Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
infrapunasaun
 
Piia 19. juuni 2003, kl 10.14
Kas rasedale on lubatud?
 
kaisa 19. juuni 2003, kl 10.16
ei ole lubatud!!!!!!
 
eit 19. juuni 2003, kl 10.40
ei ole lubatud jah!!!!
 
remark 20. juuni 2003, kl 11.25
käin ise päris tihti infrapunasaunas ja sealsel infolehel on kirjas, et rasedad peaksid enne sauna kasutamist konsulteerima arstiga. Seega - pea nõu spetsialistiga.
 
rasedake 20. juuni 2003, kl 18.16
käisin enne ka infrapunasaunas ja plaan ka koju hankida, sest väga hästi mõjus.
Aga rasedana tuleks hoiduda seal käimast. Isegi infolehel lubatud 10 minutit. nimelt viidi varem läbi väikseid katseid, kuidas mõjub infrapunasaun rasedale ja tulemuseks oli see, et lootel tekkisid arenguhäired pea 80% käijatest, ilma et oleks seotud aeg, kaua saunas oldi. Nii - see on küll segane jutt, aga kahjuks pole ka täpsemalt kuhugi linki anda, ise kuskilt puu tagant (teadusajakirjast ikka) lugesin, aga ei mäleta, kust täpselt.
Põhjus, miks nt. tavaline saun lootele samamoodi ei mõju, on infrapuna kiired - neil on teine sagedus. Nii nad tungivad ilmselt kudedesse sügavamale ja lootevesi kuumeneb üle.
Erinevust märkad ju ka sellega, et infr. saunas hakkad madalal temperatuuril kohe higistama ja hästi palju, need ongi ip kiired, mis Sinu lümfiringest jääkaineid vabastavad. Nii intensiivne jääkainete väljutamine ei ole raseduse ajal samuti soovitav.
ootan , kuni olen jälle õnnelik ema ja siis lähen taas:)))
 
Triin 21. juuni 2003, kl 21.13
Tehti inimkatseid?!

:O
 
rasedake 27. juuni 2003, kl 12.49
noneh, tuleb nii valja...
Siin pole ju midagi uut - nt. HIV vaktsiini, mis Eestis kokku pandi, katsetati hakatuseks soome sõjakooli kursantide peal jne. Katseid on ju vaja, paraku keegi ei hoiata eriti ette:(
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!