Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
tahan head arsti jm
 
daisy 15. mai 2003, kl 16.02
Täna hommikul tehtud rasedustest näitas, et... jah.
Siit 2 küsimust:
1. Kumba arsti soovitate (vana arst välismaale rännanud) - Reet Lindströmi või dr Hiietamme Pelgulinnast. Muide, on viimane üldse mees või naine? Kurja arsti tüüp mulle ei meeldi. Lisaks, pean veel tõsiselt järele mõtlema, kas last üldse tahan :( Ning kui otsus on see "halvem", siis ei tahaks arsti, kes mind abordi mõtte pärast kohtleb kui mingit paha inimest.
2. Ja veel, mida minuga seal arsti juures ette võetakse (pole varem samas olukorras olnud). Vestlus, ultraheli, analüüsid, ...?
 
tydruk 15. mai 2003, kl 16.12
Mul oli jälle sedasi,kui ütlesin arstile,et ootan last siis ta küsis vähemalt 4 korda kas ikka tahan seda last.
Ta vist lootis,et lasen kohe krõks teha oma rasedusega.
Ma tõesti ei tea miks ta küsis nii palju kas tahan ikka seda last.No on ikka arstid tänapäeval.
 
piiks 15. mai 2003, kl 16.14
kahe otsaga asi kui noor arst siis mõistab sind paremini,kaasaegsem,vanemad kipuvad kritiseerima,kui otsustad kas laps jätta või mitte siis kui esimene soovitan jätta usu sa ei kahetse.olen ise olnud kahevahel ja otsustanud halvema kasuks ja kahetsen ja väga,võta noorem arst ja jäta tita alles see on minu soovitus otsustama pead siiski ise,ole siis tubli ja ilusat rasedust
 
lisette 15. mai 2003, kl 16.23
Hiietamm on naine ja teda küll ei soovita (selline kuri ja õel), Pelgulinnas on väga tore arst dr.Sokk (samuti naine).

Kõike head sulle!
 
daisy 15. mai 2003, kl 17.08
mhmh, vaatasin ka vanemaid teemasid ja hiietamme kohta öeldud nii halba kui head (halba siiski rohkem). asjalik, karm, õel. vahest kannatan siiski ära :) kirjutasin, et kurjad arstid ei meeldi, aga ega ma tegelikult nii hellik ei olegi. nt kui täna pelgulinnas aega kinni panin, siis registratuuri preili teatas kohe nagu muuseas ka abordi hinna (!). no samas, mis mul ikka shokeeritud olla - andis ju infot teema kohta, mida isegi kaalun. lindstömi kohta olen ka ise palju kiitust kuulnud, aga kuna tema juurde minemise võimalus on erakliinikus, siis tähendaks see visiit 250.- + ultraheli 350.- + analüüsid ??? tasu, mis on siiski päris valus.

aga siiski, mida siis täpselt minuga tehakse seal? olen ju esmakordne rase ja rumal seepärast. kas ma saan samal päeval tulemused teada? ultraheli JA analüüsid?

mis aga rasedusse või selle katkestamisse puutub, siis ühe arsti poolt- või vastuargumendid minu otsust ei muuda, mis nõu saab ta anda, kui minu elu kohta midagi ei tea. mees õige, aga aeg VÄGA vale :( ei kujuta ettegi, kuidas mehele seda uudist teatan. siiski valikut ei ole, see peab olema MEIE otsus
 
Pipi 16. mai 2003, kl 12.57
lisettele! See Sokk pole mingi hea arst. Mina tulin tema juuret ükskord ära pisar kurgus. Käisin tema läbivaatusel ja ta leidis seenhaiguse, millele määras ka ravi ja ütles, et kui ei aita, tulgu ma tagasi ja kaarti pole vaja siis alt küsida- ta jätab igaks juhuks enda juurde. Ei aidanudki ravi ja ma helistasin talle ning ta kutsus mind tagasi. Läksin kohale ja IGAKS JUHUKS küsisin alt registratuurist oma kaarti, mida ei leitud ja öeldi, et see on arsti käes. Kui ma üles tagasi läksin ja selle totaalselt pika järjekorra seal ära ootasin ja lõpuks sisse sain, vaatas Sokk mind pika pilguga ja küsis:"Kus teie kaart on?"
Rääkisin siis, mis mulle alt vastati. Ta käratas mulle, et kas ma pean kõikide haigused pähe õppima või (???!!!) No nii, lontis kõrvadega läksin siis Soku sabas alla ja pika kohmitsemise peale leiti sealt ka minu kaart- mina olin süüdi siis järelikult, et minu kaarti ei leitud.
Nii , üles kabinetti tagasi. Rääkisin ära, mis eelmine kord oli ja mis ravi ta mulle määras ja et ei aidanud. Tema vaatas mulle üle prilli vastu ja küsis kõige solvavamal moel, millega minu poole kunagi arsti juures pöördutud on: "Ja mis siis NÜÜÜÜD viga on?" Tundsin end nii halvasti- selline mulje jäi nagu oleks ma mingi lõdva kummiga plika, kes teda seal oma suguhaigustega iga nädal tüütamas käib. Olen abielus ja juba ühe lapse ema ning pole ka mingi eputis, et talle oleks pidanud minust paha mulje jääma. Ülejäänud aja olin vait ja ei rääkinud midagi. Ta vaatas mind läbi ja astus laua juurde ja isegi seda ei öelnud, et vaatlus on läbi ja ma võin riidesse panna. Seda tuli mulle ütlema õde.
Ma ei tea, kas tal oli sel päeval paha tuju või oli põhjus ma ei tea milles, kuid mind kohtles ta küll väga lugupidamatult. Oleks võinud talle ju ka vastu midagi krõbedat öelda, kuid pole ju selline inimene. seda tean aga kindlasti, et selle arsti juurde ei lähe ma enam küll kunagi, kiidetagu teda siis palju tahes.
 
sirtsponk 16. mai 2003, kl 13.47
See dr.Hiietamm ongi selline arst, kes pidi ka veel peaegu rasedusega ühelepoole saavatelt küsima, et kas ikka tahad seda titte või mitte. Ja arvan, et kui tema juurde lähed, siis tekib sul probleeme sellega, et kui otsustad tita alles jätta, et see saab suht raske olema, sest ta ei taha hästi jätta. Ja kui tahad siiski seda halvemat varianti valida, siis ta vist jääb sinuga rahule. Selline arvamus on mul tekkinud teiste kommenteerijate põhjal perekooli lehelt, isiklik kokkupuude puudub. Pelgulinnast võid valida kõikide teiste vahel suvaliselt, sest kellegi kohta ei ole miskit halba õeldud. Ise käin näiteks dr.Rohtmetsa juures ja vääga rahul.
 
nipi 16. mai 2003, kl 19.02
raseduse korral esmasel visiidil tehakse kõigepealt analüüsid, ja siis arvatavasti lähtutakse vastavalt analüüsi tulemustest. Sina ole arstile minnes enesekindel. Sest arstid on ikkagi sinu palgal mitte vastupidi. Sa maksad iga kuu mingi protsendi (kas see oli äkki 17%, ei mäleta täpselt) oma palgast haigekassale kust see arst palka saab. Nii et kapaga eneseusku ja arsti juurde.
Mis puudutab lapse saamise halba ajastust, siis äkki see polegi nii halb kui see esmapilgul paistab?
 
P 16. mai 2003, kl 23.32
Eestis on nii paljudel paaridel lapsesaamisega probleeme. Selle üle et oled rasedaks jäänud, tuleb siiski ainult rõõmu tunda. Kui hästi järele mõelda, siis millal on just see "õige aeg" lapse saamiseks. Alati on mingid probleemid, alati leiab mingi põhjuse, miks lapsesaamist edasi lükata. Kõlab väga vanamoeliselt, kuid siiski, kas tasub riskida abordiga, mis kõik Sinu hormoonid pahupidi pöörab? Risk võib olla küll väga väike, kuid siiski mitte olematu, et pärast aborti võib lapsi enam mitte saada.
Ise olen käinud pelgulinnas just selle dr. Hiietamme juures probleemiga, et ma ka esialgu kuidagi rasedaks ei jäänud. Ja siis kui ma uurisin, et kuidas asjale läheneda ja millised analüüsid peaksin tegema. Siis ütles ta mulle ülbelt vastu, et jah me oleme siin selline heategev asutus, kes igale inimesele tänavalt 1000-krooniseid analüüse hakkab tegema.
Loodan, et sellest jutust oli Sulle kasu.
 
Kaire 21. mai 2003, kl 17.32
Tere,

dr. Hiietamme juurde ma Teil kohe kindlasti minna ei soovita.
1. Ta on üks tige ja kibestunud vana naine.
Ise käisin ta juures mõned korrad ja sain sellest ainult suure stressi.
Kui vähegi rahaliselt võimalik, soovitan dr. Palo Medicrost, see on eraarst ja asub Tõnismäe polikliinikus.
 
ootaja 28. mai 2003, kl 10.13
Lugesin siit muljeid arstide kohta, ja kuna see on ÜLIMALT tähtis teema, siis otsustasin rääkida oma SUUREPÄRASEST arstist - dr. Veera Seleznjovast. Ta on lihtsat SUPER! Ärge vaadake, et vene nimi, ta valdab absoluutselt võrdselt nii eesti, kui vene keelt. Ta on mitu aastat töötanud Tln. raseduspatoloogias, teab mida teeb ja kuidas, aga kõige meeldivam on tema suhtumine... tal on alati aega ja tahtmist ärakuulata ja küsida/täpsustada mis ja kuidas on, soovitada, aidata... Olen ise lapseootel ja tema juurde minna ei olegi ebameeldiv (kuigi ma tgelikult pelgan arste). Ja kuigi ta töötab eraklinikus ja keegi võib öelda, et see on kallim, siis võin vastuväitks öelda, et kõige tähtsam on ikka OMA ja LAPSE/LASTE tervis! Kuudepikkuste järjekordade puudumine on kah eelis..
Selline on siis minu soovitus.
 
soovitaja 01. juuni 2003, kl 19.48
mina soovitaks dr. zuppingut, kes töötab pelgulinnas ja kel on ka eravastuvõtt (meedik). sünnitasin ta juures esimese lapse ja ta oli super - väga asjalik, sõbralik ja muhe, eriti sünnituse juures paremat ei oska soovitada. ning praegu käin samuti ta juures, teist last ootan. muidugi, ta on vist hästi populaarne, mistõttu talle on raske aega kinni panna - mina panen iga kuu järgmiseks kuuks aja.
 
E 02. juuni 2003, kl 20.15
suht vana teade, kui mina sattusin lugema, kuid soovitan igati Pelgulinnast dr. Marek Shoini ja Jana Klementsovi - mõlemad väga head ja inimlikud, rahulikud ja ka professionaalsed;
igal juhul ei soovita Pelgulinnast Selvetit - minu arvates pealiskaudne, riielda saab ikka ka tema käest jms. Esimesel võimalusel pistab haiglasse - eks seal uurime, mis viga, kui aega saab...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!