Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
veenilaiendid
 
rase 21. aprill 2009, kl 22.02
tere! mul on 28-ks nädal. mul mõlema jalge peal veenilaiendid, rohkem reite külgedel. enne rasedudst oli sääremarjal paar tükki, aga rasedusega on reitele ka tulnud ja päris palju. tahtsin teada kas need kaovad ka ära või mida ma tegema peaksin?????
 
Marissal 22. aprill 2009, kl 13.56
Minul ka sama mure ja juurde on tulnud ka veel n.ö kapilaarvõrgustik - ja see on sinine. ühesõnaga jalg on kole:( Pöördusin oma perearstile kes andis saatekirja Vasoloogile, kuid paraku on nii, et rasedatega midagi ette ei võeta. Arst soovitas kasutada kreemi Venoruton. Minul on veenilaiendid olnud juba varem - korra ka lõikusel käinud. lähen peale sünnitust u aasta pärast uuele lõikusele:( PS! Ämmaemanda käest kui uurisin, et kas see sinakus jalalt ära ei kao (kapillaarvõrgustik) siis ta vastas, et ei kao. Loodame aga parimat. Miks need tekivad raseduse ajal? - sel põhjusel et rõhu muutus soontes on suur:S
 
... 22. aprill 2009, kl 14.04
Mul on olnud kapilaarvõrgustik vähemalt 4 aastat või pole ma seda
varem tähele pannud.
Kuna olen väga kõhna, siis arvasin, et ju siis peabki olema. Eriti lööb see sinine võrk välja, kui on külm ja nahk pole kau apäikest saanud.
Tegelikult ma ei olegi kindel, et see on sama, mis sul, aga igatahes on see tõesti naha alt kumav, korrapärane sinine võrk, üle kintsude...sama on mul ka käte peal...peaks vist arstile pöörduma.??
 
Marissal 22. aprill 2009, kl 15.00
Mul varem seda ei olnud..oli vaid konkreetne veenilaiend..nahaalune, muhklik. Aga too võrgustik on mul nüüd seoses rasedusega tekkinud ja tõesti väga kole ja silmaga näha ja laiaulatuslik:( Olen näinud ka neid väiksel pinnal ..need ei paista peaaegu väljagi. Olen aga kuulnud, et soovitatakse teha neisse (kes pole rasedad) hepariini süste (arsti ettekirjutusel ja tegemisel). Need pidavad aitama kenasti selle võrgustikule ehk ei lase neil juurde tekkida ....
 
tean 22. aprill 2009, kl 17.10
Peale sünnitust läheb vähemaks, sest hetkel on jalgadel suur koormus.
 
rase 22. aprill 2009, kl 18.44
noo loodame et läheb ikka vähemaks, sest praegu on ikka päris jube ja ega mees selle üle ka ei rõõmusta.
 
Marissal 23. aprill 2009, kl 14.50
Käisin täna massööri juures ja tema nägi mu jalga..ning ütles, et aitab (st ei tule juurde nii kergelt) kerge konts ka sussidel..miski 2 -3 cm st. ka kodus käies peaks olema kontsake sussil. Ja päris madalaid jalanõusid ei soovita ...kuna siis jalal kand maas ja venitab säärt jms... aga et juurde ei tuleks - kanna kerget kontsa ja väldi täiesti madalat jalanõud.
 
naine 27. aprill 2009, kl 12.20
Ilmusid ka mulle reitele raseduse ajal ja jäid,nüüd 7 aastat mõõdas.Isegi juurde on nagu tulnud minuarust seda võrgustikku.Perearst ütles,et pole midagi nendega teha.
 
tean 27. aprill 2009, kl 12.29
ei jää neid vähemaks,peale sünnitust.
 
rase 29. aprill 2009, kl 11.05
bikiinide kandmine jääb ära siis. mul on nad tekkinud just sellepärast kuna olen palju kaalus juurde võtnud aga kui alla võttan äkki siis vähenevad???
 
Nurse Betty 29. aprill 2009, kl 13.49
ennetuseks ja olukorra kergenduseks aitab, kui kanda tugipõlvikuid (või mis iganes nende eestikeelne nimi on - arvan ja loodan, et saate aru ning andestate mu "svenssonluse"), mis aitavad veenide tööd ja takistavad laienemist. Neid peaks apteegist ning spordipoodidest saama. On nii nailonist kui ka pakse. Ennetavad ka jalapaistetust ning vererõhulangusi seistes ja tõustes, millega ju ka tihti rasedatel probleeme on.
 
Marissal 29. aprill 2009, kl 16.49
Infoks veel, et need tugisukad/põlvikud tuleks jalga panna enne kui voodist tõusete ehk voodis (tõstate jala üles ja sikutate jalga) Uurisin ka seda,et neid on ka sellise kujuga, et on vaid kand ja säär sees - varbad lahtised - suvel nendega ehk mugavam! Kui arstil käisin siis sain ka teada, et sinna midagi teha ei ole, et tekivad, kuid tugipõlvikuga leevendab ja hoiab tulevased ära. Ja muidugi määrida Venoruton geeliga. Istuda ei tohiks pikalt - vahepeal kõndima ja istuda ei tohi nii, et jalad rippus - see hoiab halvasti sooned kintsu alt kinni:S
 
Liset 02. märts 2011, kl 12.19
Veenilaiendid peaksid peale sünnitust enamasti siiski kaduma. Et veenilaiendite teket vältida, ärge seiske ega istuge kaua.
 
drona 15. jaanuar 2018, kl 09.36
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!