Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
long drink
 
ginger 30. aprill 2003, kl 19.14
Olen 4-nd. rase ja dringin iga päev vähemalt 4 longerot.Lohutage mind,et midagi ei juhtu.Püüan küll kogust vähendada ja iga päev luban endale ja titele,et see jääb viimaseks...Ehk on mõni veel sama probleemiga kimpus?
 
Tibi 30. aprill 2003, kl 21.58
Üldiselt on asi ikka nii,et soovitatakse väga väikestes kogustes ( pokaal-pool pokaali) punast veini nädalas või pool pudelit õlut nädalas aga ka see ei ole kindel kogus,sest kui sina oled jõbinas siis laps on väga pikaks ajaks purjus. Soovitan sul ikkagi see ära lõpetada,sest milleks mängida oma tulevase lapse tervisega? Ma ise sain just täna teada,et minu lapsel oli arengupeetus ja ainus mis ma arvan,et selle põhjustada sai oli tüli oma mehega-nii,et väiksemadki asjad võivad saatuslikuks saada. Parem joo soovitatud kogustes ja soovitatud jooke. Edu sulle,loodan,et kõik lõppeb sul ikka õnnelikult.
 
anthony 01. mai 2003, kl 12.15
Tütarlaps! Teil on selgekujuline alkoholiprobleem. Mine räägi sellest oma arstile ja kuula, mis ta Sulle ütleb, 4 longerot peaks andma kokku sama palju alkoholi kui paar pitsi viina päevas. Kui Sa soovid mingit tõsist motivaatorit mahajätmiseks, siis kujuta endale ette, et Su laps sünnib näiteks mitte välja arenenud pidurdusreaktsioonia, s.t. enesekontroll on nõrgenenud ja siis Sa pead temaga näiteks sõitma bussiga Tallinnast Tartusse ja ta karjub kogu selle tee ja kõik kaasreisijad on näiteks valmis Sind ja Sinu kisakõri pisikesteks tükkideks rebima. Ja selliseid olukordasid saaks Sul olema püsivalt kuni tema ca 10.eluaastani.
 
lillukas 01. mai 2003, kl 15.26
õudne....4 longerot päevas?????????
mille kuradi pärast sa neid kaanid siis??????
millist kaastunnet ja lohutust sa meilt ootad, kui ise oma lapse tervise ära rikud
??????

ei saa aru...
 
femme 01. mai 2003, kl 16.30
oi-oi. sinu laps võib küll väärarenguga sündida, kuna 3 kuu (ja sealt edasi) just see kõige olulisem loote arengus- siis arenevad välja tähtsamad organid.
see alkoholikogus, mis ema endale sisse kaanib, mõjub lootele mitu korda suurema kogusena....

kallis ginger, usun, et sul on kergem oma alkoholiisu taltsutada, teades, et sinu isude tagajärel võib keegi (sinu laps) eluks ajaks õnnetuks jääda.
 
anu 01. mai 2003, kl 19.54
just esemeste kuude ajal on platsenta eriti akoholi läbilaskev. Mitte tilkagi alkoholi raseduse ja rinnaga toitmise ajal!!!
 
Kati 02. mai 2003, kl 15.29
Appi ma küll pole rase,aga 4 longerost olen ma juba jumala täis! Kus su mõistus on?
 
Mari 05. mai 2003, kl 09.44
Kuule,tüdruk,sa ju puhas alkohoolik! Mine ruttu AA-sse ja katsu sellest lahti saada.On ju küll juhuseid, kus lapsed sünnivad alkohoolikutena, kuna nende "armastavad" mammad pole suutnud kärakapabemisega piiri pidada. Kus küll su mõistus on???????? Huvitav, mida ütleb selle peale lapse isa????
 
cathy 07. mai 2003, kl 11.46
katsu kuidagi ikka maha jätta.
tegelikult ei tea keegi, milline kogus alkoholi on lapsele kahjulik. (otsi kasvõi internetist vastavaid artikleid, neid leidub hulgaliselt). mõnes riigis on ametlik seisukoht, et kuni 8 ühikut alkoholi nädalas on lubatud, mõnes riigis on 4. enamasti arvatakse, et kindlam on ikka, kui üldse ei joo.
ja kui ikka palju joodud ja kahjustused juba tekkinud, siis võib ka lapse välimus olla teistsugune, mitte ainult iseloom. näiteks imeliku kujuga nägu, nõrk keha, nõrk mõistus, hüperaktiivsus jne. igasugused jubedad asjad.
loomulikult on võimalus, et midagi ei juhtugi (vt. asotsiaalide lapsi) ja sünnib terve laps. (alkoholist tingitud väärarenguid on vähem kui 1%). aga ära riski mõttetult.
kui kuidagi muudmoodi ei saa, siis nädalas ühe või paar longerot võid ju endale lubada, aga päevas 4 on kindlalt liiga palju.
räägi näiteks oma rasedusest sõpradele ja lähedastele (mehele eelkõige), nemad aitavad sul silma peal hoida, et sa lapsele liiga ei saaks teha.
 
tark 08. mai 2003, kl 16.02
sa eit oled küll enast segi nendest ginidest joonud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!