Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
Töötaja, keda asendan tuleb tööle tagasi, mina olen aga rase
 
SilleX 20. detsember 2020, kl 14.58
Küsin siit, äkki oskate nõu anda. Kirjutasin ka siia õigusabi teemasse.

Läksin aprill 2019 tööle lapsehoolduspuhkuse asendajaks. Töötaja, keda asendan ütles siis, et plaanib tööle naasta september 2021 (laps sündis tal mai keskel 2019). Nüüd jäin ise rasedaks. Proovisime seda juba mitu aastat enne minu tööle minemist, ei õnnestunud, nüüd saabus see õnn täiesti ootamatult meie õuele. Tähtaeg on mais 2021. 70 päeva enne sünnitust saaksin dekreeti minna 11 märts.

Detsembri alguses võttis minuga ja juhatajaga ühendust minu asendatav ja ütles, et kuna ta mehel vähendati koormust ja pere sissetulek vähenes, siis ta on sunnitud tööle naasma 4. jaanuarist. Ta ämm jääb pensionile ja aitab last hoida.

Mis saab minu dekreedirahadest? Ma ei saa neid, kuna tööleping lõpetatakse ära asendatava naasmisega? Nii väitis juhataja.

Kas päästaks midagi kui jääksin haiguslehele enne 4.01. ja leht kestaks kuni dekreedi kuupäevani? Iseenesest on rasedus olnud problemaatiline ja võib olla oleks selleks isegi õigus.

Puhkust ei ole saada rohkem kui 10 päeva, see ei päästaks. Kas päästaks palgata puhkusele jäämine?

Vanemahüvitise kohta tean, et selle on mul õigus kuna töötasin arvestusperioodil. Kas selle maksmine algaks sel juhul kohe järgmisel kuul pärast sünnitust?

Olen juba olukorraga leppinud, kuigi ei tea, kuidas need kuud toime tuleksime, sest laen tahab maksmist ja kõht täitmist. Mees ei ole ka kõrgepalgaline. Nüüd tuttavad ikka käsivad uurida erinevaid variante. Kahjuks ülemus ei oska väga aidata (väike 8 töötajaga firma, ma ainus naine, kes selliseid keerukaid küsimusi esitab).
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!