Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Hea kogemus
Aia tegemine krundile
 
Hädas 17. märts 2008, kl 14.23
Tere! Kuidas teie oma krundile aia tegite? Kuidas oleks kõige soodsam teha puitaed? Oleme seni võtnud 2st suvalisest aiafirmast hinnapakkumised, aga need on ausalt öeldes hinge kinni löönud. Mis hind oleks reaale puidust aiale jooksva meetri eest? Kas kusagilt on võimalik soodsa hinnaga osta aiapuitu?
Kaalume juba ka võrkaeda, sest sellist summat meil aia eest võimalik välja käia ei ole, nagu firmad on pakkunud:(
 
nõid 17. märts 2008, kl 16.50
kui see aiategemine nii hädavajalik oleks siis ma läheks otsiks metsast huvitavaid roikaid ja teeks nendest.kui võimalik teeks maakividest isegi. igatahes mingit võrkaeda või puitaeda hingehinna eest küll ei teeks.
 
ja-ja 17. märts 2008, kl 17.05
ei ole see võrkaed ka odav midagi. meil on ette kirjutatud, et meie piirkonna aiad peavad olema mitte kõrgemad kui 1.20 ja võrgust ja võtsime ka hinnapakkumise ja ausalt öeldes ka võtab hinge kinni see hind. aed ON kallis asi, ükskõik, kust tellid või mis materjalist.
 
hädas 17. märts 2008, kl 17.29
Kuule ja-ja, palun kirjuta, mis selle võrkaia meetri hind tuli või siis aia pikkus ja koguhind? Arvasin ikka, et ehk võrkaed on soodsam:(
Aeda on vaja küll, sest naabrid on meil nii ja naa, nende koerad käivad meie krundil oma hädasid tegemas ja hulkuvad kassid siiberdavad ka:( Omal samas ka koerad, tahaks neid suvel lasta ikka aias olla. Meil tegelikult vist ette nähtud esikülg puit ja ülejäänud võrk...
 
B 17. märts 2008, kl 17.32
No aga kui nüüd ise augud kaevata, törts betooni ja postikesed püsti, võrk ise külge vedada - saaksite selle tööga vast isegi hakkama.
 
hädas 17. märts 2008, kl 18.00
No vot ega hästi ei saa küll ise hakkama:( Eks vast töömehed leiaks (ise naisterahvas), aga tahaks ikka puitaeda. Selles suhtes kas ei saa kuskilt puidutöökojast näiteks osta mingit odavamat lauda või teebki puitaia kalliks just puidu kallidus (mitte aiategijate ahnus:D)?:)
 
k 17. märts 2008, kl 18.25
No aiafirmad võtavad kindlasti rohkem vahelt kui tavaline väike ehitusfirma aga puidu hind on tõesti jahmatamapanevalt kallis.
 
aiaga 17. märts 2008, kl 19.01
Meie tegime mehega maja tänavapoolsele osale puitlippaia , kaks sissesõidu ja ühe jalgvärava, pikkus 45 m. Metallpostid, aialipid ja latid tellisime kõik eraldi, pealeselle Pinotex, kruvid, liiv, killustik, tsement ja muud metallvidinad. Ülejäänud aed on metallvõrk ja -postid. Ja kuigi värvisime, kaevasime, paigaldasime ise, ostsime soodushindadega, tuli kõik see nii kuradi kallis, et...Aga elada on nüüd ilus ja oma loomad ei hulgu ega võõrad pääse sisse.
ODAV ASI ON S--T ASI.KOrja raha ja järgmisel aastal teed korralikult.
 
vaba maa 17. märts 2008, kl 19.18
Endal on ka see teema varsti päevakorras. Palju siis maksab puitaed? Meil krunt 1000 m2, ei kujuta üldse ette palju läheb.
 
sauekas 17. märts 2008, kl 19.46
Meile tehti selgeks, et kõige kallim selle asja juures on augu puurimine, kuna pinas on savine ja see oleks sama, mis kivi sisse augu puurimine. Siin tegutseb Henri's, me peame ka hakkama tegema, aga kuna vaheaiad on mõlema naabri vaheline asi, aga kõrval juba vihjati, et nemad pole aiast huvitatud, siis ma ei tea, mis teha, ise kõik kinni plekkida, kui aeda on NAGUNII vaja - ma ei tea...
 
katsi 17. märts 2008, kl 20.54
meil oli maja ostes krundil 2st küljest praktiliselt olematu.
kuidas tegime?
1) otsisime keldris ja kuurialt raudtorud, lihvisime rooste maha ja värvisime ära. (poest ostsime 3 l ilmastikukindlat rauavärvi)

2) ostsime aiavõrgu, pingutustraadid ja pingutusklambrid

3) märkisime maha postide kohad

4) võtsime tööriistarendist bensiinimotoriga augupuuri (soovitan soojalt!!!). ca 50m pikkusel joonel aiaposti aukude puurimine võttis umbes pool päeva.

5) isa ja mees toksisid postid maasse (vähemalt 0,5m maa sisse), kinnitasid vanade kivide, mulla ja vist ka tsemendiga.

6) naabrimees tuli kah appi ja hakati kolmekesi võrgurulli lahti harutama. kes hoidids, kes kinnitas, kes lisals pingutustraadid alla-üles.

7) võrk kinnitati postide külge drelli ja mingite kinnitusvahenditega.

aega läks kokku 2,5 päeva, hind oli lõpuks ca 10x väiksem kui firmade hinnapakkumised. ühtegi professionaalset ehitajat ei osalenud, kõik olid nö kõrgharidusega paberimäärijad ;-P
 
arvan, et 17. märts 2008, kl 22.07
kevadel paljud pügavad puid, äkki muretseks kokku sirgemaid oksi, need traadiga kokku tõmmata ja saadki odava ja omapärase aia. Mis oluline odav. Või munakivid ja tsement...Norras käies nägime aeda mis oli tehtud suuskadest ja väga vahva ja pikupüüdev.
 
aiatu 18. märts 2008, kl 07.16
need roika aiad sobivad ikka rohkem talude ümber, mitte linna ega ka uuselamu rajoonidesse.
Jah on küll kallis, ise plaanime ka puitaia poolele krundile ümber teha (ca 100m). Ostame puidu, metalltorud jms, värvime ja teeme ise.
Võrkaeda ei taha, kogume pigem paar kuud rohkem raha ja teeme korraliku.
 
zumin 18. märts 2008, kl 15.24
to aiaga- kui saladus pole, mis teil eelarve tuli?

tänud ka katsile hea lahenduse eest, meie peres selle lahenduse puhul see probleem, et mees suurem asi ettevõtja pole ning aprilli-mais kui tegema peaks hakkama olen 7-8 kuud rase...
 
aiaga 18. märts 2008, kl 18.48
To zumin
Kogu eelarvet raske koostada, sest meil on väga suur krunt- 3880 m2. Arvesta võrkaia maksumus ise: 25-meetrine võrk umbes 800 krooni, 1 metallpost 120-140, siis veel rull traati, nurga tugipostid ja pingutid kuskil postiga samas hinnas.Augud tegi mees käsipuuriga, meil ka savine pinnas, aga ta kallas vett järjest auku tegemise ajal ja puuris muidugi meetri ligi, muidu külmakergitus veab postid viltu.Augu läbimõõt ei pea suur olema, siis läheb vähem tsemendi- killustiku-liivasegu.Aga puitlippaed tuli meil suht kallis oma tegemisele vaatamata: siis lipid ja latid tuttava käest/ainult paksusmasinast läbi lastud, et värv paremini imbuks- 3000.-
aiapostid metallist iga 2,5-2,7 m peale a 350.-
Pinotex ja metallivärv ühekordseks katmiseks 1000.-
Kõik metalltarvikud ja kinnitused 1500.-
Nii et 45 meetrit aeda koos kolme väravaga kuskil 10000.-
Ja see on veel odav.Pintslid, elektrikulu, tsement, liiv, oma töö....Aga firma võtab ikka hulga rohkem.Meie aed sai küll väga ilus ja vastupidav.Ja iga mees saab sellega hakkama.Minu oma ei olnud ka mingi ehitusmees ega oskustööline.Lihtsalt ettevõtlik.
Praegu on kõige õigem aeg pihta hakata.Mees tegi mulle eelmisel aastal õue laua ja selle peal muudkui pintseldasin, ruttu kuivas
ja haisu polnud ka.
 
aiaga 18. märts 2008, kl 18.56
puit lihtsalt ON kallis: höövellaud ~15eeku meeter ja saelaud 8-9eeku.. prussid juurde osta - 50x100 prussi meeter ~22eeku + postid(ja metall kallineb ka pidevalt)- ka siis maksab kena kopika; firmadel vaja teatasti ka kulud katta ja maksud maksta, erategijate peale ei saa alati loota. Tasub ikkagi ise teha, kui ei saa firmat lubada, vaadake puidumüüjaid ja võrrelge hindu; Tartu mnt. lõpetab puit.ee tegevust, saelauda oli seal veel eelmisel nädalal, Lool on mingi firma, mis müüb täitsa korralikku lauda ja Jüris Forsten(sellest küll eriti head kuulnud pole) kui abilisi palgata, siis tasub ette arvestada, et isegi koolipoiss enam söögi eest ei tule ja alla 500eegu päevas keegi ei tee...jõudu!!
 
aiaga 18. märts 2008, kl 18.57
to aiaga -
vot kus lugu - sattusime ühel ajal kirjutama:))
 
.. 19. märts 2008, kl 10.48
Jama jah selle aiaga.. Puitaed läheb ruttu koledaks ka.
Need õunapuude roikad kõlbavad EHK kuhugile maale talu mingisuguseks aiaks, linnas ei kujutaks sellist "omapärasust" küll aiana ette..
 
maigi 08. aprill 2010, kl 20.04
nja, oli suur mure minulgi. küsisin hinda igaltpoolt üks soodsaim oli 80 000 käibega. siis aga üks sõbranna ütles, et tema sugulane sai harjumetallist hea pakkumise. küsisin ise ka ja uskumatu, see oli pea poole soodsam, ei saagi aru kuidas neid hindasid tehakse. igaljuhul super, soovitan soojalt:)
 
maša 09. aprill 2010, kl 13.05
Tegelen ise puidu müügiga ja võin öelda, et aialaudise hind jääb olenevalt paksusest- laiusest 10-20.- kanti (jm).
Pakume materjali mitmetele aiafirmadele. Nende pakkumine on üldjuhul kahe-kolmekordse hinnaga, sisaldades muidugi ka tööraha, aga fakt on see, et ise puidu muretsedes olete pool võidus. Vajalik otsida vaid tööline.
Küsige hinnapakkumisi puiduettevõtetest, saate võrdluse silme ette.
 
soovitus 09. aprill 2010, kl 20.43
Tee mingi ajutine varjuks ja selle ette istuta hekk. Mõne aasta pärast pole muud kui pügamis evaev(aga võib ka vabakujulise teha, kui liiga kõrgeid põõsaid ei vali.
 
22 16. aprill 2010, kl 16.08
roigasaed linna? või maakividest? nojahh siis, ei kommentaari!
 
Opaal 16. aprill 2010, kl 16.29
Kui mees ei viitsi käsi määrida, siis peab ta lihtsalt minema tegema seda tööd, mida viitsib ja aia jaoks raha teenima. Miks sina rasedana selle pärast muretsed ja mitte mees?
 
metsamoor 21. aprill 2010, kl 15.14
Meie ostsime postid ja lauad saekaatrist, praktiliselt üksi tegin valmis, mees ka vahel aitas, kui maal käis - nüüd on jäänud ainult värvida. 120 m maksis umbes 10 000 EEK. Soovitan julget pealehakkamist!
 
Amre Saavas 21. aprill 2010, kl 17.05
Tegelesime väikeses korteriühistu aiaprojekti asjaajamise ja projekteerimisega- ehitas ehitusfirma.
Kuna tellijal oli olemas krundi alusplaan siis projekti koostamine läks kohe hästi käima. Kui suurte korterelamutega linnaosades on enamsoovitud töödeks majaesiste teede ja kõnniteede remont ning parkimisalade rajamine siis meie töös sai projekti raames rajatud just Tallinna miljööväärtusliku asumi hoonestusele sobivad uued puidust krundipiirded ja looduskivist krundisisesed teed, prügikastialused ja pandused. Suureks abiks oli siinkohal ehitaja, kelledega koostöös leidsime alati meeldiva lahenduse. Tööde teostusega oleme aga eriti rahul. KÜ Kodu 20/ Kauna 7, amresaavas@gmail.com, www.muinas.ee tel.5242072
 
Tark mees taskus 22. oktoober 2020, kl 11.43
Nüüd samad hinnad, ainult eurodes XD
Vedas neil, kes krooni ajal ära teha jõudsid.
Plaan ka teise samba rahadega teha, enne kui rootsi pank asjad kokku pakib ja viimasegi rahaga jalga laseb.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!