Rasedus
söök raseduse ajal
helena 03. juuni 2003, kl 15.34 |
milla 03. juuni 2003, kl 17.05 |
Kindluse mõttes võta vahel mõni kaltsiumitablett ja söö maksa ja loomaliha. Kaltsiumi sellepärast, et mudilane võtab su oraganismist kõik vajaliku ja varsti peale sünnitust hakkavad hambad lagunema. Maks ja loomaliha sisaldavad rauda, mille tase võib veres raseduse langeda. Aga ära nendega väga üle pinguta. Üldiselt söö ikka seda, mille järgi isu on. Organism reguleerib ise su tahtmisi.
Astra 04. juuni 2003, kl 15.32 |
kärt 04. juuni 2003, kl 16.10 |
ellu 06. juuni 2003, kl 10.36 |
raseduse ajal pole vaja kaloreid kahe eest sisse vihtuda vaid pigem vitamiinine ja mineraalainete vajadus suureneb ja selleks tuleks mitmekylgselt toituda. Kuivatatud viigimarjad on väga kasulikud ja hoiavad seedimise korras ( kuid nendega ei tasu liialdada, 5-6 tykki päevas). Pigem osti vitamiine toitudest kui tablettidest!
Viki 12. juuni 2003, kl 09.47 |
toitumisnõuanded rasedatele on enamvähem samad mis üldise tervisliku toitumise nõuanded. Oluline on toidu mitmekesisus, soovitatakse süüa mitte palju korraga, aga sagedamini. See aitab vältida ka kõrvetisi. Tuleks juua ka palju vett (ca 8 klaasi päevas), see aitab vältida kõhukinnisust ja turseid. suvel kuumaga võib veepuudus põhjustada isegi raseduse katkemist.
Ära unusta valgurikkaid toiduaineid (munad, liha, juust), sest valgud on nö tita keharakkude ehitusmaterjal.
Vältima peaks (pool)toorest liha, muna, kala ning pastoriseerimata piimatooteid. Samuti ei soovitata maksa ning hallitusjuustu ning külmutatud tooteid.
Ära unusta valgurikkaid toiduaineid (munad, liha, juust), sest valgud on nö tita keharakkude ehitusmaterjal.
Vältima peaks (pool)toorest liha, muna, kala ning pastoriseerimata piimatooteid. Samuti ei soovitata maksa ning hallitusjuustu ning külmutatud tooteid.
Lisa postitus