Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
katkemine või päevad???
 
nips 14. oktoober 2005, kl 16.45
Mõned nädalad tagasi kirjutasin siin, et tegin rasedustesi ja teine triip oli õrnroosa.Ning 2 kuud tagasi tegin selle hirmsa asja, abordi.Ootasin oma päevi ja kahtlustasin rasedust, kuna päevad ei olnud üle kuu aja alanud.
Täna hommikul tahtsin kahtlusele jälile saada ja uut testi tegema hakata.Kuid hommikul lõi kõhtu päevade moodi valu ja järsku hakkas verd tulema.Imelik klomp oli ka sideme peal.
Mis see nüüd on, kas hakkasid päevad või oletatav rasedus katkes iseenesest?
valusid ega midagi pole.
Aidake!
 
ei tea 14. oktoober 2005, kl 16.47
mine kiiresti arstile

klombid on ka teinekord päevades :S
 
l 15. oktoober 2005, kl 09.49
peale aborti võivadki päevad natuke klimbisemad olla
 
kaastundlik 15. oktoober 2005, kl 12.01
Kunagi tehtud abordi tõttu mul lapsi ei ole-olen juba 44 aastane! Kallid noored naised! Mõelge ikka ka enne kui sellise sammu teete. Aastaid hiljem nägin filmi "Hääletu karje"-filmitud oli aborti seest poolt emakat. See väike olend ei ole loode-see on inimene ja tunneb valu ja nutab ,kui teravad riistad tema küljest tükke kisuvad. Algul tükk kätt, siis rebitakse pea otsast ja nii kogu keha. Väike tahab eemale põgenda tapariista eest ja nutab suuke lahti-kuid pääsu ei ole... Kes ütles, et tegu pole inimesega? Kes ütles ,et see ei ole mõrv? Kuidas siis seletada süütunnet naisel, võibolla kogu eluaeg? Miks pärast hamba väljatõmbamist sellist tunnet ei ole? Ehk ei olegi inimesel ainuõigus oma keha üle otsustada ja elukese üle, kes talle on hoida antud? Rääkimata pärast aborti tulevatest võimalikest põletikest ja viljatusest ja ka varajastest rinnavähkidest. Sellise tehtud teo tagajärjed võivad saata inimest terve elu, kuigi kohe ei pruugigi kõik ilmsiks tulla-alles aastaid hiljem. Justkui needus võib naise elu jälitama hakata, sest tegu on mõrvaga ja süüta vere valamisega. Mõelge ennem-ELU ON PÜHA JA SINA EI OLE TEDA ANDNUD, SINA EI SAA KA VÕTTA.
 
noor naine 15. oktoober 2005, kl 13.58
mitte ei saa aru, kuidas moned ikka tänapäeval rasedust ära hoida ei suuda, ei oska, ei taha ja valivad "kergema" tee-abordi. On ju miljoneid voimalusi soovimatut rasedust ära hoida?! Minu esimene rasedus katkes ja seetottu tehti "puhastus". Jube sona sellise asja jaoks ja veel jubedam on see, kui arst tuleb pärast rääkima, et oli palju materjali... See pole materjal, vaid laps, mille kaotasin! Seetottu ei moistagi naisi, kes vabatahtlikult, süüdimatult sellise sammu ette votavad. Kahju küll, kuid see ei ole sobiv rasedusest hoidumise/loobumise viis.
 
saan aru 15. oktoober 2005, kl 19.31
Abort on halb, aga ei tohi mõista hukka neid, kes selle tee on valinud. Me ei tea, mis põhjustel ja sellepärast ei ole meil õigus neid arvustada.
Aga see, kui hoolimatud inimesed on: just sain teada, et mitu inimest mu sõpruskonnast kasutab rasedusest hoidumiseks vaid päevade lugemist! See ajab vihale. Et siis ükskord öelda, ups, juhtus!....
 
nuku 17. oktoober 2005, kl 00.06
Jah..aga vahel on bort ainus pääsetee. Minul kahjuks ka seekord oli tegu arstide soovituse...Mitte mu enda tahtega. Ei oleks elu sellel väikesel õieti olnudki..:(.
Kuid lootus jääb. Ja tõesti soovin ,et mõnujahile minnes ikka arvestataks nende ohtudega..
 
rubiin 17. oktoober 2005, kl 13.52
ei ole mõtet enam nämmutada selle abordi kallal!! mis tehtud, see tehtud, aega tagasi keerata niikuinii ei saa ja seega las olla mis oli. elame edasi.
minul oli katkemine selline nagu kirjeldasid. et kõigepealt päevad ei alanud õigel ajal, läksid üle ligi 2nädalat, siis korraga hakkasid ja olid vererohked, ja samuti oli suurem klomp sidemes. tavaliste päevad ajal on ka olnud, aga ikka silmnähtavalt väiksemad. ja sel korral kestsid päevad ka tavalisest pikemalt, umbes poolteist nädalat. algul ma seda ei teadnud ega osanud ka kahtlustada, alles hiljem sain teada, et selline asi juhtub tihti nö esimese rasedusega ja tihti naised ei teagi, et on rasedad olnud. muidugi ma ei tea kindlalt öelda, mis sinuga toimub, sest sul selline värk peale aborti, aga kui sulle ei anna rahu see või tunned end halvasti, siis pöördu kindlasti arsti poole. veel- minul hakkasid ka esimesed päevad ligi kuu peale aborti.
 
grr 17. oktoober 2005, kl 14.37
kuule kaastundlik.
ise veel nii vana ja loll ka veel pealekauba!!
meil tehakse siiski aborti 11.rasedusnädalani.
loode hakkab valu tundma alles 29. rasedusnädalal, nii, et ära nyyd seleta siin oma lolle väljamõeldisi!
 
hmmm 17. oktoober 2005, kl 15.22
kaastundlikule: ma arvan, et ei ole mõtet seletada arbordi tegijatele üksipulgi kuidas asi toimub!! neil ju nagunii halb tunne sellepärast!! pole mõtet teha asja nende jaoks veel valusamaks. aga mõnikord lihtsalt on selline variant paratamatult parim.
to noor naine: tead, et mõnikord rasedusvastased vahendid veavad lihtsalt alt, kuigi teed kõik, et rasedaks mitte jääda.
 
nips 19. oktoober 2005, kl 12.04
täna tegin uuesti testi ja ikka sama lugu.Üks tugev triip ja teine vaevu märgatav.Aga veritseb ikka.Ma ei saa aru kas siis on päevad või mitte.
 
Arabella13 20. juuni 2021, kl 17.15
Olen 13 aastane tüdruk ja mul pole päevasi olnud ebanormaalselt kaua. Umbes 5-6 nädalat, enne seda oli kõik ok ja päevad olid normaalsete vahedega. Mida teha? Emale või arstile ka piinlik rääkida...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!