Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
Mitmikud
 
Tjah 21. aprill 2003, kl 15.58
Tere,

Plaanis on ka rasedaks jääda kuid tahaks kohe kaksikuid saada. Enne suguvõsas mitmikuid esinenud ei ole. Olen kuulnud viljakuseravimitest mis selle võimalikuks võib teha, aga kas neid ka tervele inimesele kirjutatakse ja kuidas need üldsegi on? Aitavad? On kellelgi kogemusi?
 
L. 21. aprill 2003, kl 16.28
Kui lugeda välismaa viljakusravi kohta, siis kaksikute asemel võid 6-7 titte saada korraga. Aeg-ajalt ikka ilmub meil artikleid mitmikute kohta, kelle emad on viljakusravi saanud.
 
Vihmapisar (originaal) 21. aprill 2003, kl 22.38
Kulla Tjah, ei need kaksikud sul ikka tablettidest nii väga tule. Viljakusravi all on siin mõeldud pigem kunstviljastamist, kui siirdatakse rohkem kui üks viljastatud munarakk.
 
¤¤¤ 22. aprill 2003, kl 11.28
vanasti soovitati kopeerpaber vahele panna, kustkohast tänapäeval sellist defitsiiti saab, võibolla aitab kopeermasin
 
muska 22. aprill 2003, kl 13.42
Kas sul juba enne ka lapsi on? No tegelt ma arvan, et ei ole, sest muidu sa ei unistaks mitmikutest :) Ma olen korduvalt sellele mõelnud peale oma lapse sündi, et ma ei kujutaks ettegi et neid võib olla korraga rohkem. Ühegagi on nii nii raske alguses ja kui veel kaks on, siis ei jõuaks mitte midagi muud teha ja oleksid veel väsinum ja ei saaks peaaegu ükski öö üldse magada. Ühega pead niigi öö jooksul mitu korda ärkama, aga kahega..... Siis ei saa muud kui neid terve päev tissitada ja pesta. Ma ei saanud ühe lapse kõrvaltki õoeti nõusid pestud ja tube koristatud ja rääkimata kodust väljas käimisest...
 
Matou 22. aprill 2003, kl 18.00
Yldiselt on levinud (teaduslikult tõestatud?) arvamus, et mitmikud on yldjuhul pärilik ikka, suguvõsas peax mõned esinema, et karta tuleks.

Kui sa aga mitut tahad, siis proovi mõne aja pärast uuesti? Mitmikute eest saab muidugi riigilt rohkem raha :p
 
Triipudega 22. aprill 2003, kl 19.05
Hih. Vöi kohe tahad mitmikuid? Uhinen selle kommenteerijaga kes on arvamusel , et viljakuse ravi puhul ( enamalt jaoltkull kunstlikul teel viljastamise puhul) on mitmikute vöimalus suur. Öde loovutas mul munaraku hiljuti ja sai naissuguhormoone ennem loovutust, arst oli talle öelnud, et nuud on endal ka peale järgmisi päevi hea vöimalus rasedaks jääda ja mitmikute vöimalus olevat ka sellisel juhul.

Meil on suguvösas kaksikuid täitsa olemas. Emapoolsed vanatädid olid kaksikud. Ennem minu sundi ootas ema kaksikuid aga rasedus katkes ( nöukogude naine ju tegi tööd nagu hobune).
Nuud on meil öega väike völlanali. Suguvösas ei ole keegi saanud meie pölvkonnast kaksikuid. Öde sai ka hiljuti ainult uhe poja.

Minust läks see pauk mööda esimese lapsega aga ma proovin nuud teist saada ja pole välistatud, et ma mingit viljakuse ravi ei vaja ( ule aasta olen proovinud). Niisiis ÄKKI ma seekord saan:)

Hih. Olen oma lapse sunnitanud nö. normaalselt ilma keisrilöiketa ja kui päris aus olla siis poleks old vahet mitu sealt oleks sama korraga tulnud.
No jah kaksikutega oleks ehk käed ja tissid old rohkem höivatud aga asi seegi. Seda meie uhte lastki kasvatasin mehega uksi. Uks ämm leidis , et tal suda haige ja teine pold valmis VANAema tiitlit kandma, vuhib senini tööl käija. Ainus töeline vanavanem minu lapse elus oli minu isa aga tema suri kahjuks paar aastat tagasi ära.

Niisiis tulgu kaksikud ma olen valmis. MIDA VANEMAKS TULEN SEDA ROHKEM SAAN ARU, ET LASTES ON TULEVIK.

Ma arvan, et arst sulle niisama viljakuseravi ei vöimalda, kindlasti ei saa sa seda sp. et ilmutad tahtvat mitmikuid. No ja ole valmis selleks, et saad kolm kuni viis last korraga:)) Viljakuse ravi puhul vöib sedasi juhtuda.
 
N38 22. aprill 2003, kl 21.47
Mina ootan praegu kaheksandat kuud kaksikuid..:)
 
Tjah 23. aprill 2003, kl 11.07
Ega ma seda usugi, et kerge saab olema, aga...

Lasetele endile oleks parem mitmekesi koos kasvada. Teine võimalus oleks kaks kiirelt üketeise järelel saada, aga siis läheb see periood pikakas... Tean, et ma ei ole ise see inimene kes 4-5 aastat järjest kodus istuks. Lähen ise hulluks, ajan lapsed hulluks ja mehe takkajärele.

Noh, eks tulevik näita kuidas ja mis saab... :)
 
L. 23. aprill 2003, kl 14.16
Lapse paned lasteaeda, kus ta saab suhelda ja siis läheb juba kooli. Ainus häda on see, et ainus laps kipub olema liiga ära hellitatud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!