Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
topeltkodakondus
 
liu 27. oktoober 2005, kl 19.15
On kellelgi kogemusi valismaal syndinud lapse topeltkodakondsusega? Eesti seadus yhelt poolt ytleb, et eesti kodanikul ei tohi olla teise riigi kodakondsust ja samas:

§ 3. Mitme kodakondsuse vältimine
Isik, kes lisaks Eesti kodakondsusele omandab sünniga ka mõne muu riigi kodakondsuse, peab 18-aastaseks saamisel kolme aasta jooksul loobuma kas Eesti või mõne muu riigi kodakondsusest.

Mida voib kaasa tuua topeltkodakondsuse omamine? On se pigem positiivne voi oleks parem valida yks? Kel on kogemusi voi teadmisi?
 
ter 27. oktoober 2005, kl 19.42
Enamik riike ei võimaldagi seal sündinuile enam kodakondsust. nt euroopas sünnitades ei saa laps küll ühegi riigi kodanikuks automaatselt.
 
liu 28. oktoober 2005, kl 11.10
Jah, loomulikult ei saa kui lapse isa ei ole vastava riigi kodanik. Minu mees see-eest on ja sellisel juhul saab vastupidi enamik Euroopa riikides laps ka selle riigi kodakondsuse. Kodakondsus sõltub mõlemast vanemast, mitte ainult emast.
 
ei tea... 28. oktoober 2005, kl 11.58
aga el seadus lubab ju 2 kodakondsust? ja eesti ju el liige?
 
pips 28. oktoober 2005, kl 14.02
Kuni 18 aastani on laps nii-ehk-naa topeltkodanik: saab võtta mõlemad, nii ema kui ka isa kodakondsusjärgse riigi passid. Täiskasvanuks saades peab ta ise otsustama, mida edasi teeb... Samas ütleb aga Eesti põhiseadus, et üheltki eesti kodanikult ei saa ära võtta tema sünniga omandatud kodakondsust ja põhiseadus on ülim, st tähtsam kui kodakondsusseadus.
 
lilleke 28. oktoober 2005, kl 18.14
Meil on plaanis pisitütrekesele kaks passi teha ehk siis kaks kodakondsust Saksa + Eesti, sest issi meil saksa mees. Ja nüüd siin sain teada, et 18 aastaselt peab laps loobuma ühest kodakondsusest? See on minu jaoks uudis... Võib olla tõesti... Tean ainult seda, et rahalised toetused saame me ikka Eestist. Sa võid ju helistada selle riigi saatkonda ja uurida.
 
Männik 30. detsember 2023, kl 16.25
Eesti võiks ka Lätist eeskuju võtta waasjadiblad välja saata aga enne kaotagu hallipassisektsioon ära. Niikuinii enamus võtab vene kodakondsuse siis saab neid rohkem välja saata
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!