Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
Rasedus ja madal kehakaal
 
Laura 27. mai 2003, kl 09.24
Tere!
Olen 23. a ja kah kange titeisu peale tulnud. Muretsen aiult selle pärast, et olen väga kleenuke - 172 cm ja 47 kg. Rasvaprotsent on ka ainult 9. Kas see võib takistada rasedaks jäämist või (veel hullem) olla ohtlik nii mulle kui lapsele? Ja kuidas sünnitusega on? Kas keegi oskab soovitada, mida võiks süüa, et kaal tervislikult juurde tuleks (ise söön palju pähkleid, mett, lõhet jms)?
Ja teine asi - olen kuulnud, et juba paar kuud enne lapse saamist tuleks hormoontabletid ära jätta. Kas see vastab tõele? Ühele tuttavale tehti eile keisrilõige ja arst ütles, et just seetõttu, kuna ta tegi lapse kohe järgmisel kuul peale pillide ärajätmist.
Tänan juba ette kõiki, kes vastavad.
 
Eden 27. mai 2003, kl 10.46
Minu teada võib rasestuda kohe järgmises tsüklis pärast pillide ära jätmist. See on nüüd küll kahtlane jutt, et kerisrilõige tehti sellepärast, et ta rasestus kohe esimeses tsüklis pärast pillid ärajätmist. Kui kaalu juurde tahad, pead sööma rohkem, kui ära kulutad.
 
Sipsik 27. mai 2003, kl 10.57
Kehakaalu kohta ei oska sulle küll midagi soovitada, eks siis söö aga pähkleid ja mett... aga hormoontablettidel ja keisrilõikel küll nüüd mingit seost ei ole! Mis arst see küll oli? siis peab vist ikka hea haridus sel arstil olema:)
keisrilõike kasuks otsustatakse, kui:
- synnitus loomulikke teid pole võimalik (kitsas vaagen, liiga suur lood, lapse vale asend, platsenta täielik eesasetus, rebenemisohtlik arm emakal)
-tysistunud rasedus või synnitus (ohus ema või lapse elu: loote üsasisene asfyksia, platsenta enneaegne irdumine jms)
- ema põhihaiguse süvenemine (diabeet jms).

Kulla Laura.
Tegelikult on sedasi, et sinu organism ise "taastub" pärast pille. Mõni naine võib rasestuda kohe peale pillide lõpetmaist (sõltub ju ikkagi ovulatsiooni toimumisest), teine aga peab ootama paar kuud... Arstid küll ei räägi midagi taastumise vajalikkusest pärast pille. Ise jäin rasedaks tåpselt 4 kuud peale pillide ärajätmist. Lihtsalt enne ei tundnud ov toimumist absoluutselt. Viimasel yritamise kuul tundsin seda ja nagu näha- läks täppi!
Soovin Sulle siis triipe rasedustestil ja ära palju muretse!
 
Annely 28. mai 2003, kl 10.10
Kui pillide võtmise lõpetasin, läks aasta jagu aega enne kui rasedaks jäin alles.
 
kõhn 31. mai 2003, kl 17.25
Madal kaal võib tekitada probleeme rasedusega küll. Juba jäämisega aga kui sul päevad ikka on siis võiks nagu rasestuda ka. Mul oli sama mure ja kahe lapsega oli algul mingi müstiline katkemisoht, arvati et võib-olla kehakaalust. Ja see söömine ei aidanud miskit, lesimine ka - kaal ikka kukkus veel. Ja peale sünnitust ja imetamist läksin alati veel kõhnemaks kui enne. Igavene jama sellega, lausa kadestan neid paksukesi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!