Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
söök raseduse ajal
 
helena 03. juuni 2003, kl 15.34
Mida peab rase naine sööma,ma äkki söön valesid sööke ja toit ei sisalda piisavalt vitamiine.
 
Pipi 03. juuni 2003, kl 16.01
Söö just seda, mida tahad ja mille järgi isu on :)
 
milla 03. juuni 2003, kl 17.05
Kindluse mõttes võta vahel mõni kaltsiumitablett ja söö maksa ja loomaliha. Kaltsiumi sellepärast, et mudilane võtab su oraganismist kõik vajaliku ja varsti peale sünnitust hakkavad hambad lagunema. Maks ja loomaliha sisaldavad rauda, mille tase võib veres raseduse langeda. Aga ära nendega väga üle pinguta. Üldiselt söö ikka seda, mille järgi isu on. Organism reguleerib ise su tahtmisi.
 
marii 04. juuni 2003, kl 15.17
no maksa nüüd külle ei soovitata
 
Astra 04. juuni 2003, kl 15.32
Minu meelest peab vitamiine sööma ja pole midagi,et söön mida heaks arvan .Sest rase peab ikka mõtlema,et toit sisaldaks kõike mida organism vajab.Muidu äkki rasedus katkeb.
 
kärt 04. juuni 2003, kl 16.10
Raseduse ajal pead kahe inimese eest sööma,sest laps kõhus tahab ju ka süüa.
 
ellu 06. juuni 2003, kl 10.36
raseduse ajal pole vaja kaloreid kahe eest sisse vihtuda vaid pigem vitamiinine ja mineraalainete vajadus suureneb ja selleks tuleks mitmekylgselt toituda. Kuivatatud viigimarjad on väga kasulikud ja hoiavad seedimise korras ( kuid nendega ei tasu liialdada, 5-6 tykki päevas). Pigem osti vitamiine toitudest kui tablettidest!
 
Viki 12. juuni 2003, kl 09.47
toitumisnõuanded rasedatele on enamvähem samad mis üldise tervisliku toitumise nõuanded. Oluline on toidu mitmekesisus, soovitatakse süüa mitte palju korraga, aga sagedamini. See aitab vältida ka kõrvetisi. Tuleks juua ka palju vett (ca 8 klaasi päevas), see aitab vältida kõhukinnisust ja turseid. suvel kuumaga võib veepuudus põhjustada isegi raseduse katkemist.
Ära unusta valgurikkaid toiduaineid (munad, liha, juust), sest valgud on nö tita keharakkude ehitusmaterjal.
Vältima peaks (pool)toorest liha, muna, kala ning pastoriseerimata piimatooteid. Samuti ei soovitata maksa ning hallitusjuustu ning külmutatud tooteid.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!