Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
bakteriaalne vaginoos
 
mömm 17. aprill 2003, kl 14.34
Tere,
kiidan ka omalt poolt delfi naisteka arengut, kuid mul ka üks probleem siia kurta.
Mulle kirjutati retsept bakteriaalse vaginoosi raviks, kolmeks õhtuks tupeküünlaid. Kuna oli kerge kahtlus ostsin ka rasedustesti. Päevad olid juba pea kaks nädalat üle, kuid ei tekitanud paanikat ja arvasin, et see suht normaalne, sest lõpetasin beebipillide kasutamise. Test osutus aga positiivseks. Hea meel muidugi, kuid nüüd mul kerge hirm.
Helistasin arstile ka ja küsisin, kas võin küünlaid kasutada. juhendil oli ka , et ei raseduse algul ohtlikud. Siit Delfist aga lugesin, et alates kolmandast kuust võib tekkida katkemisoht. kui ravim enam lootele ohtlik ei ole - äkki on siis juba hilja???
On kellegil kogemusi?
 
Tibi 17. aprill 2003, kl 15.15
Ka mina olen rase juba teist kuud ja minulgi on mingi põletik aga seda hakatakse alles pärast kolmandat raseduskuud ravima,sest siis tekib ema ja lapse vahele kaitsekiht mis ei lase kahjulikel või mittesoovitavatel ainetel lapseni jõuda.
 
nipi 17. aprill 2003, kl 16.01
Tuttav lugu. Sain samuti kuu aega tagasi testiga oma rasedusest teada. Otsustasin uurida vastavat kirjandust (Raamtuks oli "Nüüd ma tulen"). Sealt sain aluse kahtlustamaks omal seenpõletikku. Rääkisin oma loo arstile ära, mille peale see rohu kirjutas. Ostsin selle välja ning suur oli minu jahmatus kui lugesin ravimi kasutusjuhendist, et esimesel kolmel raseduskuul kasutada ei soovitata. Mõtlesin, et selle arsti juurde ma küll enam ei lähe. Ootasin arsti järgmist visiiti, et aru pärida. Vastus "et kui tema selle retsepti kirjutas siis võib kasutada" mind ei rahuldanud. Proovisin ka ravimtaimedest leotise joomist. Ei oska öelda kas see aitas. Lõpuks ei suutnud ma vaevusi enam kannatada ja palusin mehel internetist vaadata mis ta selle ravimi kohta leiab. Selleks hetkeks oli arstivisiidist möödas juba 10 päeva. Mees leidis infot mingi saksa arstide foorumist, kus oli öeldud et põletiku ravimata jätmine võib põhjustada palju rohkem kahju kui selle ravimi tarbimine. Ja et pole ühtegi tõendit selle ravimi põhjustatud kahjudest.
Ma ei taha öelda et peaksid seda ravimit kindlasti tarbima mis sulle määratud on. Tahan öelda et ära kohku tagasi arstile helistamast ja talle oma kartustest rääkimast. Mina oma arstile heidan ette, et ta mind ei informeerinud. Kui arst oleks mulle rohkem infot andnud siis oleksin oma põletikust kiiremini jagu saanud ja poleks olnud ka kõiki neid kahtlusi. Soovitan oma arstilt rohkem pärida. Ja arstid kes te loete neid foorumeid, ärge olge oma teadmistega kitsi. Tulevasesd emad on mures kahe eest!
 
sirtsponk 17. aprill 2003, kl 19.43
Enamus rohudel, mis arstid, teades rasedusest, ikkagi välja kirjutavad, on kirjutatud, et ei ole soovitav kasutada raseduse ajal. Aga nendega ka see asi, et see rohi on siiski ohutum, kui see põletik või haigus. Asi ka selles, et rasedaid ei ole piisavalt uuritud nende toimeainete suhtes väga palju ja seega ongi hoiatused peal. Aga ega arstid ju lambist neid asju ikka ei kirjuta. Enne teidki paljud neid söönud ja see kahjulikkus oleks ka juba ammu välja tulnud.
Kuid ega ei tee halba arsti käest ka uuesti üle küsida. aga usaldage ka arste natuke, nad peaks ju meist veidikenegi targemad olema, vähemalt oma erialal.
 
Santa 18. aprill 2003, kl 12.17
to nipi: kas sulle analüüse ka ikka tehti või sinu jutu peale kirjutati rohi välja?
 
pärm 18. aprill 2003, kl 16.54
Rasedus ongi aeg, mil naise tupefloora muutub. BV, ureaplasma jm sellised uuema aja "haigused" - senikaua kui ta on ainult testiga diagnoositud ja tüli ei tee, siis võiks ju ikka ära oodata, millal platsentabarjäär valmis saab. Uuema aja haigused selle pärast, et varem polnud selliseid vingeid vahendeid, millega neid määrata. Mis tegelikult tähendab seda, et sinu organism võibki rasedusele reageerida vastava bakteri kiirema paljunemisega, mis pärast rasedusega kohanemisperioodi ja toitumises nn bakterite soodsa söögi välja jätmist iseensest möödub.

Seenega on üldiselt sama lugu. Siin tuleb ainult veel rangemast dieedist kinni pidama hakata, sest a/b kuur mõikab ainult selle võtmise ajal ja võib-olla veel nädalakese, siis on tegelinski taas platsis. Seene ajal võiks alakeha loputada tugeva meresoola lahusega, kanda ainult naturaalset pesu või võimaluse korral üldse ilma ringi lipata, küüslauk igal võimalikul moel. Ning toidust maha rafineeritud suhkur (see kena ja valge), jahutooted (s.h vorstid, mis peaasjalikult jahust ja säilitusainetest koosnevad). Võimalikult paljud nüüd taas lettidele ilmuvat värsket rohelist kraami, näouotsaga kõrvenõgese lehti salatisse, kuivatatud pihlakamarju kui leiad. Ühesõnaga ka tupe tasakaalu on võimalik märksa ohtumalt ja püsivamalt korda saada kui
ükski ravim seda teeb.
 
k 19. aprill 2003, kl 13.02
to pärm: kas sa oled arst või tead lihtsalt neist asjust suht-palju?
mida konkreetsemalt oskaxid soovitada pidevalt korduva bakteriaalse vaginoosi puhul? Rohud ainult toovad hetkelist leevendust aga ei ravi bv-d välja.
ps.pihlakamarju ja kõrvanõgeseid pole mul kuskil hetkel võtta ju ;)
NB! mina pole rase, lihtsalt siin oli teema, sattusin lugema.
 
hhh 19. aprill 2003, kl 14.32
kas BV p]demise ajal on v]imalik ikka rasedaks jaada
 
mnjaa 19. aprill 2003, kl 17.30
olen juba kaheksandat kuud rase ja arst arvab teist korda,et on tegemist seenega-seekord veel proovi pole võtnud (uriini proov näitas midagi ja ta soovitas,et enne kui proovi teeb,võix selle küünla kuuri läbi teha).tegelt teen seda kuuri juba kolmandat korda aasta jooxul,kuid ise küll ei tunne,et midagi valesti olex-need sümptomid mida ta pakub puuduvad ja tunnen ennast igati hästi.tundub,et üxtapuha palju seda kuuri korrata,ikka leidub midagi.
 
nipi 21. aprill 2003, kl 15.54
kusjuures kirjutati jutu peale rohi välja
 
Kati 21. aprill 2003, kl 22.58
pärmi jutt õige. Lisaks sellele mitte kanda pesukaitseid ja sünteetilist pesu. Ära ei tohi unustada, et valget suhkrut sisaldavad ka meil kaupluses pakutavad mahlad ja paljud muud joogid, kommid, koogid... Suhkur asenda meega.
Abiks pärmseenest vabanemisel on piimhappebakterid (Beneflora, Linex, Gefilus). Küüslauk otse loomulikult!
Kõrvenõgeseid muide saab apteegist.
 
pärm 26. aprill 2003, kl 09.59
Kuivatatud pihlakamarju saab ka loodustoodete poodidest. Kui need on kibedad (ek korjatud enne esimset külma), siis peaks päevas piirduma 6-7 marjaga. Kui aga kellelgi õnnestub leida magusaid (ehk korjatud peale esimest külma), siis neid vib kamaluga sisse ajada:)

To k: jätan oma meilika.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!