Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
Haige
 
Patsient 17. juuni 2003, kl 11.22
Ootan kolmandat kuud beebit aga jäin haigeks. Pea on paks ja nohu ja köha on. Millega end ravida võin? Või pean kannatama. Kuidas see lapsele mõjub?
 
muski 17. juuni 2003, kl 11.35
foorumis käib tõesti professionaalseid arste vähe, pöördu ikka arsti poole, mitte siia foorumisse
 
Kuule kulla muski 17. juuni 2003, kl 11.54
Milleks olla nii ninatark. Kui tahan küsin siit ja kui sulle mu küsimus ei meeldinud siis milleks üldse kommenteerida.
Mis sa arvad, et ma nagu ei tea millega end ravida? Arvan teadvat aga tahtsin lihtsalt , et keegi veel kinnitab mu arvamust.

Arste siin kindlasti ei käi aga rasedaid raseda rubriigis ilmselt käib ja kindlasti ei ole ma ainus nohu põdev rase. Nii, et küsimus jääb samaks , et millega teised rasedad on end ravinud.
Sinul aga soovitan pöörduda mõne psüühilise poolega tegeleva arsti poole sest tundud hapu olema.
 
Rase 17. juuni 2003, kl 14.02
Kindlat rohtu olemas pole aga eelkõige kõik looduslikud vahendid. Joo palju vedelikku (tee?!) ja ära juurde külmeta. Kui palavik tõuseb võib võtta paracetamoli (mitte aspiriini!!!).
Saa ruttu terveks!
 
muski 17. juuni 2003, kl 14.12
tead kui sa oled kolmandat kuud rase ja sellise negatiivse suhtumisega siis see su beebile küll head ei tee. ma saan aru küll, et nohu kallal ja meel must, aga ikkagi...mina tahtsin sind lihtsalt aidata. Ja ma arvasin, et paremat abi saavad sinu olukorras anda sulle spetsialistid kui siinsed foorumi külastajad. Nii lihtne see ongi. Kas see inimene on kohe hapu, kes soovitab targematelt nõu küsima, pigem oled ise hapu ja hormoonide küüsis vaevlev inimene, et igale süütule kommentaarile nii ägedalt reageerid. No aga ma saan sust aru, olen ise ka rase olnud...
 
evaly 17. juuni 2003, kl 14.19
paracetamol
 
six 17. juuni 2003, kl 20.28
Ma olen kuuendat kuud rase ja mulle tuli ka kole köha kallale, mis oli sügav, sest ma köhisin hullu raginaga.Naistearst soovitas tarvitada kõiki köhasiirupeid, mis on käsimüügiravimid, siis ma panin õhtul ka vietnami salvi talla alla ja jätsin ööseks sokid jalga.palju tuleb ka kuuma teed juua, öösel eriti magada ei saa, sest seda röga tuleb nii et...Igatahes titale ei peaks see midagi tegema:)
 
muskile 17. juuni 2003, kl 21.37
Minu hormoonidega on köik ok. Ära muretse aga sinu vastus oli väljaloetult ninatark kuigi sa ehk nii ei möelnud ,noh aga välja kukkus sedasi.Sorry kui valesti möistsin.
Ma pole uldse negatiivne inimenegi ja kuna rasedus oli soovitud ja lausa oodatud siis miks ma peaksi olema negatiivne. Hoopiski väga önnelik ja rahul olev. Pealegi on see juba minu teine laps ning tunnen ennast muidu suurepäraselt.
Mure on mul tita pärast, et mida see rögisemine talle teeb ja kuna ma tean, et igatsuguseid rohte ma vötta ei tohi siis kusisingi.
Oligi kogu lugu.

Suur tänu köigile asistele vastajatele hea nöu eest. Proovin järgi.
 
muski 18. juuni 2003, kl 14.43
lugesin ise ka uuesti oma kommentaari ja mulle ei tundu tõesti see targutamisena. Sorry, kui sa seda nii mõistsid ja ikkagi ei tasu kohe niiviisi kõrri karata. Siin arvuti taga anonüümselt tahavad kõik kõigile halvasti öelda millegipärast, kui tegelikult on ju ikkagi teine inimene see, kellele halvasti öeldakse, mitte keegi anonüümne kommenteerija. Mul on hea meel, et oled õnnelik, nii peabki. Ei tee see rögisemine talle midagi ma arvan. Seda ma just tahtsingi öelda, et siin kõik tavalised inimesed lihtsalt arvavad, kuid kui küsiksild kelleltki päris arstilt, saaksid kindla vastuse ja ei peaks foorumist sellise probleemiga üldse abi otsima. Aga no eks sa ise tead. Mina pöördun teiste poole tavaliselt kogemuste vahetamiseks siis, kui ma arsti poolt abi pole saanud.
 
kalli 19. juuni 2003, kl 10.17
Ah, mis te vaidlete? Oli ninatark siis oli, ära pane tähele. Oma kogemustest võin öelda niipalju et mul oli ka raseduse ajal hirmus köha ja nohu (mul oli küll suurem rasedus 6k) ja mina sai apteegist sellist köharohtu mis oli apteegis valmis segatud, selline lagritsamaitseline (paljusid ajab see küll öökima) ja väga hästi aitas! Nohuga oli aga hullem. See ei tahtnud kuidagi üle minna, kestis mingi 2 näd või rohkemgi ja ma lasin mitu pudelit nohurohtu läbi pesemise (Olynth, Tyzine) enne kui lahti sain. Laps sündis terve kui purikas.
 
KAI 19. juuni 2003, kl 17.45
Ära karda et see rögisemine titale miskit teeb mul on kaks last, seega ka kaks rasedut olnud ja mina kasutasin ka käsimüügist ostetud ravimeid, mingi köhasiirup oli ja ninna lastav sprei, vist Olynth, nii et pea vastu, paratsetamooli, soojad sokid palju teed ja saadki terveks.
 
k. 20. juuni 2003, kl 15.23
ei tea kuidas sulle mesi meeldib - aga mulle aitas. Kuuma vette (ei tohi olla keev!) suur lusikatäis mett segada ja õhtul ära juua ja kohe teki alla - siis öösel parem magada ja järgmine päev hulka parem olla ka:)
 
leenu 21. juuni 2003, kl 21.57
Ära muretse. Ausõna, mina olin ka 11.rasedusnädalal külmetunud. Kartsin hullusti, ajasin raamatust näpuga järge, et mis parasjagu välja arenema beebil peab ja kahjustada võib saada. Oli tõeline hirm. Aga ei juhtunud midagi. Takkajärele tark olles oleks võinud arsti uskuda, kui ta ütles, et kõige olulisem formeerub esimese 10 nädala jooksul, hiljem toimub kasvamine suures osas ja siis ei ole oht nii suur enam kahjustatud saada lootel. Ära muretse, kui iga köha ja nohu loodetele mõjuksid, mis siis küll maailma rahvast saand oleks...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!