Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
Alkohol
 
Mia 19. juuni 2003, kl 13.38
Mul mure, sain teada, et olen rase ... Rasedus pole oodatud .. Aborti ei plaani teha, aga esimestel raseduse nädalatel oli paar päris alkoholirohket pidu ... Nüüd nii hirm naha vahel ..
 
L. 19. juuni 2003, kl 13.55
Paras sulle. Kui pole oodatud, siis tuleb kaitsevahendeid kasutada ja vähem läbustada. Kasvata nüüd oma debiil üles kah.
Veelkord paras sulle. Siis ehk saad aru, et selliseid invaliide-värdjaid lihtsalt võiks vähen siin ilmas olla ja oma osa selliste tekkes on sinusugustel.
 
Sinule L. 19. juuni 2003, kl 14.19
Olen tarvitanud rasestumisvastaseid tablett 6 aastat .. Ja rasestusin tablettide võtmise ajal ..
 
lill 19. juuni 2003, kl 14.24
pane www.perekool.ee vestlusringis otsinguks alkohol ja tee omad järeldused, arvamusi on seinast seina. Õnne igatahes!
 
123 19. juuni 2003, kl 14.26
Tänitada nüüd küll ei maksa. Vaadake, kui palju on märtsis sündinud inimesi ja mis arvate, kuna seeme on idanema hakanud? Õige, kui mõtlete, et jaanipäeval. Palju siis ikka jaanipäeval neid karskeid on.
see, et sa alguses pidutsesid, ei loe midagi, ole kohe rahulik. Nüüd oled tublim ja hoidud sellest ,kuigi klaas shampust ei tee, mitte midagi, samuti klaasike punast veini. Minu arst rääkis ise, et ta terve raseduse aja jõi veini, sest tal oli isu. Laps on seevastu väga tark ja haritud. Nii et igasugune loogika puudub. See, kes elueest ennast hoiab st ei joo ega suitseta, võib samuti sündida väärarenguga järglane, nii et muretsemiseks pole põhjust. Loodus reguleerib kõike ise ja inimne ei saa kätt vahele panna!
 
to Mia 19. juuni 2003, kl 14.50
ära muretse. mul oli täpselt sama lugu. ja laps praegu 7 a. tubli, terve, nutikas ja igatpidi tore.
 
L. 19. juuni 2003, kl 15.06
Aga minu ühel tuttaval sündis raskelt haige ja täiesti debiilik ja teisel ei teatud veel mitu tundi peale lapse sündi, kas laps üldse elama jääb. Ellu küll jäi, aga on ka palju haige olnud, juba operatsioonil käinud ja praegu 2-aastane.
 
vihane 19. juuni 2003, kl 15.21
Mia,
ära muretse! Mul oli sama asi, pidutsesin raseduse alguses, kui veel ei teadnud, et last ootan. Nüüd on mul aga terve ja imearmas 3 aastane tütreke.
ja sina L!!!
ära käi siin oma väljamõeldud tuttavatest rääkimas! Vaevalt, et keegi sinusuguse tuttav suudaks olla!
 
L. 19. juuni 2003, kl 15.46
Sa oled ise väljamõeldud!!! Mul on üsna mitmeid tuttavaid, osa neist lapsepõlvest saati ja need on kõik minuga rahul, imestavad, kuidas olen suutnud oma probleemidega toime tulla ja nii rahulik veel olla. Teavad mu elust rohkemgi kui teie siin.
 
erina 19. juuni 2003, kl 15.47
Põhjus, miks need raskelt haiged lapsed sünnivad (nn. debiilik), on ikkagi enemasti geneetiline defekt, mis pannakse paika juba viljastumise hetkel, kui laps saab oma gen. pärandi vanematelt.

Alkohol võib kahjustada last loomulikult, aga kui oled edaspidi tubli, siis võib kõik hästi minna. Last kahjustavad tõeliselt Sinu pidev muretsemine ja see, kui lävid inimestega nagu L., kes lihtsalt nõmedusest mürki pritsivad.

ise olen praegu samuti rase ja ootan oma teist last. Ma arvan, et isegi haiget last võib tema perekond ja isegi (üllatus, üllatus) teised inimesed armastada ja võõrad vähemalt normaalselt suhtuda.

L, ja jutt, et värdjad võiksid olemata olla, on muidugi tore, aga mõttekaaslasi leiad sel teemal Hitleri -aegsetest koonduslaagritest. Hitler arvas täpselt samuti:)Õnne eeskuju valiku puhul.
 
L. 19. juuni 2003, kl 15.57
Hitlerist ei tea ma suurt midagi. Koolis vist sai õpitud natuke, aga mina õppisin rohkem teiste kui enda pärast. Igatahes ei mäleta ma koolis õpitust midagi.
 
tinz 19. juuni 2003, kl 17.31
L. Näha on, et sa midagi ei mäleta. Eriti mitte viisakusest, taktitundest ja empaatiast. Loodan, et mina sinu totrused, juhmused ja õelused ka hästi kiiresti unustan.

Et selliseid ilma tehakse!
 
pia 19. juuni 2003, kl 19.02
mia!
lohuta ennast kunagiste üliõpilaste- malevlaste pidude käigus hakkamapandud ilusaid, tarku ja andekaid lapsi vaadates :)
 
mjäu 20. juuni 2003, kl 09.58
L.-ile
Sa pead vist selle tuttava all silmas oma ema ja selle debiiliku all, kelle su tuttav valmis meisterdas, ise-ennast. Sest normaalne sa nüüd küll ei ole.
Ja üldse võiksid sa oma sappi kuskil mujal rubriigis loopimas käia sest ema sa pole ja vaevalt, et kunagi ka saad. Aga kõva sõnavõtja oled küll sel teemal.
Lausa paha juba lugeda.
 
muti 20. juuni 2003, kl 10.07
sa L. mine pane ennast põlema!!!!!!!!!!
 
Mia 20. juuni 2003, kl 10.24
Tänud kõigile, kes positiivsete kirjadega abiks olid!
 
L. 20. juuni 2003, kl 11.29
Minu ema ei joo absoluutselt ja pole ka kunagi joonud. tegu oli mu kunagise õpetajaga ja see teine on mu lapsepõlvesõbranna.
 
mjäu 20. juuni 2003, kl 12.22
Nüüd pilt selge.
Koolis käiakse selleks, et targaks ja harituks saada. Sina L.koolist midagi ei mäleta, see tähendab, et sa oled loll ja harimatu.
Ja siis on sul veel sõbranna ka su oma sõnade järgi debiilik.
Hale hakkab sinust lausa.
 
L. 20. juuni 2003, kl 13.20
Lollakas. Mitte sõbranna pole debiilik. Ära, kuramus, vääna sõnu vastupidiseks.
 
kalli 20. juuni 2003, kl 14.40
Masain ka nüüd aru. L.-i õpetajad ja sõbrannad on alkohoolikud. Pole siis ime et teda ka alkohoolikutest meeste poole tõmbab!
 
No nii 25. juuni 2003, kl 12.33
Kui tead, et rase oled, siis väldi alkoholi ja ära suitseta. Üks klaas veini vahest (kui tõesti ainult üks ja ainult mõnikord raseduse ajal) ei tee lapsest "debiilset", nagu siin on väga otsekoheselt öeldud. Tõsi küll, alkoholi ja suitsu mõjud on lootele tugevamad just raseduse esimese kolme kuu jooksul. Alkoholi tarvitava ja suitsetava naise lastel on tekkinud kahju näha tavaliselt näiteks lapse füüsilise kasvu aeglustumisena ja õppimis-/keskendumishäiretena koolieas jne. Väärarenguid tekitavad üldjuhul hoopis geneetilised muudatused ja nende vastu midagi ei saa. Head rasedad, ärge nüüd oma mõistust ka kaotage ja reaalsust unustage ja oma teadmatust avalikult eksponeerige vaid pidage nõu hoopis oma naistearstiga! Ühe sõanga: kui oled rase või kahtlustad et oled, ära suitseta ega joo. Aga kui korraks pidutsesid ja ei teadnud, et rase oled, siis ei tasu sellega piinlema jäädä vaid hoidu vastavast tegutsemisest hiljem kogu raseduse jooksul ja hoolitse muidu kah enda ja loote tervise eest.
 
Lind 26. juuni 2003, kl 20.48
erina: enamus raskelt haigeid lapsi geneetilise defekti alla, mis tekkis viljastumise hetkel, ei liigitaks. Olen geneetikuga konsulteerinud ja esitasin ka selle küsimuse, tema vastas et enamus arenguhäireid tekib siiski raseduse käigus ja pole geenidega seotud. Igasuguseid arenguhäireid on nii palju, aga enamus neist rasedustest katkevad, ükskud ei katke.
Kuid teema autorile: ei usu siiski et see alkoholi tarvitamine suurt midagi tegi. Kui oleks teinud, siis oleks rasedus katkenud või katkeks kolme esimese kuu jooksul. Loodus tõesti reguleerib ja ega rasedus ei teki sugugi lihtsalt, selleks peavad siiski teatud soodsad tingimused olema.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!