Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
Kuidas teie leevendasite?
 
Kata. 30. aprill 2008, kl 12.08
Küsimus siis selles,et kolmandat päeva juba vaagnaluu piirkond valutab ..Raske on kohakuti liikuda..lamamisasendist on eriti raske püsti saada.nende valudega kaasneb ka jube seljavalu..kuidas teie leevendasite valusid. rasedust siis 28+2.
 
mhm 30. aprill 2008, kl 17.58
seda valu ei saagi leevendada,laps on lihtsalt alla vajunud vaagna peale,mul endal 36 nädal ja köndides tunnen täitsa hästi kuidas laps on köhus.Tundub et tuleb jalad nati harkis köndida....kahjuks seda leevendada ei saa....:SS
 
... 01. mai 2008, kl 00.58
Enamus rasedaid kogevad mõningast valulikkust vaagnas, mõnedel on valu tugev. Vaagnaliiduste laienemine on rasedate puhul üsna normaalne nähtus. Paljud rasedad tunnevad tugevamat valu vaagnaliidustes just öösiti, mil need on kõige enam laienenud. Abi võib olla ka toetavatest sukkpükstest, kuna need aitavad vähendada survet veresoontele.
Raseduse ajal lõdvenevad vaagna sidemed selleks, et laps sealt läbi pääseks. Sellega ei kaasne tingimata valu, kuid see eeldab, et vaagnalihased on heas vormis. Muutunud asend ja seljaprobleemid võivad põhjustada mõne lihase liigset lõdvestumist ja teiste liigset pinguldumist, seega on su vaagen asendis, mille puhul lihased, liidused ja sidemed on ärritatud.
Suurt tähelepanu pööra oma asendile. Väldi vaagnaliiduste pingutamist, kui seisad kogu oma raskusega ühel jalal või kui püüad vältida lonkamist.
Jalanõud peavad olema parajad ja mugavad, nii väldid keskendumist nende jalashoidmisele. Telekat vaata kodus pigem istudes ja väldi küliliasendeid. Magades ei ole ilmselt midagi teha, sest rasedana on küliliasendid enamusel ainuvõimalikud.
Mõnedele rasedatele meeldib kanda toetavat vööd. Kuid vöö ei saa asendada oma lihaseid. Püüa leida harjutusi millega hakkama saad, nii treenid ning sirutad oma pinguldatud lihaseid (nt. vees tehtavad harjutused).
Kui su raseduse viimastel kuudel eespool olev liidus (sümfüüs) valutab - tähendab see, et laps on kallutanud oma pea allapoole vaagnasse ja surub seega liidusele.

Kõige paremini võtab aga valu ära sünnitamine:)
 
anu 02. mai 2008, kl 19.55
Mul 25+1 ja sama häda. Algas juba raseduse algusest ja vaikselt läheb hullemaks. Nüüd mul võimlemisrühma juhendaja selgitas, et kui kõht kasvab, kipub selg nõgusaks vajuma. Ja see ongi häda põhjus. Aitama pidid sellised harjutused, et kas lebad selili põrandal või oled seljaga vastu seina ja üritad suruda selga vastu põrandat/seina, nii et kogu selja pikkus on tõesti vastas. See lükkab rühti paika...
 
urrakas 11. mai 2008, kl 23.19
thänx soovitamast, ma jäin ükskord niimoodi selili põrandale kinni ja pidin meest ootama umb. pool tundi, kuni ta mu üles sikutas, selg raibe ei lubanud kuidagi end püsti ajada..

et siis ainult seina najal julgeks või kui põrandal, siis mitte üksinda kodus olles :D
 
Rase 03. veebruar 2022, kl 20.41
Olen 35 36 nädalat rase ja täna oli vist õrn tupevoolus roosa tooniga ja pealeseda hakkas nabast allpool milles asi on see hea??
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!