Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
suits ja rasedus
 
Huvitatud 16. juuni 2003, kl 16.53
Tunnen huvi kas keegi rasedadest/noortest emadest suitsetab. Selle kohta on nii palju arvamusi, alates sellest, et suitsetava ema laps tuleb täisdebiil kuni selleni, et suits beebit üldse ei mõjuta.
Ise teen vahest suitsu kui närvid väga läbi. Harva ja vähe ning olen seisukohal, et see ei saa midagi hullu teha.
 
Arstitädi 16. juuni 2003, kl 19.58
Ma ei usu , et üks suits midagi teeb. Ent raseduse aegne suitsetamine on kindlasti väär tegu, kuna lapsel võib tekkida väga mitmesuguseid probleeme ning need ei pruugi alati avalduda sünnil, vaid ka kunagi hiljem.
Ise ka momendil lapseootel ning suitsu nurkaviskamine oli põhimõtteline liigutus. Igaüks suudab seda.
 
kiilaspea 17. juuni 2003, kl 09.18
ma ise ei suitseta, aga suitsuhaisus olen viibinud küll. siis küsisingi arstilt, et mis see halba teeb. ta ütles, et laps võib tulla alakaaluline või siis hiljem on natuke "aeglasema" mõtlemisega koolis jms. samas mainis ka, et ärgu ma pabistagu, mõni suitsetaja teeb viimase koni sünnitusmajas. see mind muidugi ei lohutanud.
kui suudad loobuda, siis tee seda kindlasti. aasta pärast tossa edasi kui tahad. parem karta, kui kahetseda.
 
emme 17. juuni 2003, kl 09.20
Viskasin kohe suitsu nurka kui teada sain, et last ootan.
Mul üks tuttav suitsetas nagu vana korsten terve raseduse aja. Nüüd on ta laps astmaatik ja pidevalt põeb kopsuhaigusi. Ise arvan küll, et raseduse ajal suitsetamise tulemusena.
 
krisu 17. juuni 2003, kl 12.18
Minu arst, ei soovitanud mul päeva pealt järsult suitsetamisest loobuda, sest see pidi jälle teistpidi kahjulik olema. Mómendil olen seitmendat kuud rase ja tõmban üks-kaks suitsu päevas.
Minu tuttaval on kolm last ja ta suitsetas kõigi raseduste aeg ja tal on täiesti normaalsed lapsed, siit järeldus kuidas kellelegi mõjub
 
Kalle 17. juuni 2003, kl 15.16
ma ten kah ühte naisterahvast,kes kah suitsetas raseduse ajal ja nüüd on ta laps nii kehva tervisega ,pidevalt kopsupõletik,väga kiiresti haigestub üldse ja ta on veel astmaatik kah.Lapsest on kahju!
 
Matou 17. juuni 2003, kl 18.16
Suic halvendab kõhus oleva lapse hapnikuvarustust. Ei pruugi midagi teha, kuid samas võib tekitada lootel arenguhäireid ning eriti ajuarenguhäireid.
 
kalli 19. juuni 2003, kl 10.06
Mina suitsetasin 11a järjest nagu korsten aga kui mehega titat planeerima hakkasime jätsin päevapealt maha. Lapse kandsin ilma suitsuta ja siiamaani muide (laps 2a) ei suitseta. Olen proovinud küll, eriti napsuse peaga, aga pean ütlema et ei saa enam suitsust sellist kaifi nagu ennem. Ühesõnaga, igatahes on parem kui sa raseduse ajal ei suitseta. Lapsest võib samamoodi nikotiinisõltlane tulla (karjub kogu aeg kuna väljaspool ema kõhtu ei saa ju enam suitsu) ja ka minu üks tuttav tossas raseduse ajal ning lapsel on nüüd vist krooniline bronhiit või midagi sellist.
 
mina 19. juuni 2003, kl 13.20
naistearst ütles, et paugupealt maha jätta ei olegi soovitav(juhul kui suits väga vastu ei hakka,siis ei taha iseenesest ju).
aga tõmbasin vähem ja laps on siiani küll terve olnud (9a), õpib ka ainult viietele ,muidgi peale sünnitust läks suitsuisu ära ja siiani ei taha,kuigi vahel jah piduse peaga proovitud a ei maitse enam nii kui enne.

nii,et ise pead teadma,sest ega ta hea ei ole,seda teab igaüks.

päikest:))
 
mina ka 20. juuni 2003, kl 09.47
Sitsetasin raseduse ja imetamise ajal, mitte palju kuid siiski.
Laps on praegu lapseootel, vanust 25. Terve, ilus,tark, edukas.
Kuid, kogu aeg piinab mind südametunnistus. jääb nohuseks-äkki
minu süü, ülikoolis korduseksam-jälle. Kas oli minu käitumine vale või õige, kes seda teab.Kuid piinelda kogu elu ka ei ole kerge. Soovitan südamest: püüa ikka maha jätta, endal on rahulikum ja võimalik, et lapsel ka vähem ohtu.
 
teadja 20. juuni 2003, kl 21.08
suitsetamine raseduse ajal,so.et lootel tekib hapnikupuudus,see parsib loote ajutegevust,arengut.Tagajarjed l66vad valja hiljem koolip6lves,madal v6ime 6ppida,probleemid arusaamisega yldse,siit ka kaitumise probleemid.V6ib kyll jatta maha kohe!
 
nipi 25. juuni 2003, kl 15.22
Paar kuud tagasi oli siinsamas naistedelfis artikkel sellest et suitsetajate laste hulgas oli suurem % hällisurmasid. Artikli aadress allpool.
http://woman.delfi.ee/tervis/rasedus/article.php?id=4857092
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!