.. ma tahaxin teile rääkida oma unistusest. Tänan juba ette neid, kes mu lugu loevad :))
Olen noor (mais sain 18) neiu, lõpetasin kevadel 11. klassi. 12. on veel tulekul. Aga mul on unistus, mida tahaxin jagada teie kõigiga. Saada ehk mõningaid soovitusi, nõuandeid ja isegi kriitikat.
Ma tahaxin emax saada. Jah, tahan endale last, oma enda pisikest Tibu. Tean, et olen noor, kool lõpetamata jne, aga see ometi ei takista mind unistamast :) Kindlasti kysite nyyd kasvõi oma mõtetes, et laps, kas Sa tead, mida see endaga kaasa toob: rahamured, kodus istumised, lapse eest hoolitsemise jne. Jah ma tean seda. Tean, et mul on veel 12. klass ees ja tööle ma veel ei saa, tean ka, et lasteraha ja synnitoetusega ma ära ei ela.
Elan koos vanematega, keda väga armastan. Saan nendega hästi läbi, ema on sõbranna eest. Võimalik, et yx parimaid sõbrannasid.
Mul on ka inimene, keda ma tõeliselt Armastan ja Me teame, et tahame olla koos igavesti. Kas see meil õnnestub, seda ei tea. Ex aeg näitab. Oleme tuttavad olnud juba kolm aastat, nendest viimased poolteist paarina. Ta lõpetas sel kevadel 12. klassi ja sygisel ootab ees sõjavägi. Peale seda kavatseb minna edasi õppima. Tean, et Tema ei tahax veel last, samas tean, aga, et kui peax juhtuma, et jäängi rasedax ja saan lapse, siis on Ta mulle kindlax toex ja hoiab meid mõlemaid. Ta on tõsiste kavatsustega noor mees, kelle tunded minu vastu on tõelised.
Tulles tagasi lapse juurde. Ma tean, et olen piisavalt täiskasvanulik, et hakkama saada. Peod ei tõmba mind enam eriti. Käin nendel, kuid tean, et saan ka ilma hakkama. Sest minu jaox on teised väärtused - perekond ja Armastus. Need kax on asjad, mille nimel olen nõus loobuma paljust. Tööd ma ei karda (just lapsega seotud töid ja kodutöid). Kodus oleme emaga need, kes majapidamist korras hoiavad ja syya teevad (eriti meeldib mulle pesu triikida ;)) Lastega olen tegelenud palju. Mul on endal neli aastat noorem õde ja augustis kolmesex saav vennapoeg, keda jumaldan. Võixin lõputult taga mängida, väljas käia, muinasjutte lugeda, joonistada, laulda jne. Seda ma teengi, kuna tihti on ta meil ja siis olen mina see, kes võimalikult palju taga tegeleb. Vahest kyll tahax hommikuti kauem magada, aga kui juba teki alt väljas olen, siis on päev minu jaox jälle õnnelikult alanud, yxkõik mis kell ka ei ole :)
Olen palju mõelnud, mis saax kui ma praegu rasedax jään (see võimalus on suhteliselt väike, sest kasutan korralikult Logesti pille). Minu mõtted on sellised: koolis käixin nii kaua kui Tibu syndima hakkab. Pärast synnitamist tegelexin lapsega kõik võimaliku aja, samas lõpetaxin ka 12. klassi. Ärge öelge, et see on võimatu. Ei, see ei ole võimatu. Kui inimene, midagi väga tahab, siis ta saab sellega hakkama. Kooliski käin ma ju peamiselt oma tulevaste laste nimel, et saaxin neile kunagi head elu võimaldada. Ja samas on mul täditytar, kes lõpetas mõned aastad tagasi samamoodi kooli ja kusjuures hinded olid väga head (yxikud neljad, enamus viied). Lõpetaxin kooli oma Tibu kõrvalt ja siis olexin taga kolm aastat kodus. Pärast panexin ta lasteaeda ja lähexin ise edasi õppima. Minu unistusex on hotellindust õppida. Õigemini huvitab mind administraatori amet :) Sealgi on võimalus karjääri teha, tuleb vaid ise olla aktiivne ja nautida seda mida teed.
Sellised on minu mõtted. Tean, et see on võimatu ja ma pean ootama kui lõpetan kooli ja parem olex veel kui jätkaxin kohe sealt edasi oma õpinguid ja lapse peale hakkaxin mõtlema siis kui juba kindel töö, sissetulek ja oma kodu olemas on, aga see on mu unistus ja sydamesoov. See on ka võimatu kuna tänapäevases yhiskonnas ei saa rahata midagi ning mina ega mu Kallim veel ei teeni ning vanemate kukil ei olex eriti ilus oma last kasvatada. Pole neilgi ju raha piisavalt.
Olen ka oma naiivsetes mõtetes kunagi(!) mõelnud, et kuidas inimesed ei ela ära sellest rahast, mis on. Synnitoetuse eest vanker ja muud esmatarbed, lasteraha eest mähkmed, hiljem ka toidud ja kui on veel mees, kes töötab ja toetab, siis on elu ilus. Riideid on kyll vaja, kuid tunnistagem ausalt, et enamus riideid on siiski sõbrannade-tuttavate laste väixexjäänud beebiriided ja poest ei ole neid nii palju vaja osta. Pealegi kui väga vaja saab ka ise õmmelda. Ja toit - esialgu tahab Tibu ju tissi. Ja kui elan veel vanematekodus.. Aga jah.. nyyd olen mõelnud tõsisemalt ja saanud aru, et tegelikult see nii lihtne ka ei ole. Kuid sydames tean, et hakkama saax alati ja igas olukorras. Ja unistamast ei saa kedagi keelata :)
Suur aitähh neile, kes tõepoolest lugesid mu loo läbi ja veidigi selle peale mõtlesid, võib-olla ka kommentaari lisavad (oodatud on igasugused vastukajad) :) Ma lihtsalt tundsin, et tahan seda kellegiga jagada. Kui aus olla, siis tunnen puudust vanemast sõbrannast. Ma ei mõtle siinkohal paar aastat vanemat, vaid kedagi elukogenumat juba. Lisasin ka oma mailiaadressi. Kui keegi tunneb huvi, siis mulle võib mailida :)
Päikest teile :)