Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
kuidas öelda et olen rase..
 
mina...... 10. august 2004, kl 18.03
mul on nimelt selline mure, et ma olen teist kuud rase ja ma pole sellest veel emale julenud rääkida.. kuidas talle seda öelda.. ma kardan .. palun andke nõu...
 
Seeneke 10. august 2004, kl 18.30
kui vana Sa oled?
 
mina...... 10. august 2004, kl 20.19
praegu 18... aga ma olen alati kartnud emale tähtsatest asjadest rääkida... mitte et ta aru ei saaks.. ta on normaalne .. aga ma lihtsalt kardan enda asjadest rääkida...
 
kata 10. august 2004, kl 21.58
Vaata, on asju, mille rääkimisest lihtsalt ei pääse. Ükskord ikka pead rääkima. Parem teha seda kohe.
Võtagi seda nii ja räägi kohe otse, mis sa asjata piinled.
 
milla 11. august 2004, kl 08.33
Mul oli omal ajal sama hirm, olin 19, elasin ema-isaga veel. Lapse isale ammu öeldud, oma emale ei julenud. Kirjutasin siis hommikul kirja ja panin enne tööle minekut padja alla. Teadsin et kui õhtul tulen, kiri on loetud. Oligi. Ema küsis ühte-teist, oli palju lihtsam sellest rääkida.
 
... 11. august 2004, kl 10.25
... tõenäoliselt on Sinu ema ammu asjale pihta saanud, lihtsalt ootab, millal Sa talle räägiksid! Minu ema teadis minu esimesest rasedusest juba ennem mind (olin siis noor ja rumal) ja kui paar päeva tagasi mehega talle teisest lapselapsest läksime rääkima, siis ta muigas ja ütles, et ma juba mõtlesin, et huvitav, millal siis mulle lõpuks räägitakse?!-) Ja nädalaid alles 10.?
Vali lihtsalt sobiv moment, kui kahekesi olete ja ütle, et Sul on talle üks tähtis uudis rääkida jne. Pärast ajab sind ennast muigama, et kuidas sa küll sellist asja ei julgenud rääkida!
 
. 11. august 2004, kl 11.24
Mu ema sai ka ise aru. Kui rääkima läksin, käed värisesid ja pisarad jooksid endal, vastas ema, et MA TEAN!
 
mina...... 11. august 2004, kl 14.05
ma eriti ei tahaks uskuda et ta midagi teab... sest siis kui mul päevad ära jäid tegin ma emale teatrit ja kasutasin sidemeid... aga ma arvan et ta ei rõõmusta selle üle eriti sest vamematel on ju seline jutt et enne tuleb kool ära lõpetada ja siis paar aastat tööd teha ja alles siis laps saada... aga jah eks ma pean varsti talle sellest rääkima...
 
. 11. august 2004, kl 21.50
Aga mul sama lugu...ema tavaliselt väga karm olnud ja kool pooleli. Seepärast jubedalt kartsingi aga nüüd on ta hoopis teistsugune ja suhtub paremini minusse
 
üxnaine 12. august 2004, kl 15.05
Oh, kullakene! Ega see asi tuleb nagunii ära rääkida!!! Ja see jutt, et enne kool ja... see on igivana jutt... ikka saadakse lapsi ja rõõmustatakse nende üle kogu perega... lapse pärast ei jää midagi katki :)

Ma usun, et su ema hoopis rõõmustab koos sinuga (kui olete selle mõttega harjunud)
 
mina...... 12. august 2004, kl 17.46
ma loodan ka et ta rõõmustab...
 
Mai 12. august 2004, kl 22.27
mina olin ka 18, ja ma ei lootnud, et rõõmustab, ei rõõmustanudki, kuid aimas ise ja peale asjade rääkimist võttis olukorra omaks, ja oli mulle igati toeks. lõpetsin kooli ja nüüd on minu laps talle kõige kallim lapselaps. ma nüüd 29 ja tänu emale olen kõik tehtud saanud, mis vaja. praegu olen igati õnnelik pere inimene ja amet ja haridus olemas.
aitaksin omi lapsi ka kindlasti sellises olukorras. usun et sinu emagi teeb nii.
 
MUPET 13. august 2004, kl 12.11
Aga mina olin üle 5 kuu rase kui ema mulle käratas, et mis sul viga on, et ei või vett kanda, et rase oled või? Käratasin vastu, et olen jah.
Vee kandmine seisnes selles, et pidi kaevust pumpama ja siis aeda suurde tünni kandma, üles upitama ja kallama. Sellest upitamise osast ma keeldusingi. Tegu oli vanaema maakohas oleva kapsamaaga.

Ema arvas, et niisama klähvin ja käskis töö valmis teha ( olin 23), arvasin, et tehku ise ja kordasin, et olen viiendat kuud rase. Emal pidid silmad peast ära kukkuma, ei uskunud.
 
mina...... 13. august 2004, kl 18.50
 
Katja 14. august 2004, kl 16.30
mina ei julgenud oma vanematele teatada... Gümnaasium oli äsja seljataha jäetud ja teenisin suvel lapsehoidmisega raha, siis ühel õhtul, kui last hoidmas olin, helistasin vanematele, et üritasin sellest juba varem juttu teha aga argus sai võitu, ootan last. vanemad rõõmustasid telefoni otsas ja ütlesid, et ärgu ma telefoni arvet tehku, koju tulen saame rääkida :)
 
ham-hamm... 19. august 2004, kl 19.47
mul oli nii: kui mutt hakkas rääkima, et pane endal kooliks asjad valmis jne, siis teatasin, et kooli ei lähe, et rase olen ja siis ta ahmis õhku ja küsis, et mida ma siis teen, vastasin, et õhtukooli lähen ja nii oligi, läksin veel ülikooligi pärast
 
idk.. 08. märts 2018, kl 09.40
ham-hamm... Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> mul oli nii: kui mutt hakkas rääkima, et pane enda
> l kooliks asjad valmis jne, siis teatasin, et kool
> i ei lähe, et rase olen ja siis ta ahmis õhku ja k
> üsis, et mida ma siis teen, vastasin, et õhtukooli
> lähen ja nii oligi, läksin veel ülikooligi pärast
 
13 08. märts 2018, kl 09.41
mida ma tegema pean kui ma olen 13 ja võimalik et olen rase aga ei suuda oma emale sellest rääkida
 
ema 5-le 09. märts 2018, kl 09.47
Kui oled 13 siis ilmselt sa ei soovi sünnitada ja last?
Seega pead KOHE emale rääkima, et kardad, et võid rase olla. Tema teab, kuidas ruttu arstile saab, tuleb kaasa, julgustab jne.
 
kk 23. mai 2018, kl 18.09
Kui olen rase ja( 16-aastane) ja kardan emale ôelda et Olen rase siis kuidas ma peaksin talle lähenema jutuga et ma olen rase.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!