Rasedus
Ametnikule küsimus
Birgit 30. mai 2011, kl 09.53 |
Küsimus järgmine: sünnitustähtaeg on detsembris. Ise olen aga olnud töötu aastast 2009. Lugesin, et kui naine on töötu, siis on võimalik riigil maksta ka üleeelmise aasta maksude eest emapalka. Nimelt sain 2009 aasta jaanuaris vägagi kopsaka koondamisraha ja hiljem terve aasta koondamishüvitist töötukassast. Kas on võimalik, et seda arvestatakse ja mul on võimalik saada emapalka 2009 aasta järgi. Teiseks küsimuseks on mul see, et hetkel ma tööl ei käi, laps sünnib detsembris, kas siis hakkab emapalk ikka kohe peale lapse sündi, sest dekreedirahasid mul ju ei ole?
Tänud ette vastuse eest!
Tänud ette vastuse eest!
ametnik 30. mai 2011, kl 15.43 |
VH arvutamise aluseks on eelmine kalendriaasta
st
2011.a sünnitades(töötu saab VH alates lapse sünnist) on VH aluseks eelmine st 2010.a, mitte 2009.a
VH arvestusse läheb TÖINE tulu st läheks koondamishüvitis, kui see oleks laekunud 2010. Töötukassa makstu arvesse ei läheks.
Ilmselt peate silmas seda, et kui sünnib II laps enne I lapse 2a6k saamist, siis on võimalik tõesti saada sama VH mis eelmise lapsega, teie aga ju ei oota väikese vanusevahega II last?
st
2011.a sünnitades(töötu saab VH alates lapse sünnist) on VH aluseks eelmine st 2010.a, mitte 2009.a
VH arvestusse läheb TÖINE tulu st läheks koondamishüvitis, kui see oleks laekunud 2010. Töötukassa makstu arvesse ei läheks.
Ilmselt peate silmas seda, et kui sünnib II laps enne I lapse 2a6k saamist, siis on võimalik tõesti saada sama VH mis eelmise lapsega, teie aga ju ei oota väikese vanusevahega II last?
Lisa postitus