Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
appi, olen rase
 
mina 30. september 2003, kl 08.45
mida ma tegema peaksin sain just teada paar päeva tagasi, et ootan last. Olen otustanud abordi kasuks aga kas see pole liiga riskantne?
 
pole midagi teha 30. september 2003, kl 12.04
ei tea kui vana sa oled, aga kui olukord seda nõuab siis pole jah midagi teha
 
minademina 30. september 2003, kl 12.20
kindlasti on see riskantne... soovitan mitte teha!, kui just muidugi tõesti toime ei tuleks muudmoodi...
 
mari 30. september 2003, kl 18.35
miks sa abordi kasuks peaksid otsustama?
 
õnnelik ema 30. september 2003, kl 19.53
miks sa peaksid seda tegema. olen ise imearmsa 5 kuuse tütre ema, ootasin rasedaks jäämist 10 aastat. see vaev-kurbus-ravimid-arstid....aga lõpuks see õnn ja teadmine et olen rase-ma ei vahetaks seda hetke millegi vastu oma elus. mõtle ikka sügavalt järele, kas tõesti pole võimalust alles jätta.
 
caty 30. september 2003, kl 20.31
ka minul oli plaanis abort teha alguses kui teada sain et rase olen, sest arvasin, et olen selleks liiga noor(18) ja et ma ei saa hakkama, kuid kui arsti juurde läksin ja ultrahelis käisin siis muutus mu meel päris kiiresti....kuidas tappa endas kasvav laps.......kuid jah kui asi väga viltu on et pole kedagi kes toeks oleks siis võibolla on abort mõtlemist väärt
 
Naine 01. oktoober 2003, kl 14.12
Kui lapsel on kindel isa olemas, kes ta ka omaks tunnistab, siis minu arvates sünnita kindlasti. Eriti veel siis kui see on su esimene tita. Kui ta isa pole temast huvitatud, siis on olukord natuke nutusem. Eks see väga raske otsus ole. Pead arvestama, et abordiga võid sa endal tervise rikkuda. Mina siiski soovitaksin sünnitada.
 
anniki 01. oktoober 2003, kl 23.17
käisin just "toredal"leheküljel.mine vaata mis moodi näevad välja "abordilapsed".www.hosiana.ee vaata ja mõtle kas sa suudad teha seda oma lapsele või mitte!!!
 
anniki 01. oktoober 2003, kl 23.19
täpsustan
www.hosianna.ee/abort/pildid.php
 
pille 02. oktoober 2003, kl 12.06
Olen esmakordne rase.Käisin vaatasin just neid pilte,see on lihtsalt jube.Ma ei teeks kunagi midagi sellist.
 
õud 10. oktoober 2003, kl 16.21
http://www.hosianna.ee/abort/pildid.php
 
monika43 14. september 2017, kl 10.54
Tere!
Lugesin siinseid postitusi. Abort on muidugi kohutav, ennekõike mis puudutab raseduse katkestust peale menstruatsiooni ärajäämist.

Olen ise 5 lapse ema ja rohkem lapsi lihtsalt enam majja ei mahu. Peale selle ei tohi ma tavapäraseid hormoontablette raseduse vältimiseks võtta, sest mul on maksa puudulikkus. Viimased rasedused on minu tervist väga rasinud. Mu mees on perekonna toitmise nimel töökoorma all ägamas jne, jne....

Sellepärast uurisin, kas on loomulikke lihtsaid meetodeid, kuidas vältida, et viljastanud emarakk ei jää emaka seina külge kinni. Ja ma leidsin selle meetodi:

5 - lapse emana tean juba täpselt, millised rasedunähud mul on. Niipea, kui viljastanud munarakk on mu emakasse jõudnud, toodab mu keha rasedushormooni, mis põhjustab minu puhul järgmisi nähtusi: suurenenud higistamine, rinna paisumine ja tundlikkus, tujukus, isu muutus, mõinikord ka kaalu tõus vaatamata tevele eluviisile, magusaisu kaotus ja sagedane urineerimine.
Nende nähtuste ilmnemisel tuleb kiiresti tegutseda, sest nähtude ilmumise hetkel on menstruatsioonini ca 1-2 nädalat aega. (Ovulatsioon ei ole igal naisel sarnastel päevadel)

Ma võtan iga tund 0,5 g Vitamiin C. Kui kapslid ära lõppesid, võtsin vitamiin C pulbrit u. kolmandik teelusikatäit poole tassi vee peale. Vitamiin C vähendab nende rasedushormoonide tootmist, mis soodustavad limaskesta tekkimist emaka seinale. Tagajärg on see, et viljastanud munarakk ei saa emaka seinale kinnituda, ei saa moodustada platsenta ja muu vajalik loote arenguks. Munarakk libiseb ikka rohkem ja rohkem emakakaela suunas allapoole, kuni algab menstruatsioon. Selle meetodi toetamiseks jõin päevas ühe kannu rohelist teed ja ühe kannu piparmündi teed, test need looduslikud ained soodustavad menstruatsiooni. Meeldiv kõrvaleffekt oli see, et kaotasin kaalus vähemalt 1 kilo, sest protseduur kestis minul 5 päeva. 6.-l päeval hakkasid mu päevad.

Muuseas kasutan menstruatsioonitassi. Sellega on mul parem ülevaade sellest, mis minust välja tuleb. See mis välja tuli, ei olnud mingil moel loote moodi. Nii varases staadiumis on tegemist vaid nö rakukogumiga. Süda, aju ja muud organid hakkava arenema alles siis kui platsenta on olemas. Optiliselt näeb see välja nagu tavaline vereklomp, muud ei midagi. Meetodi lõppedes on menstruatsioon suuremate pingetega kõhus. Mul suuri valusid ei olnud, ainult natuke survetunnet. Verd tuli pisut rohkem kui tavaliselt, aga see on ju ka arusaadav.

Arusaadav on ka see, et sada meetodit keegi ei kuuluta. Kiriku mõju meie ühiskonnas on suhteliselt suur. Abort ei ole ju ka tasuta protseduur. Arstid tahavad ju ka palka saada... Aga mõtlema paneb asjaolu, et selle nipi sain just ühelt haigeõelt, kes ütles, et see on haigeõdede seas laialt levinud tarkus.

Kõige lõpuks pean lisama, et see meetod ei ole tervisele nii suur risk kui oparatiivne abort. Üleliigne C-vitamiini kogus väljub meie kehast uriiniga. Mõni väidab, et suur kogus vitamiin c põhjustab kõhulahtisust, mina seda ei täheldanud. Kes aga tahab vastupidi rasestuda, see peaks ülalnimetatud aineid pigem vältima. Lugesin hiljuti ühe naise sissekannet, kes kurtis, et tema varajane rasedus katkes piparmündi tõttu, sest ta ei teadnud, et piparmündi teed peab vältima raseduse ajal.

julgust soovides,
Monika
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!