Rasedus
Kes oskab nõu anda?
Paulig 04. mai 2003, kl 20.39 |
Tere! Olen 21 aastane tütarlaps. Kevadel lõpetan kooli ja käin tööl. Olen mehega 2 aastat koos elanud. (Tuttavaks saime kui olin 14) Viimasel ajal oleme hakanud lapse peale mõtlema. Kuna oleme mõlemad küllaltki heal järjel ja ka vanematelt on abi saada siis rahaline olukord ei tohiks küll takistuseks olla. Kuid nimelt on probleem selles, et ma kardan kohutavalt kui mitte öelda lausa paaniliselt sünnitust ja sellega kaasnevat valu. Äkki on keegi midagi sellist läbi elanud või oskab muidu aidata? Kõik vastused on teretulnud.
L. 05. mai 2003, kl 08.33 |
jahhh 05. mai 2003, kl 09.39 |
oled veel nii noor, et võid lapsesaamisega oodata küll. seda enam, et kardad. kirjutad, et oled küllalt heal järjel ,miks sa siis vanemate toetusega kohe arvestad? ega sa seda last ju neile ei sünnita?
mis puutub sünnitamisse, siis nii hullud need valud nüüd ka pole!
ka mina kartsin, aga nüüd olen selle 3 korda läbi teinud ja elus pealegi! muide, sünnitasin esimest korda ka 21-selt.
tähtsaim aga on see, et küll iga asituleb siis, kuinselleks õige aeg on. nii sinulgi.
mis puutub sünnitamisse, siis nii hullud need valud nüüd ka pole!
ka mina kartsin, aga nüüd olen selle 3 korda läbi teinud ja elus pealegi! muide, sünnitasin esimest korda ka 21-selt.
tähtsaim aga on see, et küll iga asituleb siis, kuinselleks õige aeg on. nii sinulgi.
Milvi 05. mai 2003, kl 11.39 |
kiisumiisu 05. mai 2003, kl 12.07 |
Arstitädi 05. mai 2003, kl 12.38 |
Sünnitusvalude hirmus sünnitamata küll jätta ei tohi. Inimesed taluvad valu erinevalt, kuid sünnituse on siiani kõik naised ära kannatanud.
Epiduraalanesteesiat on võimalik meil ka teha, ent selle võimalikkuse igal konkreetsel juhul määrab anestesioloog.
Kui teil on tõepoolest hirm sünntuse ees, siis soovitan teil eelnevalt palju lugeda ning rasedaks jäädes hakata käima perekoolis, võimlemas jne, et aktiivselt sünnituseks valmistuda. See aitab kindlasti hirmust üle!
Epiduraalanesteesiat on võimalik meil ka teha, ent selle võimalikkuse igal konkreetsel juhul määrab anestesioloog.
Kui teil on tõepoolest hirm sünntuse ees, siis soovitan teil eelnevalt palju lugeda ning rasedaks jäädes hakata käima perekoolis, võimlemas jne, et aktiivselt sünnituseks valmistuda. See aitab kindlasti hirmust üle!
hiireke 05. mai 2003, kl 18.56 |
..sünnitasin 17-aastaselt..hirm oli meeletu, kui rasedusest teada sain, aga kõhu kasvades kahanes paanika..pealegi sain aru, et ega see üle ei lähe..:))
..sünnitus polnud sugugi hull ja hetkel, mil tütreraasu nägin, olin maailma kõige õnnelikum noor ema..
..nüüd olen 30 ja unistan kolmandast lapsest.:))
..sünnitus polnud sugugi hull ja hetkel, mil tütreraasu nägin, olin maailma kõige õnnelikum noor ema..
..nüüd olen 30 ja unistan kolmandast lapsest.:))
sass 05. mai 2003, kl 19.42 |
helen 07. mai 2003, kl 08.48 |
ma olin ka väga hirmul,kui olin rase.kuu aega enne sünnitust olin paar päeva haiglas isegi,nii õudne hirm oli.Siis kui sünnitusele minek oli ei olnudki nii jube kui arvasin ,valu vaigistamiseks sain kasutada mullivanni sünnitus möödus nii ruttu et aru ei saanudki.Ära karda ,pärast naerad ise ka et kardsid.
L. 07. mai 2003, kl 10.36 |
M 07. mai 2003, kl 10.39 |
Lisa postitus