtet on ise mingi pipralahuse ja lähkritega mässata, kui poes on vabamüügis kümneid erinevaid sorte ja erinevates suurustes pipra/pisargaase?
 
Relvur 28. november 2022, kl 18.26
https://etv.err.ee/1608784546/pealtnagija
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!