Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
rasedaks jäämine
 
muri 02. juuni 2003, kl 19.03
Tere,

Soovin rasestuda ja tahaksin küsida sellist asja, et kas peale pillide võtmise lõpetamist oleks vaja teha ka mingi paus (nt mitu kuud?) võib ka kohe rasedaks jääda? Kas oleks mõistlik ära oodata ühed normaalsed päevad ja siis rasestuda? Küsin seda sellepärast, et ühed arstid soovitavad 5-6 kuud enne rasestumist pilli ära jätta, teised aga ütlevad, et kaho võib rasestuda? Kuidas kogemused teil?

Aitäh.
 
mammu 02. juuni 2003, kl 20.26
paljud rasestuvad kohe - peale pille.endal kogemusi pole aga hüva nõu saad www.perekool.ee rasestumise teema alt.trüki otsingusse (nt.pillid) ja leiad mida otsid....
 
vastus 03. juuni 2003, kl 08.51
Mulle ütles arst, et mõistlik on paar kuud oodata, kuna pillid on emaka limaskesta õhemaks teinud ja paari kuuga kaob pillide mõju ning emaka limaskesta õige paksus taastub.
Õige paksusega emaka limaskest aitab lootel paremini kinnituda.

Kuid paljud jäävad ka kohe peale pillide ära jätmist rasedaks ja ei juhtu ka midagi. Aga kui vähegi kannatab, siis oleks mõttekas 2-3 kuud oodata.

Edu ja päikest!
 
Heli 03. juuni 2003, kl 14.00
tavaliselt peale pikaajalist pillide võtmist on naise keha eriti altis rasedaks jääma ja paljud jäävad esimesel kuul kohe ning pole kuulnud et neil lastel midagi viga oleks olnud.
 
keski 05. juuni 2003, kl 16.59
Tegelikult see oleneb millised ja kui tugevad olid beebipillid. Osade pillide puhul koguneb kehasse aineid, mis pole rasedusele mitte head, teiste puhul aga mitte. Nii seletas mulle arst, kui sama asja küsisin. Minu puhul (võtan Microgynon'i) pole pausi vaja teha, sest väga väikese hormoonisisaldusega pidid need pillid olema. Küsi oma arstilt enda kohta täpsemalt. Helista, kui arstile aega ei saa.
 
kerli 06. juuni 2003, kl 16.05
Tere!

Küsisin arsti käest sama küsimust. Vastus oli selline, et ootama ei pea võib kohe üritama hakata.Aga alguses pidi olema raskusi rasedaks jäämisega. Oli ju tablettide võtmise ajal keha rasestumise vastu võitlema pandud. Omast kogemusest võin öelda niipalju, et aprillis lõpetasin tablettide võtmise, aga siiani rassedaks jäänud pole. Kindlasti ei ole see reegel.
Kõike head!
 
Katja 10. juuni 2003, kl 21.23
Mul soovitas arst pidada peale pillide võtmise lõpetamist paar kuud vahet,siis on organism tugevam.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!