Teki all
liiga vanamoodne?
Anna 23. oktoober 2002, kl 12.32 |
Tere!
Olen 34 aastane ema, kellel on 15 - aastased kaksikud tütred. Mõlemal tütrel on juba nn. oma poiss. Üks tütar sehkendab juba mitu kuud endast kümme aastat vanema noormehega, teine aga pea-aegu sama kaua oma klassivennaga. Nende suhete kui selliste vastu pole mul ise-enesest midagi, kuid tüdrukud teevad juba pikemat aega vastavasuunalisi märkusi a la kas X tohiks ööseks jääda ja võimalik, et ma täna öösel koju ei tule.
Kas olen mina liiga vanamoeline ema, aga mulle tõepoolest tundub, et mingid noormehed ei peaks minu tütarde juurde ööseks jääma ja veelgi enam, 15 - aastane tüdruk PEAKS kindlasti veel kodus ööbima! Või on see tänapäeval liiga tagurlik?
Kuna abiellusin ka ise väga noorelt ja minu tütred on tublid ja targad, siis ma arvan, et 15 - aastasena võiks oma elus muudele asjadele mõelda kui meestele. Tüdrukud aga ütlevad, et ma olen nö. kinni vanades arusaamades???
Olen 34 aastane ema, kellel on 15 - aastased kaksikud tütred. Mõlemal tütrel on juba nn. oma poiss. Üks tütar sehkendab juba mitu kuud endast kümme aastat vanema noormehega, teine aga pea-aegu sama kaua oma klassivennaga. Nende suhete kui selliste vastu pole mul ise-enesest midagi, kuid tüdrukud teevad juba pikemat aega vastavasuunalisi märkusi a la kas X tohiks ööseks jääda ja võimalik, et ma täna öösel koju ei tule.
Kas olen mina liiga vanamoeline ema, aga mulle tõepoolest tundub, et mingid noormehed ei peaks minu tütarde juurde ööseks jääma ja veelgi enam, 15 - aastane tüdruk PEAKS kindlasti veel kodus ööbima! Või on see tänapäeval liiga tagurlik?
Kuna abiellusin ka ise väga noorelt ja minu tütred on tublid ja targad, siis ma arvan, et 15 - aastasena võiks oma elus muudele asjadele mõelda kui meestele. Tüdrukud aga ütlevad, et ma olen nö. kinni vanades arusaamades???
Kata 23. oktoober 2002, kl 12.41 |
osalt on sul kartus oma tehtud vigade pärast(liiga ruttu mehele) ja kardad,et sinu tytred teevad sama.
Keelata sa neid ei saa,sest nad teevad ikka seda,mis heaks arvavad aga mida sa v6iks teha on nendega rääkida suhtest meestega ja seksist ning seda mitte sellisel toonil nagu ema tytrega vaid nagu naine naisega.Sa ei tohiks keelata vaid suunata,et kuidas end kaitsta jne.ja mis ohud/hirmud esimese vahekorraga kaasnevad.Kui nad sind ei kuula siis osta neile raamat,tänapäeval on igasugu raamatuid noortele.Tytred v6ivad öelda et nad ei loe(tegelt aga loevad aga salaja),sest mõnele tytrele on raske oma emaga sexist ja poistest rääkida.
Sest kui yhel sinu tytrel on endast 10 aastat vanem poiss,see paratamatult mõtleb see mees seksist ja arvan,et tytar läheb sellega kaasa.
edu sulle!
Keelata sa neid ei saa,sest nad teevad ikka seda,mis heaks arvavad aga mida sa v6iks teha on nendega rääkida suhtest meestega ja seksist ning seda mitte sellisel toonil nagu ema tytrega vaid nagu naine naisega.Sa ei tohiks keelata vaid suunata,et kuidas end kaitsta jne.ja mis ohud/hirmud esimese vahekorraga kaasnevad.Kui nad sind ei kuula siis osta neile raamat,tänapäeval on igasugu raamatuid noortele.Tytred v6ivad öelda et nad ei loe(tegelt aga loevad aga salaja),sest mõnele tytrele on raske oma emaga sexist ja poistest rääkida.
Sest kui yhel sinu tytrel on endast 10 aastat vanem poiss,see paratamatult mõtleb see mees seksist ja arvan,et tytar läheb sellega kaasa.
edu sulle!
TY 23. oktoober 2002, kl 12.42 |
Tütre emana olen olnud sama probleemi ees. Mina ei lubanud ööseks tal noormehe juurde minna ega noormeest meile. Ega seepärast tal veel "patuteod" muidugi tegemata jäänud. Tee nii, nagu õigeks pead. Mina ei kahetse oma otsust ja ega tütrelgi nüüd, täiskasvanuna mulle pretensioone pole. Aga raseduse vältimise meetodid rääkisin talle küll aegsasti ära.
Feliks 23. oktoober 2002, kl 13.06 |
mees 23. oktoober 2002, kl 13.36 |
ema 23. oktoober 2002, kl 13.44 |
Ka mina olin mõned aastad tagasi sama probleemi ees ja ei häbene tunnistada, et kasutasin jõuvõtteid. Andsin oma tütrele valida, kas poiss (7 a. vanem härg) või mõningad materiaalsed hüved. Tütar läks õnge ja valis poisi asemel suvise välismaareisi, mille jaoks mina pidin küll raha laenama. Arvan, et see reis tuli ta silmaringile ja mõttemaailmale igati kasuks ja näitas et ei olnud ikka see õige. Nüüd, juba täisealisena, nõustub ta kahe viimase väitega isegi.
de 23. oktoober 2002, kl 13.58 |
vaata Feeliks,kui see oleks nii lihtne,
ise otsustamisega kaotad vaid usalduse,
lõpuks sa ei teagi kus ja millal ja mida su järeldulija teeb,sest nii kavalad on nad küll,et juhuse leiavad alati hoolimata keeldudest käskudest.
parem ikka võtta neid kui omasuguseid ja asjad tõeselt läbi arutada,jäävad ehk soovimatud tagajärjed ära.
ise otsustamisega kaotad vaid usalduse,
lõpuks sa ei teagi kus ja millal ja mida su järeldulija teeb,sest nii kavalad on nad küll,et juhuse leiavad alati hoolimata keeldudest käskudest.
parem ikka võtta neid kui omasuguseid ja asjad tõeselt läbi arutada,jäävad ehk soovimatud tagajärjed ära.
paula 23. oktoober 2002, kl 14.24 |
no 15 on vist tiba noor ja niipalju vanem poiss veel ...aga meie ema kasutas seda nippi, et lubas külalistel ikka meile ööseks jääda ja sõpradele oli alati uks avatud. Loomulikult eeldusel, et seda lahkust ei kuritarvitata. Ega ei kuritarvitatudki. Aga eks tal oli hea kindel olla, et lapsed turvaliselt tema lähedal. Nüüdseks on kahjuks vend siit ilmast lahkunud aga tema sõbrad käivad ikka emal külas.
Kitsaste elutingimuste puhul ei ole see küll hea soovitus aga kui endale ka hingamisruumi jääb on ju tore,kui noored majas ja õpid ka laste sõpru paremini tundma.
Kui sa kardad, et nad midagi lubamatud teevad, siis - keelatud mari on ikka magusam
Kitsaste elutingimuste puhul ei ole see küll hea soovitus aga kui endale ka hingamisruumi jääb on ju tore,kui noored majas ja õpid ka laste sõpru paremini tundma.
Kui sa kardad, et nad midagi lubamatud teevad, siis - keelatud mari on ikka magusam
elfar 23. oktoober 2002, kl 14.27 |
Feliks 23. oktoober 2002, kl 14.34 |
DE: ei ..ma ei keelaks suhtlemist....a miski piir kuskil on olemas..ja sellega arvestagu...lisaks sellele, et tema mind usaldab pean ka mina teda usaldada saama...ei lase mina endale ähe istuda..ja tasuks selle eest ei istu ka mina teistel kukil..olgu selleks kasvõi oma laps....ja vastupidi
Anna 23. oktoober 2002, kl 14.46 |
Ausalt öeldes suuremat peavalu tekitab tõepoolest tütar, kes käib 25 - aastase noormehega. Noormees on kõrgharidusega ja tundub hoolitsev ka, aga mingil põhjusel põleb mul ikkagi väga tugev "ohutuluke". 25 ja 15 aastane on ikka kahtlemata väga erineva arengutaseme ja elukogemusega, kardan, et noormees võib mu tütrele lihtsalt haiget teha (tahtmatult). Ma mitte ei tahaks, et mu tütre esimene ja suurem tunne lõppeks kogemusega stiilis "mehed tahavad ainult ühte ja kui saavad selle, siis kaovad". Sest tegelikult on ju ikka päriselt asjad teistmoodi. Kuid laita ja keelata ma seda suhet ometigi ei suuda, sest armunud ja kogenematu tütarlapse maailmapilt on tahes-tahtmata pisut kõverpeeglis.
Alateadlikult tahaksin ära hoida tagajärgi, mis võivad, kuid ei pea tulema. Ehk ka osaliselt enda sarnase elukogemuse tõttu... Ja tean väga hästi ka seda, et keelatud vili on kõige magusam.
Eks iga ema tahab, et ta laps teeks õigeid ja väga õigeid valikuid. Ja mitte et see oleks nüüd emalik ülereageerimine ja ahviarmastus, aga mu tütred on lisaks noorusrumalusele veel tõeliselt ilusad ka!:-) Raske on olla ema!!!:-))
A
P.S. Aitäh nõuannete eest!
Alateadlikult tahaksin ära hoida tagajärgi, mis võivad, kuid ei pea tulema. Ehk ka osaliselt enda sarnase elukogemuse tõttu... Ja tean väga hästi ka seda, et keelatud vili on kõige magusam.
Eks iga ema tahab, et ta laps teeks õigeid ja väga õigeid valikuid. Ja mitte et see oleks nüüd emalik ülereageerimine ja ahviarmastus, aga mu tütred on lisaks noorusrumalusele veel tõeliselt ilusad ka!:-) Raske on olla ema!!!:-))
A
P.S. Aitäh nõuannete eest!
tütar 23. oktoober 2002, kl 14.48 |
minu ema oli haiglaselt hirmul ja keelas ja kontrollis...süütusest jäin ilma 14 a...tagantjärgi mõteldes seda hetke kahetsen...kuid ema ebanormaalne suhtumine justkui sundis mind igasugu seiklusi otsima...midagi sellepärast tegemata küll ei jäänud, pigem õppisin valetama. Ära tütardel hormoontablette soovita süüa, pigem "Postinor" tabletid.
Naajanii 23. oktoober 2002, kl 14.58 |
Anrdes 23. oktoober 2002, kl 15.07 |
elfar 23. oktoober 2002, kl 15.31 |
to andres: ma ei usu, et see suur seksinälg on mis 14-15 aastaseid seksima ajab. see on veel päris soliidne vanus, kuulda on, et veel nooremad tegelevad. põhjus on ilmselt selles, et noored arenevad kiiremini. kunagi oli see tabuteemaks, nüüd aga kõikvõimalik teave asja kohta laiatarbekaubaks muutunud. eks neil ikka väike uudishimu ka on. ja tänapäeva 15aastane tüdruk pole enam mingi laps, mõni on juba sihuke mammi, et...
kuigi paragrafi alla läheb lugu vist küll - alaealisega suguline läbikäimine.
kuigi paragrafi alla läheb lugu vist küll - alaealisega suguline läbikäimine.
stig 23. oktoober 2002, kl 15.38 |
Olukord on muidugi selline ärevust tekitav. Ema jaoks ma mõtlen muidugi. Äkki muudaks olukorda sulle rahulikumaks, kui räägiksid selle vanema kavaleriga, et mida ja kuidas ja kuhu.
See võib sulle asjas tegelikult teatud selgust anda ja ka kavalerile edasi anda sinu muret suhte pärast. Ega seda vist tütre eest salaja ei tasuks teha.
Tegelikult ei ole enam võimalik midagi vanemanateha, kõik mõjud on juba tegelikult palju varem ära kasutatud. Nad nüüd veel kas töötavad või mitte, ongi kõik.
See võib sulle asjas tegelikult teatud selgust anda ja ka kavalerile edasi anda sinu muret suhte pärast. Ega seda vist tütre eest salaja ei tasuks teha.
Tegelikult ei ole enam võimalik midagi vanemanateha, kõik mõjud on juba tegelikult palju varem ära kasutatud. Nad nüüd veel kas töötavad või mitte, ongi kõik.
mina 23. oktoober 2002, kl 16.36 |
minu ema oli väga normaalne, kui ma 16-aastaselt käisin 25-a noormehega. Ta tundis teda ja usaldas. Muidugi öösiti olin ikka kodus, kuid sai käidud noormehega ka nädalake ära reisimas, vanemad ei keelanud mind minna. Praegusel ajal on piisavalt palju infot ajakirjades rasestumisest hoidumise jne kohta , Su 15-aastased tütred teavad sellest kindlasti veel rohkemgi kui Sa ise:)) Usalda oma tütreid, aruta-räägi nendega, keelata Sa neid oma poistega kohtumast nagunii ei saa.
Ise olen 25,elame sama noormehega vaba-abielu ja meil on väike poja:)
Ise olen 25,elame sama noormehega vaba-abielu ja meil on väike poja:)
teab 23. oktoober 2002, kl 18.52 |
ma soovitan soojalt tütardele seletada kõiki ohte ja elementaarseid ohutusabinõusid, kuid ei maksaks liialt paanikat tekitada.lihtsalt seletada ja nõu anda.ega 15aastane suhetest veel midagi jaga (ta võib küll arvata teadvat:)) ja kõigele lisaks võib selline usaldussuhe ema-tütre suhetele vägagi hästi mõjuda. edu!
L. 24. oktoober 2002, kl 11.08 |
Mina olen praegu 30 ja mul ema keelas poiste poole vaatamisegi ära enne kooli lõpetamist.Nii et enne lõpetasin keskkooli ja tehnikumi,siis läksin tööle ja võisin hakata nn.oma elu elama ja
siiani on vanemad ja vanaema minu väljavalitute vastu olnud.Minu
juures pole iial ükski mees ööbinud!Olin 2 a vabaabielus ja elasin mehe pool,aga seda alles 23 aastaselt,mil kaotasin ka oma
süütuse.Nii tuleb elada,aga mitte alaealiselt @!#$ hakata! 15
on ju alaealine ja mehe võib politseisse anda lapse vägistamise
eest!Soovitan Sul neile seda ka öelda,et enne seksi on vaja täis-
kasvanuks saada!!!
siiani on vanemad ja vanaema minu väljavalitute vastu olnud.Minu
juures pole iial ükski mees ööbinud!Olin 2 a vabaabielus ja elasin mehe pool,aga seda alles 23 aastaselt,mil kaotasin ka oma
süütuse.Nii tuleb elada,aga mitte alaealiselt @!#$ hakata! 15
on ju alaealine ja mehe võib politseisse anda lapse vägistamise
eest!Soovitan Sul neile seda ka öelda,et enne seksi on vaja täis-
kasvanuks saada!!!
elfar 24. oktoober 2002, kl 11.41 |
to L.: sinu elu pole küll seda väärt, et teistele ka soovitada. siiamaani vanemad väljavalitute vastu!!!?? ja ise 30. beibe, millal siis elama hakkad? selliseis asju (mehega vahekorda astumine) otsustad ikka ise, mitte ei küsi 30aastaselt emmelt-issilt ja veel ka vanaemalt (püha müristus, loe ja imesta) luba. ja sa julged lausa avalikult sellest kirjutada. ma istuks toas ja häbeneks vaikselt omaette. ma võin sulle isegi tulevikku ennustada: aata 10, 20, 30.... pärast elad ikka veel emme-issi hõlmaall, vanaema on siis juba lännu, nemad muudkui dikteerivad kellega võib ja kellega ei tohi. neid kellega võib, neid pole veel maailma loodud. ja sina oled va tohletand vanapiiga, rahuldamata ja õel. ja ühel päeval jääd sa täiesti üksi, ei siis taha send enam keegi. rebi end ahelatest lahti, viimane aeg. sinu elu on ikka sinu elada, mitte vanemate dikteerida!
L. 24. oktoober 2002, kl 11.54 |
ettur 24. oktoober 2002, kl 12.18 |
Selle mõttega, et kui ööseks ei luba ära jääda, siis seksi suhetes pole, ei ole küll mõtet arvestada. Palju aega siis seksiks vaja on? Ei ole ju vaja tervet ööd, piisab poolest tunnist ka. Ja ma usun, et 80% kindlalt su 25aastase mehega suhtlev tütar ON temaga seksinud. Tõesti, ainuke võimalus on pille vms soovitada, seks EI JÄÄ ära ööbimiskeelust hoolimata.
elfar 24. oktoober 2002, kl 12.22 |
to L.: no mis sa neilt siis luba küsid kui 10 aastat juba eraldi. tee ikka seda, mis endale tundub hea ja õige olevat. ema nagunii su väljavalituga elama ei hakka. vanaema eest poeab loomulikult hoolisema, aga ära siis oma elu mööda lase. ma pole kunagi mõistnud selliseid vanemaid, kes "suure hoolitsusega" oma laste elu ära rikuvad.
L. 24. oktoober 2002, kl 12.33 |
Ma ei küsigi luba,aga näiteks minu sünnipäevale keeldusid vanemad
tulemast,kui said teada,et sõber ka tuleb.Või siis alailma heidetakse ette suhtlemist ühe või teisega.Või siis see,et sõbraga ei või vanematele külla minna või sõbrad ei või mulle külla tulla.Vanaema ühe juba kihutas välja.
tulemast,kui said teada,et sõber ka tuleb.Või siis alailma heidetakse ette suhtlemist ühe või teisega.Või siis see,et sõbraga ei või vanematele külla minna või sõbrad ei või mulle külla tulla.Vanaema ühe juba kihutas välja.
To: L. 24. oktoober 2002, kl 12.39 |
dr.Habe 24. oktoober 2002, kl 12.43 |
minu ema ei lubanud mind 15-aastasena kusagile ööseks jääda (v.a. sõbrantsi juurde telki). ega ma ta usaldust kunagi kuritarvitanud ka- sain ise aru, et aega veel on selle kiire asjaga. praegu on arusaamad muidugi tublisti teisenenud. siiski- parem olla veidi tagasihoidlikum- selles vanuses ollakse üsnagi mõjutatavad. arvan, et sa pole vanamoodne ja õige on seisukoht, et 15-aastane tüdruk ööbiku ikka kodus.
elfar 24. oktoober 2002, kl 12.58 |
to L.: saada need vanemad pikalt ja vanaema pane ka paika. selline käitumine ei ole ikka normaalne. täiesti ennekuulmatu, et niimoodi käitutakse ja. ja vanaema ka kõva tegija, ise veel halvatud.
sa pead selgroo ja kaela omal sirgu ajama ja lõpuks ise otsustama, kellega suhtled. kuidas mõni ikka selline mömla saab olla. loomulikult jääb vanematele oma arvamus, aga nendele see jääma peabki.
sa muid asju ikka teed oma aruga? või ema ütleb mis selga ja jalga panna ja et täna hommikul keeda mannaputru jne.
sa pead selgroo ja kaela omal sirgu ajama ja lõpuks ise otsustama, kellega suhtled. kuidas mõni ikka selline mömla saab olla. loomulikult jääb vanematele oma arvamus, aga nendele see jääma peabki.
sa muid asju ikka teed oma aruga? või ema ütleb mis selga ja jalga panna ja et täna hommikul keeda mannaputru jne.
L. 24. oktoober 2002, kl 13.03 |
paula 24. oktoober 2002, kl 13.11 |
ei Anna küll vanamoodne ei ole aga preili L. on seda kindlasti. L.le : Ma ei saa aru mida provotseerid siin, ühest küljest nagu oled rahul oma kasvatusega, teisest jälle näitad sügavat kibestust välja ? Täna jumalat, et sul peale kodust pääsemist titekari riburada pidi järgi ei olnud. Tavaliselt see nii läheb. Keda kaua põlle all hoitud, ei tea äkitsi mis suure vabadusega peale hakkata. Ei ole vanemad neile õpetanud rasestumiset hoiduda jne. pole ju vaja läinud.
Lisa postitus