Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
rämpstoit
 
maarja 13+4 01. juuni 2006, kl 09.36
kuidas mõjub rämpstoit (pizza, pirukad, mc-burgerid jms.) tulevasele lapsele?
kas laps võib sündida siis ülekaaluline või jäädagi veidi paksukeseks?
mure... sest ise olen päris palju rämpstoitu söönud esimese kolme kuu jooksul. kindlasti pean ma edaspidi sellega piiri ja pizza asemel tellin salati :P
 
kaisu 01. juuni 2006, kl 09.55
ülekaalulisust vaevalt põhjustab aga su laps ei saa piisavalt vitamiine ja üldse kasulikku sellest toidust. Võib kidura tervisega hiljem olla ja kuna rasedad söövad tavalisel trohkem nö kahe eest, võtavad tihti palju juurde siis selline toit mõjub sulle ka vastavalt.
 
ole lihtsalt õnnelik... 01. juuni 2006, kl 10.01
Kas siis pizza ja pirukad on rämpstoit?Oleneb ikka kui tihti neid süüa.Kuri nali aga keegi olevat ära surnud sellepärast,et sõi ainult porgandist valmistatud toite.Inimesele on ikka oluline toidu mitmekesisus,seda enam rasedale ja imetavale emale.Ja lapsukese kaal sõltub veidi ka vanemate "pärandusest".Aga loomulikult on mõistlik piiri pidada magusaga,soolasega,vürtsidega,rasvaga...
 
e32 01. juuni 2006, kl 10.20
Adik Levin muuseas loengul väitis, et rämpstoit ja säilitusained põhjustavad beebide ülekaalulisust - seepärast tänaopäeval keskmine laps sündides kaalub 4 kilo, ja pole midagi haruldast 6-kiloses beebis.
 
Seeneke 01. juuni 2006, kl 12.03
põhiline oleks vältida selliseid nisujahutooteid, mis üldse peale tagumiku endale-lapsele ei anna. kui tahad, et laps saaks kõik täisväärtusliku kätte, siis eelista täisteraviljatooteid ning 100 korda töödeldud hamburgeriliha asemel vali värskest toorainest tehtud lihatooted. kõige kindlam on toitu valmistada endale ise. salatid on hamburgerirestoranides samuti töödeldud ja hoitud pikaajaliselt. nii et pole erilist vahet, mida sealt mäkist üldse tellid. ka pizzatootjad panevad Sinu pizzale külmutatud või konserveeritud tooraineid. põhireegel toitumisel ongi, et oleks võimalikult vähe töödeldud toit, mida sööd. ära soojenda suppe ega osta poolfabrikaate. korralik ports puu- ja köögivilju kiudainete näol võiks samuti Sinu toidulaual olla. kui järgid neid lihtsaid reegleid ja suudad nisujahutoodetega piiri pidada, siis pole seda hirmugi, et end paksuks sööd. raseduse lõpus on küll jah oht, et liigse veelarpimisega end vett täis ajad, aga seegi on mõistliku käitumisega välditav. ürita süüa päeva jooksul ja jätta öö magamiseks.
 
v 01. juuni 2006, kl 12.50
minu arvamus on see et söö ,mida sa tahad,pitsat või teab mida veel-aga sööma peab ja kui sa vitamiine juurde võtad on kõik ok.minul praegu 24n.ja kohutav coca isu-joon ja ei usu et beebile kuidagi mõjub.ei saa ka lolliks minna et piinata ennast ei seda ei tohi-pirukas rämpstoit
 
Seeneke 01. juuni 2006, kl 13.42
vitamiinidele on ju peale kirjutatud, et need ei asenda täisväärtuslikku toitumist... loomulikult võib neid võtta, aga see pole päris nii, et vaja oleks kala - pigistan tuubi; vaja oleks liha - neelan tableti. arusaadav, et igaüks annab vahest kiusatusele järele. kui isu on. aga see veel ei tähenda, et menüü peaks sisaldama ainult pirukaid ja vitamiine. mis siis sellisel juhul peaksid need ained olema, mis aitavad organismil vitamiine omastada? kui täisväärtuslikult ei toitu, siis vitamiinide söömisest abi pole - need lihtsalt ei imendu ja tulevad niisama targalt välja. veelgi hullem, nt coca-cola ja kohvi viivad organismist välja hädavajalikku kaltsiumi. seega väike mõttetegevus toiduteemadel enne sööki ei teeks paha :)
 
e32 01. juuni 2006, kl 16.08
täisväärtuslik toit on eorganismi ehitusmaterjal - süsivesikud, valgud, rasvad (vitamiine aitab imendada vesi või rasv). kui aga sööd rämpsu, siis pole head "ehitusmaterjali" - rämpstoit annab nn tühikaloreid. no beebi tuleb ikka beebi muidugi :) peamiselt on rämpstoit valguvaene, ja valgust ju kogu lihaskond tehtud..aga kas TEGELIKULT ka mingi vahe on, kes seda teab? sõltub vist inimesest, kes mida oluliseks peab.
 
Rämpstoidutempel 27. detsember 2023, kl 18.26
Igasuguseid kiir ja valmistoite pole üldse vaja üks tervise rikkumine ja sõltuvuse tekitamine. Olla võiks ainult sool leib ainult rukkist sai ainult nisust käkk ainult kaerast ja sepik ainult odrast ja kui neid ei ole siis võib ka ainult jahu olla igaüks teeb kodus ise. Mitte konserveeritud ja moosistatud puu ja juurviljad mille hulka kuuluvad ka päevalilleseemned pähklid kinoa ja läätsed ning naturaalne liha kala aga ka täispiim. Ja sellest saab juustu jogurtit kohupiima võid kefiiri hapupiima igaüks ise teha kodus. Ka õlisi praadimiseks ning erinevaid jahusi millest pudru teha võiks ka olla. Magusast ainult mesi ja puuviljad sisaldavad magusat ka. Ja kui on liha siis igasugu süldid vorstid singid pasteedid hakklihad saab igaüks ise teha. Ja ei mingeid restorane pubisi baare kohvikuid ainult töölissööklad. Kui seda rämpstoidutööstust ei oleks kus siis vabaneks töökäsi mida võiks kas kosmose või sõjatööstuses kasutada sest vaata ega imperialist ka ei maga
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!