Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
kuidas on võimalik?!
 
olki 13. mai 2003, kl 19.15
kunagi õige mitme aasta eest olin rase. See aga ei klappinud kuidagi minu ja minu perekonna plaanidega ja... Ma ei tea mis tänapäeval tehakse, aga tol ajal oli võimalik selline asi mida miniabordiks kutsuti (vaakummeetodil) ja seda tehti kuni 4. nädalani.

Nüüd sattusin segadusse. Ma nimelt (noor ja rumal vist) ei teadnud, et raseduse nädalaid loetakse viimaste päevade algusest... Minul käisid päevad 5 nädala tagant. Ehk siis: kahtlus tekkis seega alles 5. nädalal. Siis ootasin umbes 1 nädal, tegin testi, mis oli positiivne, läksin arstile, aga ultraheli ei näidanud midagi, tagasi ultrahelisse kutsuti nädala pärast jne No igatpidi läheb juba ebaloogiliseks et abort sai toimuda enne 4. nädalat? Või loetakse neid alguses ikkagi raseduse algusest? Igatahes ultrahelis märgiti loote vanuseks 3 nädalat mitte 7, mis oli möödunud viimatest päevadest...?
 
tea 13. mai 2003, kl 22.55
Tagantjärgi tarkus on täppisteadus. Kui UH-s näha polnud, siis võis sel ajal ka peetunud rasedus olla (rasedus jääb teatud arenguetapil mingil põhjusel "seisma")
 
ö 14. mai 2003, kl 10.21
Rasedus saab alguse tavaliselt nii kaks nädalat peale vimaseid päevi. See kaks nädalat arvutatakse tõesti päevade esimesest päevast alates. Seega kuigi raseduse nädalad arvutatakse viimaste päevade esimesest päevast on titabeebi tegelikult kaks nädalat noorem. Seega arvatava sünnitamise päev arvutatakse ka ütleme 30 märts aga tegelikult võib sündida ka kaks nädalat hiljem või isegi varem on loomulik.

Niisiis raseduse kestvus võis sul olla 5 nädalat aga tegelikult bioloogiliselt oli see see kolm nädalat.
Olen viimasel ajal asjasse vägagi pühendudnud, nii, et tean , et räägin asja.

Isegi mitme lapse emad ei tea tegelikult millal see õige rasestumine on toimunud , juhul kui nad ei ole just kell kaenlas seda last extra teinud ja arstide abi kasutanud.
Oma ema üllatas mind viimati lausega , et rasedaks võib jääda millal tahes. Tegelikult on asi sedasi , et ainult ovulatsiooni ajal just siis kui see munarakk eraldub ja siis ka 24-36 tundi .
Vot sedasi.
 
olki 15. mai 2003, kl 16.47
kogu seda ovulatsiooniasja tean väga hästi. ja tegelikult kõik klapib (ehk siis 5 nädalase tsükli kkorral 3 nädalat peale päevi sai see tõesti toimuda, aga see nädalate arvestamine ajab ikka totaalselt segaseks asja. Võiks ikka üks süsteem olla, mitte nii, et räägitakse küll, et nädalaid loetakse viimase mensa esimesest päevast, aga samas jälle kirjutatakse loote vanuseks 3 nädalat, kui viimasest on möödas 6 nädalat...
 
hmm 19. mai 2003, kl 15.06
Tavaliselt kestab rasedus 280 päeva ehk 40 nädalat viimase menstruatsiooni esimesest päevast, kusjuures viljastumine on toimunud umbes 14 päeva hiljem - nii ütleb ühe polikliiniku koduleht. Viljastumine toimub seega tõesti ca 2 nädalat peale viimase menstruatsiooni esimest päeva, aga neid rasedusnädalaid, mille järgi abordi tegemise võimalikkuse üle otsustatakse, loetakse ju ikka viimase menstruatsiooni esimesest päevast või kuidas?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!