Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
diabeet ja rasedus
 
küsimus eetikast 20. mai 2003, kl 12.42
Ma olen mõelnud, et kas suhkruhaigel naisel on ülepea mõistlik lapsi soovida/saada? Sest küllalt suure tõenäosusega on ju lapsed haiged ja nii see haigus edasi kandubki....
Ise jätkuvalt hädas kõikuva veresuhkruga, mida ei saa ka korralikuks diabeediks tunnistada ja mis lapse kandmiseks ilmselt isegi hullem on kui päris diabeet.
 
nipi 20. mai 2003, kl 15.37
See on nüüd iga inimese enda sisetunde asi, sest tegelikult ei ole kellegi õigust keelata sulle lapsi.
 
Matou 20. mai 2003, kl 16.37
Miks peaks väitma, et diabeetikute lapsed on haiged? Kui ema suudab end raseduse ajal kontrollida ja veresuhkurt normis hoida, on lapski terve. Pealegi näitavad uuringud maailmas, et diabeetikute lapsed ei põe diabeeti, pigem on tegemist eelsoodumusega, mis ilmneb üle põlve - st. ohustatud on pigem lapselapsed. Eelsoodumus on ka diabeetiku õdedel-vendadel, ning ka selles liinis võib hiljem diabeet välja lyya. Kas see siis peaks tähendama, et steriliseerida tuleks ehk kogu suguselts?

Tänapäeval on diabeedi ravimismoodused ning kontrollivahendid nii head, et rase diabeetik, mida veel 10-15 aastat ettegi ei kujutanud, ei yllata praegu kyll kedagi.

Diabeet ei ole elulõpp või surmaotsus, diabeet on pigem elustiil, ning ykski diabeetik ei pea elus millestki loobuma. Ka mitte lastest. Oluline on vaid hea kontroll oma haiguse yle.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!