Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
Veed lahti
 
Mamm 23. aprill 2003, kl 13.00
Kallid naised, kes on sünnituse üleelanud. Kuidas nö "tehakse veed lahti?". On see valus? Ja üldse, millist sünnitust soovitate - vees vmm?
Ette tänades Mamm
 
Gissel 23. aprill 2003, kl 13.21
Veed kas tulevad ise ära või torgatakse sünnituslaual läbi.
Minul tulid veed ära 5 tundi enne sünnitust. Lihtsalt seisin, käis üks prõks (valu ei olnud mittemingisugust) ja vett muudkui voolas ja voolas. Esimese ehmatusega mõtlesin, et tore, nüüd on asjad seal maal, et teen püksi, aga õnneks nii hull ei olnud. Ma ei osanud absoluutselt mingit sünnitustegevust oodata, sest tähtajani oli 2 nädalat!
Läksin siis haiglasse; esimesed 4 tundi ei olnud mingit valu, valud olid viimasel tunnil ja oligi laps käes:) 2 sisemist ja 2 välimist õmblust (mida ma muidugi kõige rohkem kartsin), kusjuures neid ei tundnud ma üldse!
Öeldakse, et kui veed ära tulevad, siis on sünnituseelne valu tunduvalt väiksem. Mul vedas!
Tutvusringkonnas on aga enamustel alles laual looteveekott läbi torgatud.
 
Mamm 23. aprill 2003, kl 13.43
Aitäh!Sain hulga targemaks, kuid mida oskad mulle sünnitu poosidest rääkida?Paljud kiidavad vette sünnitamist?!
 
Gissel 23. aprill 2003, kl 16.06
Mina vette ei sünnitanud, aga kui ma peaksin veel sünniatama, siis kaaluksin kindasti seda varianti. Tundub loogiline, et seal vees on kergem majandada ja laps satub ka vähe sarnasemasse keskonda. Ma arvan, et tee proovi, hullemaks ei tee see seda protsessi kohe kindlasti!
Mina sünnitasin ikka laual, kuigi oleks võinud ka maas sünnitada (olin põrandal põlvili ja toetusin voodile). Tollel hetkel leidsin, et vaja ruttu lauale minna, et siis saab kiiremini kaelast ära ja nii läkski. Laual olin vist 10-15 minutit ja asi korras.
 
3 korda kogemust 28. aprill 2003, kl 01.35
P]hiline on leida endale v]imalikult mugav asend tuhude ajal ja niisuguses aendis s[nnitadagi.Peamine, mitte selili, sest lapsel on raske v'ja tulla ja Sul on kindlalt rebendid.Vee lahti tegemine pole mure, sest kas see toimub iseeneslikult v]i arsti abiga, valu pole.V]ta l'hedane inimene kaasa,sest vaimne pinge lisaks valule on suur.Hoia j]udu.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!