Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
Appi-vaja tasuta beebivarustust
 
Ene 21. aprill 2003, kl 12.37
Sõbranna ootab titat, 1,5 kuud veel ees ja abikaasa jäi täiesti ootamatult töötuks. Kõik varustus ostmata.Elavad maal, sobivad ka kasutatud asjad.Kes teab, kust saab tasuta või väga odavalt voodi, vankri jne.Ette tänades ka ainult info eest.
 
maria 21. aprill 2003, kl 13.10
aga miks mitte ise õmmelda?
 
plika 21. aprill 2003, kl 13.23
Ise õmmelda vanker ja voodi?????????????
 
et siis... 21. aprill 2003, kl 14.18
siin Tallinnas on küll mõtekas kaltsukatest läbi astuda...seal tihti isegi kasutatud titevankreid olemas ja sellises poes poleks ju imelik oma soovist teada anda,ehk keegi pakub seal ja voodit pole esialgu vajagi,kui maal elavad,ehk on mõni suurem õuna-või pesukorv kusagil ripakil,paraja tugevusega madratsi saab ju ise teha...
 
L. 21. aprill 2003, kl 14.35
Kõik kusjuures ei ole õmblejad. Ise näiteks ei oska üldse õmmelda
ainult see, mis kunagi koolis sai tehtud ja kõik. Usun, et selliseid on teisigi. Ei kujta küll ette, et peaksin titeriideid ise õmblema.
 
ka mitteõmbleja 21. aprill 2003, kl 14.54
L.,
häda õpetab. Mul pole kah õmblemisele kätt, aga kuna raha ka vähevõitu ja lisaks lapsed täiesti numbrist väljas (millegipärast arvatakse, et eelkooliealine peaks olema sama pikk kui lai, aga minu plikad on väga peene kondiga), siis hakkasin õmblema. Ei meeldi, aga teen. Mõistuse ja pealehakkamisega kompenseerib oskamatuse.

Ene,
kas teie tutvusringkonnas kellelgi väikesi lapsi pole? Või tuttavatel väikeste lastega tuttavaid? Meie laste käru ja voodi rändasid küll edasi, kui lapsed kasvasid. Kui pole oluline, et oleks uus ja moodne, siis võibolla räägite nt tulevaste vanavanematega, ehk on neilgi üht-teist säilinud või nende tuttavatel.
 
xxx 21. aprill 2003, kl 15.15
AGa L.-kene, sinu vaesesse vaevatu ellu kuluks ju õmblemisoskus väga ära. Looksid midagist uut ja kaunist ja depressioongi väheneks... tunneksid end paremini ja elu paistaks ilusam...
 
L. 21. aprill 2003, kl 15.20
Ei ole mul seda va käsitöö soolikat.
 
Heli 21. aprill 2003, kl 19.16
Üks võimalus on enamvähem asju saada odavalt - kirikud. Minu õe sõbratar on enamus asju saanud kiriku kaudu. Peale seda, kui ta ca 6-7 raseduskuul( oodates 3ndat last) mees uttu tõmbas, kusjuures naine ise oli ca 6-7 kuud rase( oodates 3ndat last), sai temast ühe koguduse liige, ilma et ta ise üdini usklik oleks, kuid sealt sai ta vähemalt õe sõnul väga palju abi. Kirikust muretseti talle kuidagi korter, samas sai ta sealt lastele kõik riided ja ka lapsehoidmise mured aidati ära lahendada. Laste ema ise läks veel laste kõrvalt ka juurat õppima.
See on muidugi üks võimalus, kuid kindlasti on neid veel.
 
Ene 22. aprill 2003, kl 11.39
Tänan kõiki vastajaid,
Õmblemiseks peab ikka masin ka olema- seda pole.Ta on kasvanud praktiliselt lastekodus- nii et vanavanemate jutt jääb ära.
Alles sai omaette elamise- pesukorvi pole, küll on kolimisest jäänud pappkaste. Muidu kõik hästi. Enda ja tuttavate lapsed ammu suured, asjad kõik minema rännanud.Mõtlesin, et siin on nooremaid inimesi, kellel tõesti midagi jalus vedelemas.
Kiriku jutt väga hea, saatsin nad juba ammu suurema lapsega pühapäevakooli ja nüüd peavad nad ise ka seal vähemalt tunnikese vastu pidama. Siin on naerukoht!Olen ise kristlane, hea, et keegi veel sellistest asjadest teab. Lihtsalt läks väga kiireks.Meie koguduses tegeletakse rohkem täiskasvanud tänavainimestega, lasteasju praktiliselt pole.Aga andis Jumal lapse, küllap annab ka varustuse.
Tänan kõiki .
 
Kiku 22. aprill 2003, kl 12.34
Mina ei ela küll enam Eestis aga tahaks paar sõna sekka öelda.
Siin saadakse nö. emapakk ja see on spetsiaalselt sedasi mõeldud, et on lapsele mõned hädavajalikud riided ja see suur papp kast mille sees need on, on mõeldud algselt lapse hädaliseks magamise asemeks.
Oma kogemustest võin öelda, et vastsündinut hoiad ikka endale võimalikult lähedal ja isegi mul oli see võrevoodi olemas aga mõne aja magas tita pappkastis.

õmblemise kohapealt tahan öelda, et ei pea olema soolikat õmblemisele. Ma tunnen neid tibisid mitmeid kellel ennem on olnud see soolikas ja kui raha maija tuli siis kadus nagu ära. Mõne meelest õmblemine võrdub nagu vaesusega. Rikkad ostavad ise poest jne. stiilis.

Naeruväärne. Tunnen hästi jõukat naist kes leiab, et palju raha on säästnud just sedasi, et on ise teinud mitmed asjad ja see ei puuduta ainult õmblemist.
Lihtne on oodata suu lahti kuni keegi sinna midagi sisse kukutab aga harvad meist on valmis midagi oma heaolu eest tegema. Kirjutaja on selles mõttes harvaesinev nähtus, et tunneb muret teise inimese pärast.

Ise võiksin meelsasti aidata aga kuna mul on käsil just teise lapse saamise katsed siis meelsasti siiski teatud asju ära ei annaks. Pealegi on titavoodi just juba neljandal beebil ( kõik eri peredest) laenus.
Ehk leidub Eestimaalt lahkeid kaasmaalasi kes aitavad.
 
birx 23. aprill 2003, kl 23.13
unustage ära see õmblemise jutt kõik inimesed ei oska kõike,mõni kellel on lapsed ei õpi süüa tegema jne..paljud ei suuda isegi kääridega paberit sirgelt lõigata .Ja loomulikult suudavad kõik mingit õmblust sirgeldada ,nagu kunsti andetud sodida aga neid pilte me seina ei riputa ja ära ei raami.
 
bimbo 24. aprill 2003, kl 15.38
nõus birx-iga 100%, tahaks näha neid riideid, mida on "õmmelnud" inimene, kes kunagi pole seda tööd teinud.
ise enda advokaat, arst, juuksur ju ka ei olda, miks siis õmbleja peaks olema?
 
ep 24. aprill 2003, kl 18.42
Olukord päris kurb. Kaltsukates on hinnad sageli päris krõbedad ja olgem ausad raha kulub tänapäeval hullult palju ja kui seda tööd ka veel ei ole siis kust peaks inimene vajalikud asjad saama. Mõtlesin siin veidi ja üht-teis oleks omal küll ära anda. Vankrit ja voodit enam ei ole aga riideid oleks küll tasuta ära anda, enne kui koid oma töö teevad.Õmblemise kohta nii palju, et hea õelda, aga raske teostada.Lisaks oskusele on kangast ja muid õmblustarvikuid ka vaja.
 
katz 24. aprill 2003, kl 21.26
Kahju, et mul midagi enam alles pole muidu annax.
Aga mis õmblemisse puutub, siis tõesti - mul pole kaasa-sündind soolikat aga hetkel õpin tasapisi omalkäel ja väikeste konsultatsioonide abiga õmblemist. Ja alustusex teengi beebi ja väikelaste riideid, selliseid lihtsamaid. Aga jah, kõigepealt on vaja huvi või vajadust, seejärel masinat (mina nüüd sain) ja riiet (lisax nööbid,kummid,paelad jne.)
 
Veronts 26. aprill 2003, kl 18.49
Minul seisab vanker rõdul.Võin laenata, aga tahan seda tagasi, kuna paari aasta pärast teine laps plaanis ehk. Kui on korralik perekond, siis võin küll laenata...
asun Tallinnas ja transporti pakkuda ei saa kahjuks...
Riided läksid just kuu aega tagasi laenuks....pole miskit järel, aga Tallinnas on üks hea kaltsukas, kust saab kilohinnaga osta, niiet seal pole need hinnad lõppkokkuvõttes eriti kallid.
titeasi ei kaalu ka eriti palju...
Võta ühendust!
e-mailile saad otse ka kirjutada!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!